TV-item over penstrepen op postzegels - Postzegelblog

TV-item over penstrepen op postzegels

9

Dat postzegelverzamelaars boos zijn dat PostNL heeft besloten postzegels met penstrepen te ontwaarden is de lokale publieke omroep van Rotterdam Open Rotterdam ook niet ontgaan.
Zij gingen langs bij postzegelhandelaren PostBeeld Rotterdam en van Mastrigt om te informeren wat de reacties van hun klanten zijn.

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegelsNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (5 stemmen, gemiddeld: 3,40 uit 5)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Reacties (9) Schrijf een reactie

 • Pieter op 18 februari 2017 om 13:30

  Leuk dat er een item over gemaakt is! Heeft PostNL uberhaupt ooit al eens hierop gereageerd?

 • Lars op 18 februari 2017 om 14:42

  Erg vervelend voor de verzamelaars die pennenstrepen. Ik ben er natuurlijk ook niet blij mee.
  Maar zitten we met z’n allen nu niet te overdrijven?
  Het aantal pakketten en aangetekende stukken dat met postzegels wordt gefrankeerd door en voor verzamelaars is slechts een verwaarloosbaar percentage van het dagelijkse aantal pakketten en aangetekende stukken.
  Ook schijnt iedereen even te vergeten dat de gewone post nog gewoon gestempeld wordt (geprint wordt om precies te zijn) door de sorteermachine en afwijkende formaten zoals A4-enveloppen met een rolstempel.
  Ik heb misschien wel een simpele oplossing om van de pennenstrepen af te komen. Kent iedereen nog die stempels die gebruikt werden om ongestempelde post alsnog te stempelen? Met enkele malen ‘PTT Post’ in een kringetje zonder plaatsnaam en datum. Misschien zijn zulke stempels wel iets voor de postkantoortjes. Maar dan met ‘PostNL’ natuurlijk.

 • Pieter op 18 februari 2017 om 17:44

  @Lars: Maar dan zal PostNL zeggen dat dat geen “procesvereenvoudiging” is, waar het haar zogenaamd om te doen zou zijn geweest. Het is puur eigenbelang, ppp: postzegel plakker pesten.

 • aadb op 19 februari 2017 om 08:56

  Lars@ als dan het percentage pakketten niet zo groot is waar zit dan het probleem? .Bij mijn verzendingen is het percentage 95%.Je gaat er aan voorbij dat het mijn pakket is ,mijn aangekochte zegels en daar behoort bij verzending volgens de regels die men zonder overleg heeft gewijzigd een stempel als ontwaarding gezet te worden .Als men in een blad Collect de ontwerper aan het woord laat en de zegels afbeeld is het een regelrechte belediging aan de ontwerper dat zijn ontworpen zegels door Postnl zo worden behandeld op een wijze die ongehoord is .Tevens geef ik aan dat de waarde van de zegels tot 0 is gedaald want er is niemand op deze wereld die interesse heeft in deze zegels .En mocht er toch vraag naar komen dan geef ik aan dat er een enorme fraude op de loer ligt want hoe simpel wil het zijn om zegels uit de oude periode die een plakker hebben gehad te bestrepen
  We kunnen het dan de voorlopers noemen ,maar elk bewijs wanneer dit gedaan is ontbreekt .Het is een regelrechte schande wat hier gebeurt geen enkele postadministratie ter wereld doet zo iets.En dan komt er zo,n filmpje op het blog met mensen die bij de branche organisatie zijn aangesloten de NVPH. Men zwijgt in alle talen over deze club die in STIL overleg schijnt te zijn met Postnl.En dan kom je met een simpele oplossing waarbij het postkantoortje dus toch moet stempelen met een nieuw aan te maken stempel ,wat is er mis met de oude versie? Kortom de verzamelaar (moet) in actie komen met bellen,schrijven ,mailen watsappen,en via Facebook,twitter etc Postnl wakker schudden Postnl kom je overal tegen in de meest gevallen komen ze met hoe een en ander zou kunnen en of je er interesse in hebt te beginnen met hun z.g reclame actie waarbij ze vergeten dat hun eigen postzegel de grootste reclamedrager is .

 • A. Haan op 19 februari 2017 om 13:43

  AadB, gelijk heb je, maar wat kun je er aan doen PostNl heeft nu eigenlijk de macht. Vanaf 1 januari dan maar gestreepte zegels verzamelen. Mocht je dan een zegel krijgen die gestempeld is ruil deze dan om. Hoe zal ik het zeggen: De verzamelaar gaat met de tijd mee. :-(

 • willem hogendoorn op 19 februari 2017 om 18:22

  Ik ben het niet met Albert eens als hij schrijft: “ga met je tijd mee, en ga pengestreepte postzegels verzamelen. Postzegels horen niet ontwaard te worden door een pen. PostNL schoffeert de verzamelaar, de ontwerper, de handelaar, de exposant en de bezoeker van exposities en alle anderen die de filatelie een warm hart toedragen. PostNL speelt mijns inziens hiermee hoog spel. Immers, de verzamelaar is haar (gouden) melkkoe. Na het invoeren van de persoonlijke postzegel zijn al veel verzamelaars afgehaakt; ik denk dat er nu heel veel gaan volgen

 • Charles op 19 februari 2017 om 18:48

  Raar dat post nl nergens op reageert?

 • Charles op 19 februari 2017 om 19:02

  post nl is met opzet zonder hoofdletters geschreven want hoofdletters verdient post nl niet.

 • Pieter op 19 februari 2017 om 21:21

  Nogmaals mensen, stem met de portemonnee door geen bijzondere zegels meer te kopen (of alleen nog maar op gewone post te gebruiken).

  @Charles: PostNL is het predikaat “koninklijk” ook kwijt tegenwoordig (?)

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)