‘Bruggen’ is een niche thema meestal gecombineerd met de thema’s verkeer of water. Het Nederlandse velletje over de beweegbare bruggen is een juweeltje. Hebben de verzamelaars ook het prestigeboekje nummer 75 gekocht dan blijkt dat het boekje past in meer thema’s.
Gerelateerde artikelen
Prestigeboekje nr 75 Beweegbare bruggen in Nederland. Kaft en voorbeeld inhoud.
In het boekje zijn met uitgebreide tekst en foto’s de volgende bruggen opgenomen:
Wellicht past een van bovenstaande bruggen bij uw thema forten, kastelen of steden.
Een mooie serie met de verschillende typen bruggen. Motto: Bruggen met meer levensvreugde.
Te koop van 9 april tot en met 25 mei 1968 op de postkantoren. De ontwerper is Reindert Juurt Draijer (1899 – 1986). Afbeeldingen: Sint-Servaas brug (12ct), Magere brug (15ct), Spoorbrug over de Lek (20ct), Van Brienenoordbrug (25 ct), Zeelandbrug (45 ct).
Europa CEPT gemeenschappelijke thema ‘Bruggen’ uit 1984. Twee strips van vijf zegels.
In 1984 werd de 25e verjaardag van de CEPT uitgaven gevierd. Vijfendertig landen kozen voor een gemeenschappelijke uitgave (de 29e) zoals het geval was voor 1974. Ontwerper is Jacky Larrivière (Frankrijk). Alleen Gibraltar deed niet mee en koos voor een eigen ontwerp:
Bruggen in Nederland (2015)
Het postzegelvel ‘Bruggen in Nederland’ besteedt aandacht aan tien markante naoorlogse bruggen in Nederland: de HSL-brug Moerdijk, de Ehzerbrug in Almen, de Kolenhavenbrug in Delft, de Tuibrug in Heusden, de Zouthavenbrug in Amsterdam, de Jan Waaijerbrug in Zoetermeer, De Oversteek in Nijmegen, de Zeelandbrug over de Oosterschelde, de Hanzeboog in Zwolle en de Nesciobrug in Amsterdam. De uitgifte van het postzegelvel ‘Bruggen in Nederland’ is een initiatief van PostNL in nauwe samenwerking met de Nederlandse Bruggenstichting.
Ook bij deze uitgifte werd een prestigeboekje nummer 56 uitgegeven.
Reacties (3) Schrijf een reactie
Ik vind de keuze van de 2 bruggen van de Nederlandse Europa zegels niet imposant. Er zijn betere keuze mogelijk.
Gibraltar was toen geen lid van de toenmalige CEPT en kon daarom geen gebruik maken van het ontwerp. In 1984 was het een soort meeloper.
@Fer
Bruggen genoeg in NL, dus er zijn altijd andere keuzes mogelijk. Of die daarom ook beter zijn, is iets anders. Dat hangt af van de keuzecriteria die je vooropstelt. In elk geval zijn dit naar mijn mening bijzonder mooie zegels en zijn ze prachtig vormgegeven.
Schrijf een reactie
(registratie is niet nodig)