Cees Janssen ontvangt Dag van de Postzegel 2012 - Postzegelblog

Cees Janssen ontvangt Dag van de Postzegel 2012

2

Vandaag ontving Cees Janssen van Ard Korporaal, manager Verzamelmarkt PostNL, tijdens Postex het eerste Dag van de Postzegelvelletje. Cees Janssen die behalve (inter)nationaal jurylid, redactielid Filatelie, auteur Postzegelblog en daarnaast een wandelende encyclopedie is voor wat betreft filatelistische zaken, geeft PostNL al vier jaar advies over welke proefdruk op de Dag van de Postzegel verschijnt.

Het ontwerp van het postzegelvel Dag van de Postzegel 2012 is gebaseerd op een proefdruk uit 1949 van een blok van vier Julianapostzegels met een frankeerwaarde van 1 gulden. Deze proefdruk verschilt op een paar essentiële punten van de postzegel zoals die uiteindelijk in productie is genomen. Op de proefdruk zijn zowel open als gevulde letters gebruikt voor de aanduiding Nederland, maar op de postzegel uit 1949 zijn alleen gevulde letters toegepast. Ook is de frankeerwaarde op de proefdruk in letters uitgeschreven (een gulden) in plaats van met een cijfer (1 gulden) zoals op de feitelijke postzegel. Tot slot draagt koningin Juliana op de proefdruk nog een diadeem. Die was op de postzegel uit 1949 op nadrukkelijk verzoek van de koningin verwijderd.

Vandaag was het niet alleen de eerste dag van Postex 2012, maar ook nog eens de Dag van de Postzegel. Dit jaarlijks terugkerende internationale evenement wordt in Nederland door filatelisten gevierd met onder meer ruilbeurzen, tentoonstellingen en andere bijzondere bijeenkomsten. Ondanks het prachtige weer was het aantal bezoekers hoog, de sfeer super en heb ik met vele lezers, auteurs en bekenden een praatje kunnen maken.

Een korte impressie vind je via deze link. Hopelijk tot morgen?!

.

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegelsNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (Breng als eerste je stem uit.)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Lia Vieveen was een van de twee oprichters van Postzegelblog. De liefde voor postzegels heeft ze van haar vader, internet is haar andere passie.

Tags bij dit artikel

Reacties (2) Schrijf een reactie

  • Jos van den Bosch op 20 oktober 2012 om 11:16

    @ Lia,

    Ik hoop dat het reuzedagen zijn en dat je je goed amuseert. Heb een beetje de pest in dat ik door ziekte niet kan rondlopen op die heerlijke gebeurtenis Postex. Houdt me op de hoogte via Postzegelblog. Veel succes.

  • Lia op 20 oktober 2012 om 12:44

    @Jos, jammer! Ik had je al gemist! BETERSCHAP!!!

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)