Vogels Bonaire in alle soorten en maten - Postzegelblog

Vogels Bonaire in alle soorten en maten

0

Het velletje ‘Beleef de natuur – vogels Bonaire’ leidt tot vergelijking van eerdere zegels met het thema ‘vogels’ van Bonaire. Hoe zijn deze zegels vormgegeven en welke zegels vindt u qua ontwerp het beste? De oude of de huidige zegels? Kent u de fauna en flora van het eiland Bonaire? Er is ook Breaking News aan het einde blog.

Beleef de Natuur – vogels Bonaire

Op ‘Beleef de natuur – vogels Bonaire’ is de hoofdrol weggelegd voor de kuifcaracara (1), roodpootgent (2), mangrovezanger (3), Chileense kievit (4), oranje troepiaal (5), Caribische rode flamingo (6), rode ibis (7), geelvleugelamazone (8), Amerikaanse fregatvogel (9) en muskietkolibrie (10). Nummers zijn van links naar rechts en van boven naar beneden.

 

Vogels op Bonaire

Caribisch Nederland (2014): Mooi Caribisch Nederland – Bonaire (flamingo).

 

Bonaire

Bonaire is een Nederlands eiland in het Caribische deel van Nederland, dat sinds 2010 bestuurlijk als Caribisch openbaar lichaam een bijzondere gemeente vormt. Het is gelegen in het zuidelijke deel van de Caribische Zee, voor de kust van Venezuela, en behoort tot de ABC-eilanden van de Kleine Antillen. De hoofdstad van Bonaire is Kralendijk; een verbastering van Koralendijk (dijk van koraal). De oudste nederzetting is Rincon, Spaans voor “hoek”.

Bonaire heeft iets meer dan 20.000 inwoners en is een multi-culturele en meertalige samenleving. De meeste bewoners hebben als thuistaal het Papiaments. Daarnaast wordt er in meer of mindere mate Engels, Spaans en Nederlands gesproken.

Bonaire is een internationaal gerenommeerde duikbestemming. De belangrijkste economische sectoren zijn toerisme en de zoutwinning.

Bonaire (2022): Toerisme (vel met 10 waarden, o.a. de flamingo).

 

Vogels

Op het vogelrijke Bonaire komen ruim 200 verschillende vogelsoorten voor, zowel broedvogels en wintergasten als regelmatige bezoekers en dwaalgasten. De meeste vogels van Bonaire leven in het Washington Slagbaai National Park in het noorden. Andere bekende plekken om vogels te spotten, zijn Lac Cai Beach in het oosten, het Grote Pekelmeer in het zuiden en het Karst and Caves Nature Reserve in het noordoosten. Dankzij het grote aantal zoetwaterbronnen kunnen veel vogels overleven op het doorgaans droge Caribische eiland.

 

Antigua & Barbuda (2022): Magnificent Frigatebird.

Naast gewone vogels als mussen zijn er op Bonaire veel watervogels te vinden, waaronder de Amerikaanse fregatvogel (9), de pelikaan en natuurlijk de rode flamingo (6).

 

 

 

 

 

Ook roofvogels als de kuifcaracara en de visarend komen er voor, net als steltlopers, meeuwsoorten en tropische gekleurde vogels als de halsbandparkiet, twee kolibriesoorten, de gele en oranje troepiaal (5), het suikerdiefje en de gele zanger.

 

 

 

 

De rode flamingo is het nationale symbool van Bonaire. Zijn beeltenis en kleuren keren overal terug, tot in de naam van het rood-roze gekleurde Flamingo Airport.

Bonaire Flamingo Airport. Foto: Wikipedia / C. Watanabe.

Bonaire International Airport of Flamingo Airport (IATA:BON, ICAO:TNCB) is de internationale luchthaven op het Nederlandse eiland Bonaire in Caribisch Nederland. Doordat het toerisme een belangrijke bron van inkomsten is, wordt de luchthaven intensief gebruikt. Zij is de vierde grootste burgerluchthaven van Nederland.

Stempel in paspoort bij vertrek Bonaire. Bron: Wikipedia.

Ook de geelvleugelamazone (8) wordt vaak in één adem met Bonaire genoemd. Bonaire is een van de weinige plekken op aarde waar deze unieke papegaaiensoort voorkomt.

Bonaire (2017): Geelvleugelamazone.

 

Breaking news

Inwoners Bonaire en Greenpeace starten rechtszaak tegen de Nederlandse Staat voor klimaatrechtvaardigheid:

https://www.greenpeace.org/nl/klimaatverandering/klimaatrechtvaardigheid/61927/inwoners-bonaire-en-greenpeace-starten-rechtszaak-tegen-de-nederlandse-staat-voor-klimaatrechtvaardigheid/

 

Nederland (2012): Prestigeboekje 31 – Greenpeace.

 

Vergeet niet de 21e Nationale Tuinvogeltelling op 26, 27 en 28 januari 2024:

https://www.vogelbeschermingshop.nl/tuinvogeltelling

 

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Thematisch Antigua & Barbuda Caribisch Nederland Nederlandse Antillen Nederland Verenigde staten Toerisme VogelsNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (4 stemmen, gemiddeld: 5,00 uit 5)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Reacties (0)

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)