Van giraffengekte naar postzegel verzamelvirus. - Postzegelblog

Van giraffengekte naar postzegel verzamelvirus.

1

Verzamelen zit iedereen in het bloed” schreven Daan en Janneke op 24 november. Alhoewel het “postzegel verzamelvirus” huize van der Pas nog niet heeft bereikt, geloof ik dat graag. Wij hebben namelijk te kampen met de zeer besmettelijke giraffengekte.

Dit verzamelvirus heerst nu al maandenlang onder meisjes van een jaar of 8. Ze steken elkaar allemaal aan. En het gaat echt niet alleen om giraffenknuffels. Pennen, posters, beeldjes, stickers, houtsnijwerk, boeken, creatieve giraffenmuren, je kunt het zo gek niet verzinnen en het is er of moet er komen. Er wordt dus druk verzameld. Misschien is dit wel hét moment om het postzegel verzamelen onder de aandacht te brengen. En dan een onderwerpverzameling giraffen te beginnen. Alles fijn in een stockboek en niet meer overal rondslingerende langnekken.

Daan en Janneke schreven een artikel over het verzamelen van postzegels van een bepaald onderwerp. Zij schreven dat  hierbij niet wordt gestreefd naar volledigheid. Bij zo’n onderwerpverzameling gaat het om de mooie afbeeldingen. En die zijn er van giraffen in alle soorten en maten. Hieronder enkele fraaie exemplaren vergezeld van wat giraffenweetjes.

Tanzania en Brazilië (2007)

Giraffe komt van het Arabische woord zirafah. Dat betekent; de langste van allemaal. De giraffe heeft in verhouding tot zijn lange poten en nek, een kort lijf. En je zou het niet verwachten met zo’n lange nek, maar de giraffe heeft net als de mens 7 nekwervels.

Tanzania 2005

Er zijn diverse soorten giraffen. Iedere soort heeft een andere tekening op de huid. Een giraffenbaby herkent zijn moeder aan haar vlekken.

Sierra Leone

Een vrouwtje heeft 2 hoorntjes op haar kop. Een mannetje heeft midden op zijn kop nog een extra hoorntje. Net als herten gebruiken de mannetjes de hoorntjes om mee te vechten. Op de hoorntjes groeien plukjes zwart haar.
Oostenrijk

De zwangerschap van een giraffe duurt 15 maanden. Een pasgeboren giraffe is al 1,80 lang en weegt zo’n 45 tot 70 kilo. Vijf minuten na de geboorte kan de giraffe al staan en na een uur loopt hij al achter zijn moeder aan. Na 10 jaar heeft de giraffe de grootte van een volwassen giraffe.

Tajikistan (2002) en Tanzania

Giraffen eten kilo’s blaadjes (van de acaciaboom), struiken en gras. Daar zijn ze ongeveer 12 uur per dag mee bezig. Drinken daarentegen doen ze bijna niet. Doordat er in het voedsel voldoende vocht zit, kunnen ze weken zonder water.

Niger (2007)

Om de blaadjes van de hoge bomen te kunnen eten, is de lange nek van de giraffe erg handig. Maar hij gebruikt hem ook om bijvoorbeeld leeuwen te traceren. Wanneer een giraffe op de vlucht slaat kan hij wel 60 kilometer per uur rennen. Hij kan ook zwemmen.

Kenia

Het zou zomaar kunnen dat door de giraffengekte aangestoken kids, bij het googlen naar hun favoriete dier, op de Postzegelblog terechtkomen. En misschien gaat de giraffengekte dan wel over in het postzegel verzamelvirus. Dat zou mooi zijn. De jeugd heeft de toekomst.

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Thematisch Botswana Brazilië Oostenrijk TajikistanNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (1 stemmen, gemiddeld: 4,00 uit 5)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Jacqueline van der Pas spaarde in haar jeugd fanatiek postzegels en schrijven is haar passie.

Reacties (1)

  • toon op 4 december 2008 om 08:14

    En als ze dan ook nog op mijn naam KLIKKEN, komen ze terecht bij de Stamp Kids Club, de Jeugdclub van Postzegelverzamelaars op INTERNET. Nog meer postzegels en ideeën.
    Bedankt Jacqueline!