Restauratie Panorama van Scheveningen gestart - Postzegelblog

Restauratie Panorama van Scheveningen gestart

3

“Twee restauratoren zijn gisteren officieel begonnen met het schoonmaken en opknappen van het Panorama van Scheveningen. Het 1680 vierkante meter (120 x 14 cm) grote geschilderde doek geeft een beeld van het Scheveningse strand met daarop schepen. Drie maanden gaat deze omvangrijke grote klus duren, waarbij het publiek mag toekijken.”, aldus een artikel in de Leeuwarder Courant van 12 juni 2024.

Artikel in twee delen

Dit artikel bestaat uit twee delen. Dit eerste korte deel handelt over de restauratie van het Panorama van Scheveningen. Deel twee over de uitgifte ‘André van Duin 60 jaar publiekslieveling’ is, verband met het embargo dat erop rust, pas morgen te lezen.

NVPH 1632 – Panorama Mesdag

NVPH 1632 - Panorama Mesdag

In 1880 kreeg Hendrik Willem Mesdag de opdracht van een panoramamaatschappij uit Brussel voor het maken van een cirkelvormig schilderij (bezoekers staan in het centrum ervan), iets wat toen erg populair was. Schilder Mesdag (vertegenwoordiger van de Haagse impressionistische schilderkunst) maakte het samen met zijn vrouw Sientje Mesdag-Van Houten, George Hendrik Breitner, Théophile de Bock en Bernhard Blommers. Het gezelschap deed er vier maanden over.

De postzegelafbeelding geeft een illusie van de schildering van het Noordzeestrand met Scheveningen op de achtergrond in 1881 door de extreme vervorming met bezoekers op de voorgrond.

Morgen deel twee: André van Duin 60 jaar publiekslieveling

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegelsNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (1 stemmen, gemiddeld: 2,00 uit 5)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Bate Hylkema schrijft vanaf 1980 artikelen over filatelie en woont in het Friese Beetsterzwaag.

Tags bij dit artikel

Reacties (3) Schrijf een reactie

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)