Sportkalender februari 2021 - Postzegelblog

Sportkalender februari 2021

1

In februari worden zes grote sportevenementen georganiseerd: American Football, WK Alpineskiën, Australian Open (tennis), WK Schaatsen (Heerenveen), OKT Waterpolo mannen (Rotterdam) en Omloop Het Nieuwsblad (wielrennen). In deze blog worden vier evenementen besproken. Allemaal zoeken we naar de sportzenders voor live sportbeelden. Vooral het WK Alpineskiën zal mooie wedstrijden opleveren.

Februari 2021

‘February Song’ komt van het derde album ‘Awake’ uit 2006 van Josh Groban. Joshua Winslow Groban (1981) is een Amerikaanse zanger, songwriter, muzikant, acteur en platenproducent. Zijn eerste vier soloalbums zijn multi-platina. Hij werd in 2007 op de kaart gezet als de nummer één best verkopende artiest in de Verenigde Staten, met meer dan 22,3 miljoen platen.  Vanaf 2012 had hij wereldwijd meer dan 25 miljoen platen verkocht. Groban speelde ook mee in twee afleveringen van de televisieserie Ally McBeal waar hij de rol speelde van een verlegen solozanger van een kerkkoor. Hij verzorgde tevens de titelsong ‘Remember me’ van de film Troy.  Ook heeft hij in de concertversie van de musical ‘Chess Live at the Royal Hall, London’ de hoofdrol gespeeld, als de Russische schaker Anatoly.

Video February Song – Josh Groban (2006):

https://www.youtube.com/watch?v=KksJe5dyFtI

7 februari: American Football, Super Bowl (Tampa, Florida)

American football is een competitieve teamsport. In de Verenigde Staten en Canada gebruikt men de term football. Het Canadian football heeft iets afwijkende spelregels. Het doel van het spel is om punten te scoren door de bal in de end zone van de tegenstander te brengen. Punten kunnen gescoord worden door de bal over de doellijn van de end zone te dragen, door de bal te gooien naar een medespeler in de end zone (beide resulterend in een touchdown), of door middel van een fieldgoal, waarin de bal tussen de doelpalen achterin in de end zone getrapt wordt. Ook kan er gescoord worden door middel van de relatief zeldzame safety, die behaald wordt door een aanvallende speler neer te halen in zijn eigen end zone. De winnaar is het team met de meest gescoorde punten.

 

 

 

 

 

 

 

De geschiedenis van de Super Bowl gaat niet heel ver terug. De finale van de National Football League (NFL) werd voor het eerst afgetrapt op 15 januari 1967, toen twee rivaliserende bonden besloten te fuseren en een kampioenswedstrijd te organiseren voor het nationaal kampioenschap. 

De kampioenswedstrijd in het professionele voetbal, de Super Bowl, is de afgelopen jaren uitgegroeid tot het meest bekeken evenement in de Amerikaanse sport. De eerste Super Bowl-wedstrijd in 1967 was tussen de Kansas City Chiefs van de American Football League en de Green Bay Packers van de National Football League (gecoacht door Vince Lombardi).

 

 

 

 

American football is een religie in Amerika en een afspiegeling van de volksaard van de Amerikaan. Op 7 februari zullen ruim 110 miljoen Amerikanen voor de buis zitten. Het normale leven ligt nagenoeg stil. Kaartjes voor de finale in Tampa beginnen vanaf 6000 dollar. En het kaartje gooi je niet weg, maar wordt later geveild bij een veiling. Ook de kaartjes van de Super Bowl brengen geld op voor de verzamelaars. De finale gaat dit jaar tussen Kansas City Chiefs en Tampa Bay Buccaneers. De wedstrijd is bij ons te zien via de betaalde zender ESPN (opvolger van FOX Sports).

