Postzegel voor Max Verstappen, wereldkampioen Formule 1? - Postzegelblog

Postzegel voor Max Verstappen, wereldkampioen Formule 1?

4

PostNL leest deze blog zeer regelmatig en leest ook de kritische noten van de bloggers en de reactie van verzamelaars. Al een aantal jaren is het uitgifteprogramma van PostNL niet te volgen. Meerdere internationale- en nationale evenementen leiden niet tot een uitgifte maar er worden heel veel persoonlijke zegels uitgegeven en een batterij met gouden en zilveren postzegels. Verzamelaars willen graag een Max Verstappen postzegel als herdenkingsuitgifte en geen gouden postzegel !!

Max Verstappen versus Lewis Hamilton

Red Bull Racing trok strategisch gezien alles uit de kast om Verstappen aan de wereldtitel te helpen en ook een magistrale verdedigingsactie van teamgenoot Sergio Pérez droeg er zijn steentje aan bij. Het was echter de crash van Nicholas Latifi met een safety car tot gevolg die het mogelijk maakte dat Verstappen vlak achter Hamilton nog één ronde vol op de wereldtitel konden jagen.

Maldiven (2019): Formula 1 met Nico Hülkenberg, Sebastian Vettel, Max Verstappen en Kimi Räikkönen.

Wat een crazy race in de woestijn van Abu Dhabi tussen de twee kemphanen Max Verstappen en Lewis Hamilton. Pas in de zenuwslopende slotronde wist Max Verstappen regerend wereldkampioen Lewis Hamilton te passeren en daarmee te onttronen. Max Verstappen (24) is de eerste Nederlandse coureur die wereldkampioen is geworden in de Formule 1.

Maldiven (2019): Formula 1 met Lewis Hamilton.

Beide coureurs startten met exact evenveel punten de slotrace in Abu Dhabi. Na vier jaar onafgebroken wereldkampioen Lewis Hamilton is het nu de beurt van de 24-jarige Max Verstappen. Max Verstappen is niet de jongste wereldkampioen in de Formule 1. Sebastian Vettel, Lewis Hamilton en Fernando Alonso waren jonger toen ze voor het eerst wereldkampioen werden. Verstappen is wel de jongste coureur ooit die begon in de F1 race (17 jaar).

Isle of Man (2009): Winnaar Formule 1 – Lewis Hamilton.

Voorlopig is Lewis Hamilton (zevenvoudig wereldkampioen: 2008, 2014, 2015, 2017, 2018, 2019, 2020) wel de grote winnaar op filateliegebied. Postzegels met Lewis Hamilton komen voor bij diverse Afrikaanse landen, Canada, Isle of Man en Oostenrijk. PostNL moet snel met een uitgifte komen, anders zal Oostenrijk zeker een Red Bull / Max Verstappen zegel uitbrengen.

 

 

 

 

 

 

De eerste overwinning van Max Verstappen dateert van 2016. Van 2016 tot en met 2020 heeft Max 10 overwinningen behaald. In het seizoen 2021 heeft Max 10 GP overwinningen behaald.

 

Max Verstappen in de RB15 tijdens de Grand Prix Formule 1 van Italië 2019. Foto: Interceptor73 / Wikipedia.

 

Vader Jos en zoon Max

Verstappen is de zoon van de Nederlander Jos Verstappen, een oud-Formule 1-coureur, en de Belgische Sophie Kumpen, die vroeger op hoog niveau kartte. Verstappen heeft hierdoor vanaf zijn geboorte een dubbele nationaliteit. Hij heeft ervoor gekozen om onder de Nederlandse vlag te rijden, net als zijn vader dat deed. Na de echtscheiding van zijn ouders groeide hij op bij zijn vader. Verstappen heeft een zus, een halfzus en een halfbroer. Verstappen heeft sinds 2020 een relatie met Kelly Piquet. Zij is de dochter van drievoudig Formule 1 kampioen Nelson Piquet.

Chris Rea (1986): Driving Home for Christmas.

