De fiets op Persoonlijke Postzegels, de 'aftrap' - Postzegelblog

De fiets op Persoonlijke Postzegels, de ‘aftrap’

2

Het fenomeen van dePersoonlijke Postzegel is ontstaan in het buitenland en overgenomen door de Nederlandse Postdienst, thans TNT Post. Voor het maken van Persoonlijke Postzegels en  bedrijfspostzegels stellen postdiensten een basisontwerp beschikbaar, waarin het land van uitgifte en de waarde staan vermeld en dat voor het overige door personen, respectievelijk zakelijke klanten ingevuld kan worden met een eigen afbeelding, logo en/of tekst.

Dit ‘invullen’ wordt ook wel personaliseren genoemd. Omdat ik een “fietslatelist” ben en tevens verzamelaar van fietsminiaturen, ligt het uiteraard voor de hand dat ik voor mijn eerste eigen Persoonlijke Postzegel, de afbeelding van een foto gebruikt heb van één  van mijn fietsminiaturen.
En . . .  er volgde spoedig nog een persoonlijke fiets-postzegel.

Graag neem ik jullie de komen tijd fietslatelistisch mee langs andere Persoonlijke Postzegels, waarop uiteraard één of meerdere fietsen of  fiets-gerelateerde teksten of logo’s e.d. te zien zijn.

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Persoonlijke postzegels Thematisch Nederland Fietsen en wielrennenNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (Breng als eerste je stem uit.)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Jan van Tellingen noemt zich 'fietslatelist' omdat hij tegenwoordig alleen nog maar fietsgerelateerde postzegels spaart en erover schrijft op fietsminiatuur.punt.nl.

Reacties (2) Schrijf een reactie

  • dolores op 1 maart 2011 om 16:46

    Echt hippe fietsen, dat lijkt ook niet meer op de ouderwetse race fietsen.

  • Jan van Tellingen op 1 maart 2011 om 19:46

    @Dolores,ja, ja, die rood-wit-blauwe is een miniatuur van de tijdritfiets van Miguel Indurain.Een Monocoque Espada Pinarello. De andere miniatuur is een “gewone” tijdritfiets met “ossekopstuur”.

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)