Wie was Robert Goddard? - Postzegelblog

Wie was Robert Goddard?

0

robert_goddard-150p.jpgNooit van gehoord? Hij was de eerste persoon die een raket met behulp van vloeibare brandstof de lucht injoeg! Robert Hutchings Goddard werd op 5 oktober 1882 geboren en overleed op 10 augustus 1945. Ik kwam hem tegen op een wel heel vreemde envelop, afkomstig uit de Verenigde Staten. Ook ik had nooit van hem gehoord, dus dan probeer je iets meer te weten te komen.

goddard-1964-214-150p.jpgDe luchtpostzegel werd uitgegeven op 5 oktober 1964. Dat is in het stempel te zien. Ook de catalogus gaf weinig aanknopingspunten, alleen, dat naast het portret van Goddard ook een Atlas raket was afgebeeld en de lanceer installatie van Cape Kennedy.

In het stempel komt de plaatsnaam Roswell voor in de staat New Mexico. Had die plaats iets te doen met Goddard? goddard-1964-213-200p.jpgHad het iets te maken met UFO’s? Nee, dat kon niet, want dat was van vóór die tijd. In Roswell heeft Goddard vele proeven genomen met zijn raketten. Op zijn uitvinding van de meertrapsraket kreeg hij in 1914 een patent. Tijdens zijn leven werd Goddard nauwelijks erkend vanwege zijn onderzoekingen en experimenten. Maar na zijn dood werd hij de ‘vader van de moderne raket’ genoemd. Hij was een van de grondleggers van de ruimtevaart.

goddard-1964-211-400p.jpg

goddard-1964-216-150p.jpgDan is er nog iets vreemds aan de hand met de envelop, want er is ook een Duitse postzegel opgeplakt. Deze postzegel had niets van doen met Dr. Goddard, maar wel het Duitse stempel. Dit stempel, met de datum 4 september 1969, dus vijf jaar later aangebracht op de envelop, was gewijd aan de herinneringstentoonstelling die werd georganiseerd in Mülheim an der Ruhr. In het stempel een portret van Dr. Goddard.

Toch wel fascinerend, dat een kleine envelop zoveel informatie kan bieden, door eens verder te kijken dan wat erop is te zien. Zo komt een ogenschijnlijk onbelangrijke postzegel echt tot leven.

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Historisch SciencefictionNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (Breng als eerste je stem uit.)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Tags bij dit artikel

Reacties (0)

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)