 

 

 

 

 

 

 

Ster van de finale is de quarterback Tom Brady (43) van de Tampa Bay Buccaneers. Tom speelt voor de tiende keer de Super Bowl. Hij won zes keer de finale. Quarterbacks behoren tot het aanvallende team en nemen de positie in direct achter de center, in het midden van de aanvalslinie. Een quarterback is meestal de leider van het aanvallende team en is spelverdeler. Daarnaast is hij verantwoordelijk voor het doorgeven van de signalen en aanvalsstrategieën voor het begin van een aanvalspoging. Door hardop een bepaalde code te roepen (bijvoorbeeld ‘Blue 42’ of ‘Silver 29’) weet het team welke strategieverandering er optreedt en wisselen enkele spelers van positie. De quarterback van Kansas City Chiefs is Patrick Mahomes (25).

Super Bowl Finale 2020 tussen Kansas City – San Francisco: 31 – 20.

Tijdens de pauzeshows tussen de twee speelhelften werd het publiek vermaakt met een marchingband meestal gecombineerd met een zanger en na het optreden werden ballonnen opgelaten. Daarna start de tweede helft. Later werd de muzikale intermezzo steeds belangrijker en vormde een aparte show: Halftime Show.

 

 

 

 

 

 

 

In de jaren zeventig en tachtig begonnen artiesten van naam op te treden: Ella Fitzgerald (1972), Chubby Checker (1988), Michael Jackson (1993), Diana Ross (1996), Gloria Estefan en Stevie Wonder (1999), Phil Collins (2000), U2 (2002) met tribute to 9/11, Justin Timberlake en Janet Jackson (2004) met ‘Nippelgate’, Prince (2007), Beyoncé (2013), Maroon 5 (2019), Shakira en Jennifer Lopez (2020). Vanaf het optreden van Michael Jackson (1993) werd de show steeds belangrijker met politieke statements van de artiesten. Zo werd halftime show een nationaal popmonument. De NFL betaalt de artiesten nooit uit. De artiesten zullen zelf moeten investeren in hun optreden.

Voor de 55e editie van de Super Bowl zal de Canadese artiest The Weeknd optreden. Zijn belangrijkste hit is ‘Blinding Lights’. The Weeknd heeft vijf miljoen euro gestoken in zijn show. Artiesten verdienen hun geld door aparte verzamelalbums uit te brengen met opnamen van de Super Bowl. De verwachting dat circa 110 miljoen tv-kijkers de Super Bowl zullen kijken. Op social media wordt met veel lof gesproken over de Halftime performance van de Grammy-winnaar. The Weeknd is de derde Canadese artiest die op heeft getreden tijdens de Amerikaanse Super Bowl, Shania Twain en Dan Aykroyd gingen The Weekend voor. Vijftigers van nu zullen in zijn hit ‘Blinding Lights’ the eighties sound herkennen. ‘Blinding Lights’ is het meest gestreamde lied wereldwijd in 2020: 1,6 miljard keer.

Kijk naar de 14 minuten durende show van The Weeknd:

https://www.gids.tv/video/303668/halftime-show-super-bowl-2021-terugkijken-the-weeknd-zet-spetterende-show-neer

Tampa Bay Buccaneers heeft de 55e editie van de Super Bowl gewonnen. De ploeg van de 43-jarige sterspeler Tom Brady was in de finale van de American football competitie NFL veel te sterk voor titelverdediger Kansas City Chiefs: 31-9. Het was geen spannende finale.

Meer info:

https://www.nfl.com/super-bowl/

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Super_Bowl_halftime_shows

8 – 21 februari: WK Alpineskiën (Cortina d’Ampezzo, Italië)

In Cortina d’Ampezzo vinden de Wereldkampioenschappen Alpineskiën plaats. 600 alpineskiërs uit meer dan 70 landen strijden om 11 titels in de disciplines afdaling, Super-G, reuzenslalom, slalom en (primeur!) parallelslalom.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cortina d’Ampezzo  is een vermaarde wintersportbestemming in de Dolomieten. In het mondaine, bruisende centrum vind je exclusieve winkels, diverse bars en uitstekende restaurants. Het skigebied ligt aan weerszijden van het dorp en beschikt in totaal over 120 kilometer aan pistes, die niet allemaal met elkaar verbonden zijn. Waar je ook gaat skiën, het landschap is altijd adembenemend en het eten verrukkelijk.

