Decemberzegels 2020: intiem huiselijke kerst in Corona-periode - Postzegelblog

Decemberzegels 2020: intiem huiselijke kerst in Corona-periode

0

De Decemberzegels 2020 zijn vanaf 16 november verkrijgbaar. Deze 34e Decemberpostzegel-emissie is te koop voor het voordelige en speciale tarief van 86 eurocent per zelfklevende postzegel (zie speciale sorteerhaak) in de periode 16 november t/m 6 januari 2021. Twee keer tien verschillende postzegels (op lumineuze samenhang met elkaar verbonden) kosten 17,20 euro.
De emissie (oplage 3.515.000 vellen) is ontworpen door Loesje Donner-Raedts, gefotografeerd door Studio Linda Stulic, styling verzorgd door Teuntje van Asveld & bewerking / opmaak door Stu&Dio. Drukkerij Joh. Enschedé Security Print.

Decemberzegels 2020 – dag vanuitgifte 16 november 2020

Vel Decemberzegels 2020

Op iedere postzegel staat een andere gefotografeerde uitsnede van de kerstboom. Vier postzegels bezitten een groene achtergrond van de kerstboom met brandende lichtjes. Op de resterende postzegels staat een kersttak of boomtop met kerstornamenten tegen een effen achtergrond.
Landsnaam en maandaanduiding (in schuinlopend handschrift uitgevoerd) ligt vóór de gefotografeerde afbeeldingen van de gelaagde postzegelafbeelding.

Exclusieve kerstboomornamenten!

Bijzonder vermeldenswaardig is dat Loesje (als mede-eigenaarbezitter van Vondels in Amsterdam) zélf gespecialiseerd is in het ontwerpen van de met de hand gemaakte en beschilderde ornamenten voor de feestdagen. Van de ruim 750 geproduceerde ornamenten zijn er 20 op de Decemberzegels 2020 terechtgekomen.

“Toen PostNL op bezoek kwam bij Vondels, dacht ik dat ze een order voor relatiegeschenken wilden plaatsen. Maar tot mijn grote verrassing wilden ze dat wij de Decemberzegels 2020 zouden ontwerpen met onze ornamenten. We zijn heel trots en vinden het echt een grote eer dat we zijn gevraagd door PostNL
Om een breed publiek met diverse generaties aan te spreken, hebben we een verscheidenheid aan ornamenten gekozen en die op verschillende wijze met gevarieerd gekleurde achtergronden gefotografeerd (golvend patroon, dynamisch dansend geplaatst).”

1. Zakhorloge, pump met hoge hak & camera

Decemberzegel 2020 (1)Zakhorloge - Vondels

Pump met hoge hak - VondelsFotocamera - Vondels

2. Flamingo

Decemberzegel 2020 (2)Flamingo - Vondels

3. Peperkoekmannetje in doosje

Decemberzegel 2020 (3)Peperkoekmannetje - Vondels

4. Donut, peperkoekhuisje en marshmallow

Decemberzegel 2020 (4)Donut - Vondels

Peperkoekhuisje - VondelsMarshmallow - Vondels

5. Teckel met kerstmuts

Decemberzegel 2020 (5)Teckel met kerstmuts - Vondels

6. Hart aan strik

Decemberzegel 2020 (6)Hart aan strik - Vondels

7. Auto & kerstboom, trapgevel grachtenpand & sterrenkerstbal

Decemberzegel 2020 (7)Auto en kerstboom - Vondels

Trapgevel grachtenpand - VondelsSterrenkerstbal - Vondels

8. Notenkrakerpop met wandelstokken

Decemberzegel 2020 (8)Wandelstok - Vondels

Notenkrakerpop - Vondels

9. Tijgerkop in doosje

Decemberzegel 2020 (9)Tijgerkop - Vondels

10. PostNL-envelop & kolibries

Decemberzegel 2020 (10)Kolibrie (1)- Vondels

Kolibrie (2)- VondelsKolibrie (3)- Vondels

Samenhang Decemberzegels 2020

Achter de tien Decemberzegels 2020 is een verhaaltje verborgen, waardoor er tussen momenten in december toch een zekere samenhang en cohesie ontstaat:
Samen eten speelt in deze periode een (grote) rol. Met de afbeeldingen van een donut, peperkoekhuisje of marshmallow wordt deze activiteit aangeduid.
Familiebezoek tijdens de kerstdagen wordt virtueel voorgesteld met een afbeelding van een auto en huisje.
Het nieuwe jaar wordt symbolisch aangeduid met een klok, pump met hoge hak en camera.
Een dierenliefhebber kan z’n vrije tijd vullen met de verzorging van teckeltje en kolibries of dierentuinbezoek om van flamingo en tijger te genieten.
Beide stroken van tweemaal tien postzegels zijn met een lint tot een samenhangend geheel gestrikt.

Productieproces

Loesje Donner-Raedts (ontwerpster) en Yan Xu (productiecontacten & logistiek) zijn de ondernemers / eigenaren van Vondels.
Loesje laat zich inspireren door het zoete, aangename en aantrekkelijke van het leven (la dolce vita) als eten, fruit, groente, mode, feesten en lifestyle. Met behulp van afbeeldingen wordt in China het voorwerp van klei gemaakt. Na talrijke bijstellingen en correcties ontstaat tenslotte een harde holle vormpers, die aan het met de mond geblazen gesmolten glas via een blaastuitje de juiste vorm kan geven. Na uitharding van de vorm volgt onderdompeling in een verfbad, waarna de schilder alle kleurrijke versieringen, glitters en andere kleurtjes met de hand op het kerstornament aanbrengt.

PostNL-kerstornament

Bij de aanschaf van twee vellen Decemberpostzegels ontvangt de klant gratis een speciaal voor PostNL ontworpen kerstornament. Dit cadeautje, bestaande uit een gefrankeerd envelopje, is in een heel mooi doosje verpakt.

Het envelopje is gefrankeerd met een oranjekleurige fantasie-postzegel met daarop een groene kerstboom en de tekst ‘december 2020’. Op de golvende stempelvlag staat ‘Nederland PostNL 2020’. Op de sticker linksonder staat ‘Aan de Kerstman’.

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Nederland NederlandNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (2 stemmen, gemiddeld: 5,00 uit 5)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Bate Hylkema schrijft vanaf 1980 artikelen over filatelie en woont in het Friese Beetsterzwaag.

Reacties (0)

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)