Filafair 2012 - Voor elk wat wils! - Postzegelblog

Filafair 2012 – Voor elk wat wils!

8

Op vrijdag 23 en zaterdag 24 maart 2012 opent deze tweede nationale postzegelbeurs Filafair… 2012 haar deuren in Maaspoort Sports & Events te ’s-Hertogenbosch. De kwalitatief hoogstaande beurs voor spaarders, verzamelaars en filatelisten geeft alle gelegenheid om nieuwe aanwinsten te vinden en informatie uit te wisselen. Vandaag de algemene informatie, binnenkort nog een artikel over de persoonlijke postzegels die worden uitgegeven op Filafair.

De organisatie “Stichting Hertogpost”, heeft POST.NL, uitgeverij DAVO, IMPORTA en meer dan 25 gerenommeerde standhouders bereid gevonden om op deze tweede nationale postzegelbeurs acte de présence te geven met een grote verscheidenheid aan postzegels, poststukken, stempels, postgeschiedenis, postwaardenstukken en filatelistische artikelen. Voor het eerst zal ook de Vereniging van Persoonlijke Postzegel Verzamelaars (VPPV) aanwezig zijn om hun vereniging te promoten samen met de gespecialiseerde postzegelvereniging Duitsland en de bijzondere landelijke vereniging PO & PO.

Er zal voor iedereen gelegenheid zijn rond te neuzen in een zeer grote berg met 10 centzegels, brieven, FDC’s en postwaardenstukken. Bij alle verkoopstands zal voldoende zitgelegenheid aanwezig zijn. De handelarenstands zijn ruim ingericht waardoor alles zeer overzichtelijk en ruimtelijk overkomt.

Ook voor de jeugdige verzamelaar worden er activiteiten georganiseerd in samenwerking met Jeugd Filatelie Nederland (JFN). In de foyer is ruimschoots zitgelegenheid aanwezig om bij een kopje koffie met een broodje of een glaasje fris van gedachten te wisselen en de nieuwe aanwinsten te bekijken.

Gratis entree en parkeren bij Filafair… 2012.

Door de verkoop van persoonlijke postzegels proberen we de entree en het parkeren gratis te houden. De opbrengst wordt aangewend voor de exploitatie van deze Filafair… 2012. Er is ruim voldoende parkeerplaats aanwezig. Ook is de Maaspoort Sports & Events eenvoudig bereikbaar met het openbaar vervoer en tevens uitstekend toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

Activiteiten tijdens Filafair… 2012

 • De uitgifte en verkoop van Nederlandse persoonlijke postzegels met als thema “markt en stadhuis te ’s-Hertogenbosch” Verkoopprijs 8 stuks voor € 10,00 (ook als zelfklevende rolzegel verkrijgbaar)
 • Bijzonder zijn de persoonlijke postzegels met een “HP” of “FF” perforatie. Oplage is zeer beperkt en beschikbaar zolang de voorraad strekt. Verkoopprijs 8 stuks voor € 12,00. Deze persoonlijke zegels zijn alleen verkrijgbaar bij de verkoop- en informatiestand van Filafair…2012.
 • Naast deze Nationale Persoonlijke Postzegels zijn er ook twee postzegels gemaakt voor verzending binnen Europa en daarbuiten, het zgn. Europa- en Wereldtarief. Beide zijn apart verkrijgbaar tijdens deze postzegelbeurs.
 • Ook de nieuwe beurszegel FILAFAIR… 2012 zal met en zonder embossing verkrijgbaar zijn.
 • De uitgifte van twee beursvelletjes Filafair.. 2012 door POST.NL, ook geënt met het gekozen thema.
 • Twee speciale beursstempels zijn gratis verkrijgbaar bij POST.NL en bij de stand van de organisatie tijdens de beurs.
 • Ook tijdens Filafair…2012 bestaat de mogelijkheid uw eigen foto’s af te drukken op Persoonlijke Postzegels bij de stand POST.NL.
 • Nieuws van NVPH & Uitgeverij DAVO.

Catalogus & Album Nederlandse Persoonlijk Postzegels

Het is al weer heel wat jaren geleden dat Post.NL, het toenmalige TPG Post, met de eerste gepersonaliseerde postzegel kwam. Toen nog bestonden deze Persoonlijke Postzegels uit een zegel met een aanhangsel. Het was mogelijk om zelf je eigen postzegel te maken, maar ook Post.NL kwam met verschillende thematische series. In april 2006 verscheen de eerste serie ‘Rembrandt en zijn leerlingen’. Al snel stonden de eerste fanatieke persoonlijke postzegelverzamelaars op en inmiddels is er zelfs een vereniging opgericht, de ‘Vereniging van Persoonlijke Postzegel Verzamelaars (VPPV)’.

In de komende maanden zal de eerste NVPH catalogus Persoonlijke Postzegels verschijnen die een compleet beeld zal geven van alle officieel uitgegeven Persoonlijke Postzegels door en verkrijgbaar via Post.NL. Tijdens FILAFAIR… 2012 zal er een speciaal DAVO voordrukalbum Persoonlijke Postzegels verschijnen. In dit album zal van alle abonnementenseries één postzegel (uit het velletje) worden opgenomen. Daarnaast is het mogelijk om losse setjes voordrukbladen te kopen voor o.a. de beurspostzegels, beursvelletjes, de persoonlijke (Prestige)boekjes, de gelegenheidsvelletjes en de geschenkvelletjes.

