Route Euro 2024: de Rode Duivels (elf Kuifjes op het veld) - Postzegelblog

Route Euro 2024: de Rode Duivels (elf Kuifjes op het veld)

0

België heeft een primeur op het EK Voetbal in Duitsland. Hun uitshirt is gebaseerd op de kleding van hun stripheld, dus op avontuur met Kuifje! Vanzelfsprekend is dit Adidas shirt te koop op de webshop. En kloppen de kleuren van het uitshirt en het broekje met de kleding van Tintin? Check uw zegels met de TV-beelden.

De Rode Duivels

Het Belgisch voetbalelftal voor mannen is de nationale ploeg die België sinds 1904 vertegenwoordigt tijdens interlands in het voetbal. Hun bijnaam is de Rode Duivels. Maar waar komt die naam van De Rode Duivels vandaan? Stefan Van Loock, woordvoerder van de voetbalbond, heeft het antwoord. Die naam komt uit een verslag van een wedstrijd tegen Nederland in 1906. De Belgen speelde zo agressief en goed dat ze het betere Nederland klopten met 5 – 0. De Journalist zei dat ze speelden als kleide Rode Duivels.

“Waar is da feestje? Hier is da feestje!”, de hymne die de voetbalstadions in vuur en vlam zet tijdens de wedstrijden van de Rode Duivels, resoneert voortaan ook in de brievenbussen. Ter gelegenheid van Euro 2020 brengt bpost speciale postzegels uit om de Rode Duivels een hart onder de riem te steken. Het blaadje, dat twee verschillende postzegels bevat, heeft een “lenticulair” effect. Als je het schuin houdt, wordt er een beweging gesimuleerd. Op het blaadje zie je het stadion in de Belgische kleuren. Op een van de twee postzegels scoort een voetballer een doelpunt. De andere toont een supporter in een truitje met de slogan: ‘Waar is da feestje? Hier is da feestje!’ Het is de eerste keer dat deze technologie op Belgische postzegels wordt gebruikt. Het uit twee postzegels bestaande blaadje, met zegels voor internationale post, is te koop in onze eShop en in de grootste postkantoren en postpunten vanaf 14 juni 2021 voor een prijs van € 11,10. Dit blaadje kwam tot stand met de steun van Bephila in het kader van de Promotie van de zegel en de Filatelie.

 

Kuifje, held van de Rode Duivels

Het nieuwe uitshirt van Rode Duivels is gebaseerd op het tenue van Kuifje. Dit shirt is meer dan alleen een kledingstuk – het is een eerbetoon aan een van de beroemdste Belgische stripfiguren: Kuifje!

Het EK 2024 uitshirt is geïnspireerd op de outfit van Kuifje. Wie kent Kuifje niet? De dappere reporter die de wereld rondreist op zoek naar avontuur. Het shirt heeft een elegante lichtblauwe kleur met witte accenten, net zoals de beroemde polo van Kuifje. De voorkant van het shirt heeft een subtiel patroon van glinsterende diamantjes, wat symbool staat voor de schatten die Kuifje tijdens zijn reizen ontdekt.

Check de details van het shirt en je ontdekt nog meer subtiele verwijzingen naar Kuifje en de rijke voetbalhistorie van België. De rode accenten op de mouwen en mouwboorden zijn subtiele verwijzingen naar de nationale kleuren van België. Bovendien is de kraag voorzien van een klassieke knoopsluiting, net zoals die van Kuifje’s polo. Zelfs de bruine kleur van de broek klopt met Kuifje’s kleding. Heeft u ooit in de voetbalwereld een bruine broek gezien? Die zijn schaars. Adidas heeft de kleuren van stripheld Kuifje goed gekopieerd. Een ware collectors-item voor de Kuifje fans!

Het België EK 2024 uitshirt is niet alleen een eerbetoon aan Kuifje, maar ook aan de rijke voetbalhistorie van België. De klassieke witte details en de rode accenten zijn subtiele verwijzingen naar de nationale kleuren van België.

I.v.m. copyright van de foto’s van de uitshirt, verwijs ik jullie naar de link van Adidas (BE) hieronder.

 

Meer info:

Uitshirt van de Rode Duivels (Adidas):

https://www.adidas.be/nl/belgi%C3%AB-2024-authentiek-uitshirt/IQ0776.html

UEFA EURO 2024: https://www.uefa.com/euro2024/

KNVB Ons Oranje: https://www.onsoranje.nl/

Eerdere Route Euro 2024 blogs: https://www.postzegelblog.nl/tag/route-euro-2024/

Eerdere EURO2020 blogs: https://www.postzegelblog.nl/tag/euro2020/

Het Oranjegevoel van ’74 (NOS, vijf afleveringen feelgoodprogramma, 10-14 juni 2024):

https://npo.nl/start/serie/nos-het-oranjegevoel-van-74/seizoen-24/nos-het-wk-van-74_1

 

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Thematisch België Monaco Kuifje VoetbalNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (7 stemmen, gemiddeld: 5,00 uit 5)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Reacties (0)

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)