Hennie Kuiper 40 jaar Olympisch Kampioen - Postzegelblog

Hennie Kuiper 40 jaar Olympisch Kampioen

4

Hendrikus Andreas (Hennie) Kuiper was als professional actief van 1973-1988. Daarna is hij tot en met 1996 ploegleider geweest. Zijn erelijst is imposant: in 1972 werd hij Olympisch Kampioen op de weg en in 1975 wereldkampioen. Hij won onder meer twee keer (1977 en 1978) de tour-etappe naar Alpe d’Huez en werd twee keer tweede in het eindklassement van de Tour.


Kuiper richtte zich aanvankelijk op de grote rondes, maar ontpopte zich in de tweede helft van zijn carrière als winnaar van grote klassiekers. Hij is nog steeds de enige Nederlander die de vier topklassiekers Milaan-San Remo, Ronde van Vlaanderen, Parijs-Roubaix en de Ronde van Lombardije op zijn naam wist te schrijven. Na zijn actieve carrière is Kuiper nog enige tijd actief geweest als ploegleider. Eerst van een Duitse ploeg (Stuttgart, het latere Telekom), daarna van een Amerikaanse ploeg (Motorola) (met daarin onder anderen Lance Armstrong).

Olympische Spelen

Op de Olympische Spelen van 1972 in München leverde Hennie Kuiper een unieke prestatie door Olympisch Kampioen wielrennen te worden. Onder extreem warme omstandigheden kwam Hennie Kuiper destijds na een solo van ruim veertig kilometer als eerste over de meet.

Wat is Het Huis van de Wielersport

Het Huis van de Wielersport beoogt in Twente een sprankelende nationale wielerexperience te realiseren, waar bezoekers zelf de fascinatie van de wielersport kunnen beleven. Door de expositie, door het erfgoed, door de activiteiten. Daarbij hanteert het Huis van de Wielersport een ruime betekenis van het woord ‘wielersport’ en van het woord ‘beleven’.

Het Huis van de Wielersport vertelt straks de grote en kleine verhalen van de wielersport. Het Huis van de Wielersport is een uniek concept, waarin museale activiteiten en exposities worden gekoppeld aan actieve sportbeoefening, wielerevenementen, zakelijke- en publiekspresentaties. De wielersport krijgt in 2013 een nationaal thuis, waar de bezoeker kan beleven, ervaren, leren en ontspannen. Het Huis van de Wielersport wordt gedragen door belangrijke instanties en personen. Zo hebben onder andere NOC*NSF, KNWU, NTFU en ANWB zich al achter de plannen geschaard. Hetzelfde geldt voor vele bekende renners en oud-renners, zoals onder andere Joop Zoetemelk, Jan Janssen, Theo de Rooij en Hennie Kuiper.


Ter ondersteuning van het Huis van de Wielersport verdient de 40ste verjaardag van deze bijzondere prestatie een bijzondere zegel, zo oordeelde men bij PostNL. Dit heeft geresulteerd in een schitterende persoonlijke zegel met de beeltenis van de in München zegevierende Hennie Kuiper.

De vellen zijn te koop voor € 9,95 per stuk. Daarnaast zijn er 250 door Hennie Kuiper gesigneerde vellen te koop voor € 19,95 (maximaal 3 stuks per klant). De frankeerwaarde van beide velletjes bedraagt € 5,00. De genoemde verkoopprijzen zijn inclusief verzendkosten en de meerprijs komt ten goede aan de realisatie van het Huis van de Wielersport.

Bestellen

Klik hier om de zegels te bestellen.

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Thematisch Nederland NederlandNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (1 stemmen, gemiddeld: 4,00 uit 5)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Jan van Tellingen noemt zich 'fietslatelist' omdat hij tegenwoordig alleen nog maar fietsgerelateerde postzegels spaart en erover schrijft op fietsminiatuur.punt.nl.

Reacties (4) Schrijf een reactie

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)