Aarhus 2017 Culturele Hoofdstad van Europa - Postzegelblog

Aarhus 2017 Culturele Hoofdstad van Europa

3

Aarhus is in 2017 uitgeroepen als Culturele Hoofdstad van Europa en staat op de Lonely Planet lijst als ‘Beste Europese Bestemmingen voor 2016’. Aros werd ca 1200 jaar geleden gesticht door de Vikingen. Inmiddels is Aarhus (spreekt uit als oarhoes) de tweede stad van Denemarken met ca 320.000 inwoners, waaronder veel studenten. Het programmaboekje bevat ca 500 pagina’s uitgewerkt in vier grote evenementen, 12 happenings en 300 projecten. De slogan van Aarhus is ‘Let’s Rethink’.

De hoofdstad van het schiereiland Jutland wordt ook wel de ‘City of Smiles’ genoemd. Aarhus biedt aan zee en biedt diverse toeristische topattracties voor zowel kinderen als volwassenen.

 

1995: 800 jaar Aarhus Kathedraal School

Een van de toppers is het kunstmuseum ARoS, een van Noord-Europa’s grootste en meest innovatieve kunstmusea en bekend van het regenboogpanoramadak ontworpen door Olafur Eliasson. Het museum dateert van 2004 en is 10 verdiepingen groot. De collectie bestaat uit werken vanaf de Gouden Eeuw tot en met hedendaagse kunst. Speciaal is de kelder (The 9 Spaces) met oa kunst van James Turell.

 

 

Het vernieuwde Moesgaard Museum (Momu) is een must voor elke bezoeker van Aarhus. Het biedt permanente exposities over Denemerken, van het Stenen Tijdperk tot aan de Middeleeuwen inclusief de Vikingperiode.

 


De havenwijk heeft grote renovatie achter de rug, waarbij oude en nieuwe architectuur met elkaar zijn verbonden met opmerkelijke bouwwerken. Het project The Iceberg bestaat uit hoekige duurzame sociale woningen, die fraai reflecterend aan het havenfront oprijzen op een oude containerterminal.

 

Ook in de haven vind je het grote duurzame complex DOKK1 in gebruik als hypermodern cultuurcentrum, stadskantoor, VVV-balie en de bibliotheek.


Tenslotte het zeer mooie Stadhuis, midden in het Radhusparken dateert van 1941 en is een echt design object. De toren is 60 meter hoog en de klok heeft een diameter van 7 meter. Het stadhuis hoort tot de toppers van de Deense Cultuur Canon.

 

Niet op de postzegel maar bijzonder om te bezoeken is Den Gamle By (De Oude Stad). In 1909 opgericht als wereld eerste openluchtmuseum van stedelijke historie en cultuur. In feite toont het Denemarken van vroeger met vakwerkhuizen, winkeltjes, werkplaatsen en personages uit de 19e eeuw, 1927 en 1974.
Tevens is het omliggende gebied uitgeroepen als ‘Europese regio voor Gastronomie 2017’. Het Food festival (2 t/m 4 september 2017) maakt deel uit van het grote ‘Aarhus Festuge’. Kortom, bezoek dit jaar met je gezin Denemarken en geniet wat Aarhus te bieden heeft in 2017 !

Meer informatie:

Aarhus 2017: http://www.aarhus2017.dk/en/

Aarhus info: http://www.visitdenmark.nl/nl/denemarken/aarhus

Deense food region: http://www.danishfoodregion.eu/

 

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Historisch Denemarken Architectuur Gastronomie MuseaNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (10 stemmen, gemiddeld: 4,90 uit 5)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Reacties (3) Schrijf een reactie

 • Lars op 17 februari 2017 om 11:07

  Mooi serie, jammer van de prijs…
  5 maal 25 kronen is totaal maar liefst €16.80!

 • FrancRossi op 17 februari 2017 om 11:22

  Nieuw op postzegelblog? Mooie serie postzegels Leuk verhaal en goede promotie voor Denemarken en Aarhus in het bijzonder.

 • willem hogendoorn op 17 februari 2017 om 12:51

  @Randy. Wat leuk dat je voor dit blog gaat schrijven. Je doet het op een leuke en frisse manier. Ga zo door. Ik weet dat je veel van musea af weet, dus ik blijf je zeker volgen.

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)