Nieuw gesignaleerd 2015/11 - Postzegelblog

Nieuw gesignaleerd 2015/11

0

Er verschijnen met grote regelmaat veel nieuwe postzegels van uiteenlopende onderwerpen. Hieronder vind je een greep uit de recent verschenen postzegels van de gehele wereld.

Veel van de lezers zijn waarschijnlijk bekend met de recente uitgifte van Groot-Brittannië ter gelegenheid van de nieuwste Star Wars-film. Op 17 december, de premièredag van de film is een gelimiteerde editie uitgegeven.

Star-Wars-stamps

Deze editie bestaat uit 1977 genummerde uitgaven ter herinnering aan het jaar dat de eerste Star Wars-film uitkwam. Het geheel wordt gepresenteerd in een metalen verpakking met Star Wars-logo.

Star-Wars-stampset

In Spanje is onlangs een zegel uitgegeven ter ere van de Prinses van Asturias-stichting (voorheen de Prins van Asturias-stichting). Deze stichting deelt prijzen uit aan personen en organisaties die een bijdrage hebben geleverd aan de wetenschap en de samenleving. Aangezien in 2014 Prins van Asturias de Spaanse troon besteeg als Koning Felipe VI werd de naam van de stichting gewijzigd ter ere van de nieuwe Prinses van Asturias, Leonor.

Princess-of-Asturias-stamp

Het Antarctische Ross Dependency heeft postzegels gewijd aan de Imperial Trans-Antarctic Expedition (1914–17). Deze wordt beschouwd als de laatste grote poolexpeditie. Het geesteskind van de Britse Sir Ernest Shackleton was bedoeld als poging om de eerste landoversteek van het Antarctische continent, maar mondde uit in een vreselijke overlevingsstrijd. Twee schepen waren betrokken bij deze expeditie: de Endurance en de Aurora. De Endurance kwam vast te zitten in het ijs van de Weddellzee en dreef af naar het noorden, ondanks verwoedde pogingen haar te bevrijden uit het pakijs. Uiteindelijk werd het schip vermorzeld tussen de schotsen en zonk het, de 28-koppige bemanning gestrand achterlatend op het ijs. Na maanden bivakkeren in provisorische tentenkampen, kon het gezelschap de gelukkig behouden gebleven reddingssloepen gebruiken om het onbewoonde Elephanteiland te bereiken. Shackleton en vijf anderen maakten vanaf daar een tocht in hun open sloep van ruim 1200km naar Zuid-Georgië om vanaf daar een reddingsactie op touw te zetten. Het reddingsteam slaagde erin iedereen van Elephanteiland te bevrijden. Het andere schip, de Aurora, had een vergelijkbaar verhaal, alleen sneuvelden hier drie bemanningsleden tijdens de expeditie.

Shackleton-stamps

Het Franse overzeese gebied Saint-Pierre and Miquelon, heeft onderstaand blokje gewijd aan jaren ’50-auto’s.

Cars-on-stamps

Frans Polynesië heeft deze zegels uitgegeven met lokale, tropische architectuur.

French-Polynesia-stamps

Na de vreselijke aardbeving van begin dit jaar heeft Nepal deze zegel uitgegeven met gedragsregels bij een aardbeving.

Nepal-stamps

Argentinië heeft dit paartje uitgegeven met Dr. Rene G. Favaloro, een hartchirurg, die bekend werd van zijn pionierswerk met de bypass.

Argentinian-Stamps

Albanië viert het 190-jarig bestaan van de stoomlocomotief met deze zegels.

Albanian-Stamps

100 jaar geleden publiceerde Albert Einstein zijn relativiteitstheorie. Monaco wijdde hier onderstaande postzegel aan.

Einstein-Stamp

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Thematisch Nieuwtjes Monaco Spanje Fietsen en wielrennen Sciencefiction SpoorwegenNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (1 stemmen, gemiddeld: 2,00 uit 5)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Reacties (0)

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)