PostNL: Decemberzegels - Postzegelblog

PostNL: Decemberzegels

1

Op 15 november bracht PostNL de nieuwe decemberzegels uit, waarmee consumenten en bedrijven elkaar tegen een voordelig tarief kerst- en nieuwjaarskaarten kunnen sturen. Het speciale decembertarief van € 0,91 per postzegel is geldig van 15 november 2021 tot en met 6 januari 2022.

De geldigheidstermijn is onbepaald. Decemberzegels mogen alleen van 15 november 2021 tot en met 6 januari 2022 zonder bijplakken worden gebruikt. Buiten deze periode zijn decemberzegels als postzegel te gebruiken door bij te plakken tot het dan geldende tarief.

De decemberzegels met speciaal tarief zijn bedoeld voor post tot en met 50 gram en voor enveloppen met een minimumformaat van 14 x 9 cm met een bestemming binnen Nederland.  Voor post tot en met 50 gram naar het buitenland zijn twee Decemberzegels voldoende als frankering.

 

Klik hier om het postzegelvel : “Decemberzegels” bij PostNL te bestellen.

Technische gegevens:

Postzegelformaat:  26,5 x 29 mm
Velformaat: 144 x 151 mm
Papier: normaal met rode fosforopdruk
Gomming: zelfklevend
Druktechniek: offset
Drukkleuren: cyaan, magenta, geel en zwart
Oplage: 3.615.000 vellen
Verschijningsvorm: vel van 20 postzegels in tien verschillende ontwerpen
Ontwerp: Geertje Aalders, Kampen
Vormgeving: Corine Zwier, Kampen
Beeldbewerking: Ro de Boer, Haarlem
Drukkerij: Koninklijke Joh. Enschedé B.V., Haarlem

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegelsNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (Breng als eerste je stem uit.)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Tags bij dit artikel

Reacties (1)

  • Ger op 15 december 2021 om 10:49

    Het (ongestempelde) vel decemberzegels is niet te bestellen via de bovengenoemde link (Collectclub), maar alleen via de ‘normale’ webshop van PostNL (https://shop.postnl.nl/webshop). Vermoedelijk omdat men niet iedere besteller de gratis postset Landgoed Haarzuilens wil toesturen (?), die je normaal gesproken krijgt bij een bestelling t.w.v. 15 euro.

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)