Grapjes met cijferpostzegels - Postzegelblog

Grapjes met cijferpostzegels

3

Dat postzegelverzamelaars saaie en stoffige mensen zijn wordt vaak beweerd door mensen die de hobby filatelie niet zien zitten. Maar dat ook verzamelaars best wel een grapje kunnen uithalen en waarderen blijkt uit bijvoorbeeld het ´creatief´ plakken van postzegels.

Als voorbeeld een envelop die verstuurd werd op 10 mei 1969. In de Houtrusthal te Den Haag vond van 8 tot en met 11 mei de Nationale postzegeltentoonstelling plaats. Er was ook een tijdelijk postkantoor aanwezig. Een verzamelaar gebruikte een envelop van de tentoonstelling en plakte daar een aantal cijferpostzegels op. Een 8 cent voor de dag, twee maal een 1 cent voor de dag 11 en een 5 voor de maand mei. Het jaartal werd gevormd door een 1 cent en drie maal een 6 cent, waarbij de eerste en derde 6 cent op de kop werden geplakt zodat dit cijfers 9 werden. Daarmee legde hij de periode van het houden van de tentoonstelling vast.

Dat dit grapje later werd herhaald blijkt uit de kaart die is gemaakt om de datum 7 juli 1977 te vormen. De 9 cent zat niet in het assortiment van de cijferzegels van Van Krimpen, en daarom werd de 6 cent ook hier kopstaand geplakt om het jaartal 1977 te vormen.
Verzamelaars in het land zullen heus nog wel andere combinaties hebben gemaakt om bepaalde data te kunnen creëren. Heeft u ook wel eens zo´n grapje uitgehaald?

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegelsNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (4 stemmen, gemiddeld: 4,75 uit 5)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Tags bij dit artikel

Reacties (3) Schrijf een reactie

  • Franc Rossi op 13 juli 2013 om 13:46

    Leuke grappen en grollen! Misschien een wedstrijdje van maken dan kunne we meteen oude zegels mee opmaken vóór november.

  • Cees Prins op 13 juli 2013 om 18:31

    Hoezo opmaken, ze merken het toch niet wat je opplakt nu en dat zal niet anders zijn volgend jaar…… Postzegels zijn voor verzenden van post en indien ongebruikt blijft dat zo, wat ze ook denken bij PostNL. (denken ???)

  • Cees Prins op 13 juli 2013 om 18:32

    Leuk artikel trouwens….

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)