Pafos 2017 Culturele Hoofdstad van Europa - Postzegelblog

Pafos 2017 Culturele Hoofdstad van Europa

0

Pafos is de 2e Culturele Hoofdstad van Europa van 2017. Dit is de 1e keer dat Cyprus de organisatie toegewezen krijgt van het Europees Parlement. Het doel hiervan is de rijkdom, de verscheidenheid en de gemeenschappelijke kenmerken van de Europese culturen tot hun recht te laten komen en ertoe bij te dragen dat de burgers van de Europese Unie elkaar beter leren kennen. Pafos kent een rijke historie en bevat veel oude cultuur.

Cyprus

Wie Cyprus zegt, denkt meteen aan strand, zon, water en de politieke situatie van een gesplitst land. Noord-Cyprus (alleen erkend door Turkije) en de rest van Cyprus waar voornamelijk de Griekse gemeenschap woont. Toch is Cyprus niet erg populair onder de Nederlandse toeristen. Op Cyprus kan je betalen met de Euro. Behalve een zon eiland biedt Cyprus veel oude steden, cultuur en bezienswaardigheden. Vanzelfsprekend zijn er goede hotels en restaurants.

 

Aphrodite

Volgens de overleveringen is Cyprus het eiland waar Aphrodite is geboren. Aphrodite (Anadyomene = ‘de uit de schuim geborene’) rees uit de zee en zweef over de wateren. Volgens legenden zou Aphrodite, de godin van de schoonheid, bij deze rots ongeveer 25 kilometer ten oosten van Pafos uit de golven van de zee zijn geboren.

Pafos

Pafos (of Paphos) ligt in het zuidwesten van Cyprus en is de toeristische trekpleister van Cyprus. De stad bestaat uit drie wijken: Katos Pafos voor het strand en de haven, de wijk Ktima en Paleo Pafos (de oude stad). In totaal wonen er ca. 75.000 inwoners in deze drie wijken.
Bekend zijn de opgravingen aan de westzijde van de vissershaven. De vuurtoren staat tussen de archeologische vindplaatsen.

Pafos zegels

De organisatie van de Pafos heeft een wedstrijd uitgeschreven onder ontwerpers voor de herdenkingsuitgaves, die zullen verschijnen in mei 2017. Op de zegels moeten de drie thema’s: cultuur, menselijke interacties en toekomstige innovaties worden getoond.


Meer informatie:
http://www.pafos2017.eu/?lang=en

Tenslotte

In 2018 zijn kleine landen aan de beurt, Leeuwarden en Valletta (Malta). We zijn benieuwd welke ontwerpen op onze ‘Friese’ zegels zullen verschijnen.

Alvast een voorproefje:
http://www.2018.nl/
http://valletta2018.org/

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Cyprus Politici Vogels VuurtorensNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (3 stemmen, gemiddeld: 5,00 uit 5)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Reacties (0)

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)