Rutger Hauer (1944-2019) - Postzegelblog

Rutger Hauer (1944-2019)

1

Gisteren werd bekend gemaakt dat Acteur Rutger Hauer vrijdag, na een kort ziekbed is gestorven in zijn huis in Beesterzwaag in Friesland. Hij was 75.
Hauer had een lange internationale carrière – hij speelde in meer dan 100 films, won twee keer de Nederlands meest begeerde prijs de Gouden Kalf en werd bekroond met een Golden Globe – begon in Nederland toen hij in de populaire kinderreeks Floris verscheen aan het einde van de jaren ’60.

De rol markeerde het begin van een lange professionele relatie en vriendschap tussen de acteur en regisseur Paul Verhoeven met wie hij de enorm succesvolle fim Turks Fruit (1973) maakte, gebaseerd op de gelijknamige roman van de auteur Jan Wolkers.

In 1995 verscheen deze postzegel met een scene uit de verfilming van Turks Fruit

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Nederland Boeken Filmsterren/a>Nieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (2 stemmen, gemiddeld: 5,00 uit 5)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Tags bij dit artikel

Reacties (1)

  • bate hylkema op 25 juli 2019 om 16:56

    De 66-jarige Monique van der Ven: “Ik kan niet bevatten dat Rutger Hauer is overleden. Het tweetal speelde in 1973 samen in een filmbewerking ‘Turks Fruit’ van de schrijver Jan Wolkers.
    Van der Ven: ” Hij heeft 47 jaar deel uitgemaakt van mijn leven. We waren niet verliefd, maar toch spatte onze liefde van het doek, zoals hij dat altijd zo mooi omschreef. Na het filmsucces zijn we altijd bevriend gebleven.”

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)