Vlaggetjesdag en Varend Corso dit weekend - Postzegelblog

Vlaggetjesdag en Varend Corso dit weekend

0

Twee grote events in Zuid-Holland en beiden zijn gratis te bezoeken. Wie nog wil genieten van mooi weer gecombineerd met een zomerspektakel kan vandaag nog Scheveningen bezoeken of Varend Corso in Westland. Lekker eten en drinken met de hele familie. Wie wil dat niet en dan nog genieten van groenten, fruit en planten op bootjes of van de grootste haringparty en de Hollandse Nieuwe. Een feest is niet compleet zonder muziek, dus daar wordt ook voor gezorgd door enthousiaste vrijwilligers.

Vlaggetjesdag (22 juni 2024)

In Scheveningen richtte men zich in de afgelopen jaren voor wat betreft de viering van Vlaggetjesdag op de zaterdag vóór Pinksteren. Toen in 2006 bleek dat de haring op dit tijdstip nog niet voldoende vet was waardoor ze op dat moment niet kon worden aangevoerd, is men de keuze voor Vlaggetjesdag gaan verleggen naar een latere datum. De uitgifte van Mooi Nederland 2016 vindt op 23 mei 2016 plaats. Op de vijf identieke postzegels met de waardeaanduiding 1 zijn kenmerkende objecten en gebouwen uit Scheveningen afgebeeld: het visafslaggebouw met het opvallende silhouet, de trawler SCH 6 Alida, een lichtboei, een haring, de zee en de vuurtoren.

Op het velletje zien we enkele andere blikvangers uit Scheveningen: het tonnen monument, een woning uit de jaren dertig midden in het havengebied, het Panorama Mesdag met zicht op het dorp Scheveningen, het Paviljoen Von Wied in de duinen, de gedenknaald voor de landing in 1813 van de latere koning Willem I, het standbeeld van de vissersvrouw van Gerard Bakker (het vissersmonument Scheveningen met een vrouw in de streekdracht.) en de Pier van Scheveningen.

Zoute haring met uitjes (2019), uitgifte van de VPPV. Zie www.vppv.nl

De Hollandse Nieuwe is de Nederlandse benaming voor haring, die in een bepaalde periode van het jaar gevangen en verkocht wordt. In de rest van het jaar wordt de benaming Hollandse maatjesharing gebruikt. De benaming maatjesharing is een verbastering van maagdenharing (maagd in de zin dat de geslachtsrijpe mannelijke vis in deze periode van de cyclus nog geen hom bevat en de vrouwelijke vis geen kuit).

 

Varend Corso (21-22-23 juni 2024)

Varend Corso Westland is een jaarlijks terugkerend evenement met prachtige bloemen, planten en heerlijke groenten in de hoofdrol. Dit alles uniek gepresenteerd op boten die gedurende drie dagen door de wateren varen van onder andere Westland, Schipluiden, Maassluis, Vlaardingen en Delft. Elk jaar weer kan Varend Corso Westland rekenen op honderdduizenden bezoekers langs de waterkant. Varend Corso Westland streeft ernaar zo veel mogelijk mensen te laten zien wat het Westland te bieden heeft. Zonder dat veel mensen het zich realiseren is het Westland tegelijkertijd de groenteboer als de bloemenwinkel van de wereld. Het corso is een uithangbord voor de vele Westlandse kwekers die iedere dag werken aan het geluk en de gezondheid van heel veel mensen.

Dit jaar vaart het corso voor de 25e keer! Met het thema ‘Smaakvol’ gaan de enthousiaste deelnemers aan de slag voor de mooiste boten vol prachtige bloemen, fraaie planten en heerlijke groenten. Gisteren was de Jubileumroute, vandaag de Westlanddag en morgen de Delflanddag. Sommigen komen drie dagen kijken langs de kant met tafels, stoelen, koelbox met veel eten en drinken. Je kan uren genieten van de prachtige bootjes, groenten en fruit en exotische planten. En muziek ontbreekt hier ook niet. Het is te vergelijken met de bekende bloemencorso maar nu op het water. Nog nooit gezien, ga dan snel kijken, morgen is de laatste dag! De organisatie schat dat er dagelijks zo’n 100.000 bezoekers langs de kant zitten om de 47 boten te bewonderen. Er zijn nog nooit zoveel nieuwe deelnemers geweest als deze editie.

 

Meer info:

Vlaggetjesdag Scheveningen (22 juni 2024): https://vlaggetjesdag.com/

Varend Corso (21-22-23 juni 2024): https://varendcorso.nl/

Omroep West was live bij beide events: https://www.omroepwest.nl/

Eerdere blogs:

https://www.postzegelblog.nl/2019/06/15/vlaggetjesdag-scheveningen-de-nieuwe-haring-is-binnen/

https://www.postzegelblog.nl/2022/06/24/varend-corso-van-23-juni-tot-en-met-26-juni-2022/

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
ThematischNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (6 stemmen, gemiddeld: 5,00 uit 5)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Reacties (0)

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)