Vissenleer - Postzegelblog

Vissenleer

3

visDe laatste jaren zijn er verschillende postzegels verschenen die niet op gewoon papier zijn gedrukt. Bekend zijn natuurlijk de creaties van Oostenrijk, maar onlangs kwam ook Faeröer met iets bijzonders.


Van oudsher is de visserij een belangrijke bron van inkomsten op deze eilandengroep. Bij de verwerking van de vis werden alle delen gebruikt: de huid werd verwerkt tot leer. Dit ambacht was al bijna uitgestorven, maar de laatste jaren is het weer bezig aan een comeback. Door de focus op duurzaamheid is het tegenwoordig weer de trend alle delen van een dier te gebruiken, en is het gebruik van vissenleer ineens weer ‘in’. De lokale posterijen dragen daaraan bij door nu ook postzegels uit te brengen met een stukje vissenleer erbovenop. Dit zou de verzending prima moeten doorstaan, aangezien dit type leer tot vijf keer sterker kan zijn dan koeienleer, uiteraard afhankelijk van het type vis dat wordt gebruikt.

Postzegel Faeröer 2016

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Thematisch NieuwtjesNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (3 stemmen, gemiddeld: 2,67 uit 5)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Tags bij dit artikel

Reacties (3) Schrijf een reactie

  • willem hogendoorn op 26 oktober 2016 om 13:58

    Dit houdt dus in dat geen enkele postzegel hetzelfde is. Net zoals de vingerafdruk van ieder mens verschilt, geldt dat ook voor de huid van een vis.

  • Lars op 26 oktober 2016 om 18:11

    De post van Faeröer hoopt zeker dat iedereen het velletje koopt van Kr.300 (€40!)

  • FrancRossi op 27 oktober 2016 om 11:06

    @Willem, Niet alleen het stukje leer is verschillend ik zie ook verschillen in de rode druk.

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)