De Wereldkampioenschappen Alpineskiën is niet het enige grote toernooi dat hier wordt georganiseerd. Net als in 1956 vinden hier in 2026 de Olympische Winterspelen plaats. Tijdens de Olympische Winterspelen van 2026 worden in Cortina d’Ampezzo de evenementen alpineskiën, curling, bobsleeën, rodelen en skeleton gehouden. De andere onderdelen worden in Milaan gehouden.

Meer info: https://www.cortina2021.com/

8 – 21 februari: Tennis, Australian Open (Melbourne, Australië)

Het Australian Open is sinds 1986 het eerste grandslamtoernooi van het tennisseizoen.  Het wordt gespeeld in Melbourne Park (sportcomplex). Het toernooi wordt georganiseerd door Tennis Australia, de huidige naam van de ‘Lawn Tennis Association of Australia’ (LTAA). Zoals bij alle grandslamtoernooien komen naast het mannen- en vrouwenenkelspel, mannen- en vrouwen­dubbelspel en gemengd dubbelspel ook de junioren aan bod. Ook wordt een toernooi georganiseerd voor rolstoeltennissers. Vanaf 1988 wordt op hardcourt (harde ondergrond) gespeeld.

Normaal gesproken komen circa 800.000 tennisliefhebbers naar het Australian Open. Vanwege corona worden nu minder dan 400.000 bezoekers verwacht. Per dag geldt een maximum van 30.000 bezoekers. In 2020 was de winnaar bij de mannen: Novak Đoković. Hij won voor de zevende keer de titel. Bij de vrouwen won Sofia Kenin de titel. In het toernooi van 2020 moesten enkele wedstrijden stilgelegd worden als gevolg van extreme rookontwikkeling door de natuurbranden.

Bij de vrouwen won de Australische Margret Court het vrouwenenkelspel elf keer, een record.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Voor Kiki Bertens komt de Australian Open te vroeg. Ze herstelt van een operatie (achillespeesblessure) in oktober 2020. Ook Roger Federer trekt zich terug uit de Australian Open. De 39-jarige Zwitser is nog altijd niet voldoende hersteld van twee operaties aan zijn rechterknie. Het is de eerste keer sinds zijn eerste deelname in 1999, dat Federer in Melbourne ontbreekt.

 

 

 

 

 

Meer info: https://ausopen.com/

14 -21 februari: Waterpolo, OKT mannen, Rotterdam

Het programma van het Olympisch Kwalificatie Toernooi (OKT) voor de waterpolomannen in Rotterdam is bekend. Twaalf teams strijden van 14 tot en met 21 februari in Zwemcentrum Rotterdam om de laatste drie tickets voor de Olympische Spelen van Tokio 2021. Vanwege de COVID-19-maatregelen zijn de wedstrijden niet toegankelijk voor publiek, maar alle duels zijn live te zien via FINAtv (betaald). De wedstrijden van Oranje worden live uitgezonden op de site van NOS.  Steun TeamNL op weg naar Tokio!

De deelnemers zijn:

Poule A: Griekenland, Montenegro, Brazilië, Canada, Georgië en Turkije.

Poule B: Kroatië, Duitsland, Rusland, Roemenië, Nederland en Frankrijk.

 

 

 

 

 

 

 

 

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Thematisch Australië Burundi Oostenrijk Togo Verenigde staten Zwitserland Olympische WinterspelenNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (9 stemmen, gemiddeld: 5,00 uit 5)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Reacties (1)

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)