Nationale Molendag op 11 en 12 mei 2024 - Postzegelblog

Nationale Molendag op 11 en 12 mei 2024

0

Kom naar de molen! Op 11 en 12 mei 2024 is het weer VriendenLoterij Nationale Molendag, het grootste molenfeest van Nederland. Honderden wind- en watermolens in heel Nederland openen hun deuren om bezoek te ontvangen. Ga op pad en kijk je ogen uit. Benieuwd welke molen bij jou in de buurt open is tijdens Nationale Molendag?

Nationale Molendag 2024

Kom naar de molen! Op 11 en 12 mei 2024 is het weer VriendenLoterij Nationale Molendag, het grootste molenfeest van Nederland. Honderden wind- en watermolens in heel Nederland openen hun deuren om bezoek te ontvangen. Ga op pad en kijk je ogen uit. Benieuwd welke molen bij jou in de buurt open is tijdens Nationale Molendag?

Elke molen is uniek en heeft zijn eigen verhaal. Er zijn dan ook duizenden enthousiaste vrijwilligers actief in molenland. Als molenaar, maar ook als molengidsen, in educatieteams of in molenwinkels waar meel, mosterd, olie, en meer molenproducten worden verkocht. Tijdens Nationale Molendag delen deze liefhebbers graag hun passie.

Molenaars en molengidsen staan overal klaar om hun bezoekers mee te laten genieten van dit oer-Hollandse levende monument. De geuren, geluiden, verhalen en de indrukwekkende oude techniek in een molen moet iedereen een keer beleven. Op veel plaatsen worden feestelijke activiteiten georganiseerd. En voor kinderen ligt er een leuk cadeautje klaar.

Dit jaar wordt voor het eerst tijdens Nationale Molendag het cultureel evenement ‘Verhalen van de wind’ georganiseerd. Hierbij brengen spoken word, muziek, beeld en geluid de verhalen van de molenaarscultuur tot leven. Ook worden er kinderworkshops georganiseerd die storytelling en maakopdrachten combineren. Verhalen van de wind prikkelt je zintuigen en nodigt je uit om op een frisse en avontuurlijke manier in de molenaarscultuur te duiken. Je kan dit evenement bijwonen bij molen de Zandhaas in Santpoort-Noord, molen De Adriaan in Haarlem en de molen van de Schoterveenpolder in Haarlem-Noord.

Ben jij al Molenvriend? We willen ons ook de komende 100 jaar inzetten voor het behoud van monumentale wind- en watermolens in ons land. We zijn dan ook op zoek naar 100.000 Molenvrienden!

 

Meer info:

Nationale Molendag 11 en 12 mei 2024: https://www.molens.nl/nationale-molendag-op-11-en-12-mei

Eerdere Nationale Molendagen blogs:

https://www.postzegelblog.nl/tag/nationale-molendag/

 

 

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
ThematischNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (8 stemmen, gemiddeld: 4,63 uit 5)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Reacties (0)

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)