Video Chris Rea – Driving Home for Christmas (1986): https://www.youtube.com/watch?v=IgDgQbhHuZw

 

Max Verstappen en Martin Garrix

Martin Garrix, artiestennaam van Martijn Gerard Garritsen (1996), is een Nederlandse diskjockey en muziekproducent. Garritsen tekende in 2012 een platencontract bij Spinnin’ Records en verwierf in 2013 internationale bekendheid met de single Animals. Als dj heeft hij inmiddels op verschillende grote festivals opgetreden, waaronder Coachella, Ultra Music Festival en Tomorrowland. Als producer werkte hij samen met artiesten als Avicii, David Guetta, Bebe Rexha, Dua Lipa en Troye Sivan. In 2016 richtte hij het platenlabel Stmpd Rcrds op, maanden na het verlaten van Spinnin’ Records en voordat hij tekende bij Sony Music. In 2016, 2017 en 2018 stond hij op nummer 1 in de top 100 dj lijst van DJ Magazine.

Nederland (2020): DJ Martin Garrix.

Martin Garrix heeft het podium in Abu Dhabi beklommen nadat Max Verstappen de wereldtitel in de Formule 1 wist te behalen. De twee vrienden vierden de overwinning van de kersverse wereldkampioen samen met de aanwezige uitzinnige fans. Garrix en Verstappen zijn al enige jaren bevriend. In 2014 reikte de dj tijdens het Sportgala de talentprijs uit aan de coureur en in 2017 verscheen hij zelfs als gast van Verstappen in Yas Marina waar hij destijds ook optrad.

PostNL kan bij wijze van spreken het ontwerp van het velletje van Martin Garrix omvormen tot een Max Verstappen velletje door de volgende zaken op te nemen:
– de velrand: logo FIA Formula 1 en de raceauto van Max
– de zegel: Max met de wereldbeker op het podium.

 

Blijven er nog twee vragen over:

 1. Waar en wanneer wordt Max Verstappen gehuldigd?
 2. Wanneer zal PostNL een Max Verstappen postzegel uitbrengen?

 

Eerdere blogs autosport:

35e Formule 1 Grand Prix Zandvoort:

https://www.postzegelblog.nl/2021/09/03/35e-formule-1-grand-prix-van-nederland-is-terug-in-zandvoort/

Formule 1: Zandvoort of Assen:

https://www.postzegelblog.nl/2018/11/06/formule-1-op-circuit-zandvoort-of-op-tt-circuit-assen/

De naam ‘Hill’ in de Formule 1: zo vader zo zoon….:

https://www.postzegelblog.nl/2020/08/25/de-naam-hill-in-de-formule-1-zo-vader-zo-zoon/

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Thematisch Canada OostenrijkNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (9 stemmen, gemiddeld: 4,89 uit 5)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Reacties (4) Schrijf een reactie

 • Pieter op 14 december 2021 om 09:43

  Liever geen Max Verstappen zegel, het schunnige brandstof verspillen met rondjes rijden is niet meer van deze tijd. Bovendien heeft hij alleen een Nederlands paspoort, altijd in Belgie gewoond en nu in Monaco. Ik begrijp de hype dan ook niet.

  Maar in het algemeen gesproken deel ik je opmerking dat het uitgiftebeleid niet meer maatschappelijk relevant is (tenzij commercieel interessant)

 • willem hogendoorn op 14 december 2021 om 11:39

  Lekker actueel weer Randy. Die nepzegels van de Maladiven heb ik het niet zo op, dus ik hoop ook dat PostNL gaat bewegen. Ik schat in dat het één of meerdere persoonlijke postzegels gaan worden, waarbij ik niet uitsluit dat er ook een gouden bij gaat zitten. Want wat Pieter schrijft klopt natuurlijk, PostNL kijkt alleen wat commercieel voor hen relevant is.

 • Maxim van Ooijen op 14 december 2021 om 18:32

  De vraag is natuurlijk hoeveel de Formule 1-organisatie onze post in rekening gaat brengen voor het gebruik van ‘Formule 1′ en logo’s e.d. Het schijnt dat op dat soort exorbitante bedragen ook de Songfestivalzegel is gesneuveld.

 • willem.hogendoorn op 14 december 2021 om 20:09

  @Maxim: op de nepzegels van de Maladiven staat ook Formula 1. Wat denk je, krijgt men daar ook een rekening?

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)