Kinderpostzegels als eerbetoon Jan Kruis - Postzegelblog

Kinderpostzegels als eerbetoon Jan Kruis

1

Op de kinderpostzegels staan dit jaar afbeeldingen van stripfiguren Jan, Jans en de kinderen. Dit als eerbetoon aan de in januari overleden Jan Kruis, tekenaar van de strip.
In het blad Libelle staat al meer dan veertig jaar wekelijks een strip van Jan, Jans en de kinderen.

Het thema van dit jaar van de zegels is ‘een goed thuis voor alle kinderen’. De helft van de opbrengst gaat naar kinderen in binnen- en buitenland die extra steun nodig hebben, bijvoorbeeld omdat zij in armoede leven. Linda de Mol zal de actie ondersteunen door er aandacht voor te vragen.

In 1998 verschenen ook postzegels ontworpen door Jan Kruis

De actie start 27 september. Basisschoolleerlingen gaan vanaf dan langs de deuren om de kinderpostzegels te verkopen. Het motto van de Stichting Kinderpostzegels is ‘voor kinderen, door kinderen’.

Bron: Nu.nl

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
KinderpostzegelsNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (2 stemmen, gemiddeld: 5,00 uit 5)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Tags bij dit artikel

Reacties (1)

  • bate hylkema op 23 juni 2017 om 14:59

    Bijgaande PTT Post-affiche heeft betrekking op de beide strippostzegels (NVPH 1782/83) van Jan Kruis. Op kort termijn kunt u interessante info verwachten van mij over de relatie Jan Kruis en de kinderpostzegelemissie 1989.

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)