Help2Help Decemberzegels - Postzegelblog

Help2Help Decemberzegels

0

Eerder dit jaar brachten we Stichting Help2Help al onder de aandacht toen zij, in samenwerking met Fairbooks, een prachtige vlinderpostzegel uitbracht. En nu zijn de Help2Help Decemberzegels aan de beurt. Stichting Help2Help ondersteunt projecten in de sloppenwijken in Calcutta en omstreken voornamelijk met voedsel en onderwijsprogramma’s. Decemberzegels voor een zo’n goed doel als dit: een mooi gebaar om daar je kerstpost mee te versturen!

Wat gebeurt er met de opbrengst?

Net buiten Calcutta op de afgelegen oevers van de rivier worden bakstenen gemaakt. Hele gezinnen uit de arme deelstaat Bihar trekken elk jaar voor 8 maanden naar de fabrieken om – onder erbarmelijke omstandigheden – te werken. De kinderen vanaf 8 jaar werken ‘gewoon’ mee met hun ouders en over de allerjongsten ontfermt niemand zich.

Begin 2011 is Stichting Help2Help hier een school gestart, waarmee we de kinderen een paar uur per dag uit de harde werkelijkheid halen. Begin 2012 is er tevens een medisch project gestart, de kinderen worden nu regelmatig door een arts nagekeken en indien nodig behandeld. Kortom, de kinderen krijgen een voedzame maaltijd, leren lezen, schrijven en rekenen en worden medisch gecheckt.

Medische behandelingen zijn vaak duur. Echter, het meest voorkomende probleem, wormen, is makkelijk en goedkoop te behandelen. Voor 1 euro is een kind een jaar lang wormenvrij. Met de opbrengst van twee velletjes decemberzegels maakt u dat mogelijk!

Met de decemberzegel van Stichting Help2Help geeft u de kinderen van de steenfabriek een kans op een betere toekomst! Dat gunt u ze toch ook ?!

Meer informatie en bestellen

Kijk voor meer informatie over Stichting Help2Help en haar projecten op www.help-2-help.nl en hier voor het bestellen van de postzegels.

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Persoonlijke postzegelsNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (Breng als eerste je stem uit.)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Jacqueline van der Pas spaarde in haar jeugd fanatiek postzegels en schrijven is haar passie.

Reacties (0)

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)