Een puzzeltje voor de postbode - Postzegelblog

Een puzzeltje voor de postbode

1

De service die de postbode verleende in de vorige eeuw ging vaak erg ver. Zo kwam ik een tijdje geleden een poststuk tegen die dat goed illustreerde.
Het betreft een brief die in 1923 werd verstuurd naar mevrouw Nellie van Kol uit Den Haag. De afzender wist waarschijnlijk niet precies waar Nellie woonde want als adres werd enkel Mev. Nellie van Koll te ‘s-Gravenhage genoteerd.

Zoals je kunt zien heeft de postbezorging wat aantekeningen gemaakt op de voorkant van de enveloppe om de zoektocht wat eenvoudiger te maken.
Al snel was er niet voldoende ruimte aan de voorzijde en werd er verwezen naar de achterkant van de enveloppe.

Op de achterkant is een formulier geplakt met de wijknummers en een stempeltje van de postbezorger. Zoals je kunt zien is deze enveloppe in de handen van veel verschillende mensen geweest

Of de brief uiteindelijk bij de geadresseerde is aangekomen is mij niet geheel duidelijk. Ik denk het niet vanwege de ‘onbestelbaar’ stempel, maar deze kan ook al zijn geplaatst bij de eerste afleverpoging.

Bekijk deze enveloppe op de webwinkel van PostBeeld

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Historisch NederlandNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (4 stemmen, gemiddeld: 5,00 uit 5)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Tags bij dit artikel

Reacties (1)

  • Pieter op 25 oktober 2018 om 14:00

    Toen probeerden ze het in alle wijken… als nu slechts een huisnummer ontbreekt sturen ze het al retour. In Frankrijk kennen de postbodes op het platteland ook alle namen gewoon nog altijd.

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)