Wereld Water Dag 22 maart 2021 - Postzegelblog

Wereld Water Dag 22 maart 2021

0

De jaarlijkse ‘Wereld Water Dag’ (World Water Day) is een internationale dag in het teken van water op 22 maart. In 1992 werd door de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties een resolutie aangenomen om vanaf 1993 ieder jaar 22 maart tot Wereldwaterdag uit te roepen. De lidstaten worden opgeroepen op die dag de mondiale waterproblematiek bij een breed publiek kenbaar te maken, dit middels het organiseren van evenementen en het verspreiden van informatie over water. Het thema van Wereldwaterdag 2021 is het waarderen van water.

Wereld Water Dag

Slovenia (2019): World Water Day

De jaarlijkse Wereldwaterdag is een internationale dag in het teken van water op 22 maart. In 1992 werd door de Algemene Vergaderingvan de Verenigde Naties een resolutie aangenomen om vanaf 1993 ieder jaar 22 maart tot Wereldwaterdag uit te roepen. De lidstaten worden opgeroepen op die dag de mondiale waterproblematiek bij een breed publiek kenbaar te maken, dit middels het organiseren van evenementen en het verspreiden van informatie over water.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Er vinden verschillende evenementen plaats om dit evenement te observeren en te pleiten voor duurzaam beheer van zoetwatervoorraden. Deze zijn meestal educatief, muzikaal of theatraal. De VN gebruikt deze dag ook om het belang van watergebruik en de effecten ervan op klimaatverandering onder de aandacht te brengen. De campagne laat zien hoe ons gebruik van water kan helpen bij het verminderen van overstromingen, droogtes, schaarste en vervuiling, en hoe het de klimaatverandering zelf kan helpen bestrijden. Door ons aan te passen aan de watereffecten van klimaatverandering, gelooft de VN dat we de gezondheid kunnen beschermen en levens kunnen redden. En door water efficiënter te gebruiken, kunnen we allemaal bijdragen aan het verminderen van broeikasgassen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wereld Water Dag 2021

Een kernfocus van Wereldwaterdag is het ondersteunen van de verwezenlijking van Duurzame Ontwikkelingsdoelstelling 6 van de VN: water en sanitaire voorzieningen voor iedereen tegen 2030. Dit is om ervoor te zorgen dat iedereen in 2030 overal ter wereld toegang heeft tot veilig water. 

Wereldwaterdag maakt bewust van de 2,2 miljard mensen die geen toegang hebben tot veilig water. Het thema van Wereldwaterdag 2021 is ‘Water waarderen’. De waarde van water gaat over veel meer dan de economische waarde ervan – water heeft een enorme en complexe waarde voor onze huishoudens, voedsel, cultuur, gezondheid, onderwijs, economie en de integriteit van onze natuurlijke omgeving. Als we een van deze waarden over het hoofd zien, lopen we het risico deze eindige, onvervangbare hulpbron verkeerd te beheren. De Duurzame Ontwikkelingsdoelstelling 6 van de VN moet zorgen voor water en sanitaire voorzieningen voor iedereen. Zonder een alomvattend begrip van de ware, multidimensionale waarde van water, zullen we deze cruciale hulpbron niet kunnen beschermen in het belang van iedereen.

Water betekent verschillende dingen voor verschillende mensen. Dit jaar staat Wereldwaterdag in het teken van deze verschillende waarden van water. Het gesprek gaat over wat water voor jou betekent. Hoe is water belangrijk voor uw huis- en gezinsleven, uw levensonderhoud, uw culturele praktijken, uw welzijn, uw lokale omgeving?

Door alle verschillende manieren waarop water ons leven ten goede komt, vast te leggen – en te vieren, kunnen we water op de juiste manier waarderen en effectief voor iedereen beschermen. Het doel is om te begrijpen hoe mensen water waarderen – of het nu economisch, sociaal, cultureel of anderszins is – hoe het een rol speelt in hun leven.

 

 

 

 

 

Door uw stem te verheffen en te vieren alle verschillende manieren waarop water ons leven ten goede komt, kunnen we water op de juiste manier waarderen en effectief beschermen voor iedereen.

 

 

 

Helaas vanwege corona is de activiteit in de Biesbosch gecanceld op Wereld Water Dag, 22 maart 2021.

Meer info

https://www.wereldwaterdag.nl/

https://www.worldwaterday.org/

 

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Thematisch Afghanistan Algerije België Brazilië Denemarken Marokko Portugal Slovenië TunesiëNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (13 stemmen, gemiddeld: 5,00 uit 5)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Reacties (0)

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)