Postzegelbeurs

Belangrijk is wel te weten dat deze tweede Filafair… 2012 geen ruilbeurs is maar een postzegelbeurs. Voor meer informatie, standhuur en een uitgebreide routebeschrijving kunt u onze website bezoeken: www.filafair.nl.

Locatie en openingstijden:

Maaspoort Sports & Events, Marathonloop 1,
5235 AA ’s-Hertogenbosch, 073 – 649 42 22
Vrijdag 23 maart : 10.00 tot 17.00 uur
Zaterdag 24 maart : 10.00 tot 16.00 uur

Met het openbaarvervoer bereikbaar: stadsbus nummer 68 (halte Maaspoortweg) of
stadsbus nummer 72 (halte Burg. Godschalxstraat).

Noteer alvast in uw agenda: De volgende FILAFAIR… 2012 vindt plaats op 7 & 8 september 2012.

Standhouders welke o.a. aanwezig zijn op Filafair… 2012

Classic Europe Philately / F. Zwanenburg, Interphila Postzegelhandel, Briefmarkenversand Holger Tietz, PZH Joke van den Berg, Voorschotense Postzegelhandel, J.v.D. Stamps, Ruud Vergossen Filatelie, Groenenberg Terwostamps, Importa BV, De Postzegel, Geertzen Philatelie, East Europe Philatelics, W. van Veen, Marzstamps, Ten Kate Philatelie, PZH Advantage H. Sundquest, Stamps for you, Dutchstamp 2000, Stamps DNS, Filcon Postzegelhandel, W. van Schooten, Filatelie Dirk Van Rossem, Postzegelhandel ’t Crayenest, Jeugd Filatelie Nederland, VPPV (Vereniging van Persoonlijke Postzegels Verzamelaars), Post.NL, Stichting POSTEX, Peter Lohmer, MPO (Munten & Postzegel Organisatie), Smits Philately, Schepers, Hertogkids, ‘s-Hertogenbossche Filatelistenvereniging, Ned. Ver. Van Poststukken- en Poststempelverzamelaars, Uitgeverij DAVO, Filatelistenvereniging Duitsland, V.P.T.(Vereniging Postzegelverzamelaars Tilburg).

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
NederlandNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (Breng als eerste je stem uit.)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Lia Vieveen was een van de twee oprichters van Postzegelblog. De liefde voor postzegels heeft ze van haar vader, internet is haar andere passie.

Tags bij dit artikel

Reacties (8) Schrijf een reactie

 • JHA op 6 maart 2012 om 10:04

  Aangezien ik de Chinese taal niet machtig ben:
  Wat is ” HP” en “FF” perforarite??

 • JHA op 6 maart 2012 om 10:05

  Perforatie natuurlijk

 • Hennepnetel op 6 maart 2012 om 14:43

  HertogPost en FilaFair???

  Hoe luidt dat op z’n sinees?

  hellogpos en falafel?!

 • paulv op 7 maart 2012 om 19:57

  Of zou het een HP of FF perfin-perforatie zijn?

 • JHA op 12 maart 2012 om 16:21

  Met deze Tsunami aan zelfgemaakter postegels (zo’n stuk of twintig) xin ze overigensd voor de tweede maal de markt aardig aan het verzieken.
  Het zij zo!!!

 • J.S. op 12 maart 2012 om 19:50

  @JHA

  Aanbod schept vraag, aldus een oud marketinggegeven. Wat is er op tegen? Het zijn erg mooie zegels en zeker voor Brabanders is de Bossche markt ook nog eens een fraai thema!
  Bovendien is niemand verplicht om iets te kopen.

  Ik zie dan ook niet in dat en op welke manier door het uitgeven van een aantal leuke persoonlijke postzegels “de markt” verziekt zou worden. De Bossche markt in elk geval niet, want die staat er (mooi) gekleurd op!

  Daar kont nog bij dat ook verschillende rolzegels worden uitgegeven die voor veel verzamelaars van persoonlijke postzegels moeilijk te vinden/aan te komen zijn. Alle reden dus om naar de Fila Fair te gaan (en zegels te kopen)..

 • Lars op 21 maart 2012 om 13:59

  “Belangrijk is wel te weten dat deze tweede Filafair 2012 geen ruilbeurs is maar een postzegelbeurs.”
  De NVPH duldt natuurlijk geen ‘concurrentie’. Reden waarom ik nooit naar dit soort NVPH-beurzen ga.
  Vorig jaar voor het eerst in 5 jaar toch maar weer even een keer naar Postex gegaan. Zonde van me treinkaartje.
  De gemiddelde NVPH-handelaar heeft mij toch niets te bieden voor mijn verzamelgebieden.

 • aadb op 21 maart 2012 om 21:07

  Lars ,de organisatie is de grootste concurent van de NVPH en andere handelaren met name Postnl haald de omzet weg met zijn aanbiedingen .En de vorige keer mochten de nvph handelaren die proberen een boterham te verdienen ,s morgens in de rij staan om 1 velletje te bemachtigen dat door de organisatie in de verkoop werd aangeboden .Een schandalige vertoning ,laat de organisatie zich bemoeien met organiseren en niet met de verkoop van eigen gemaakte zegels . Filafair is een stichting(betaald geen belasting ) die niets met de NVPH van doen heeft .Dat er NVPH handelaren zijn is hun goede recht denk ik, ze zullen nog een behoorlijke bijdrage aan standhuur moeten neerleggen

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)