Fietsen in Drenthe ..... op Postzegels. - Postzegelblog

Fietsen in Drenthe ….. op Postzegels.

1

In januari jongstleden waren we voor een midweek in Borger om eens lekker ergens anders mooie fietstochten te maken. Als fietslatelist  is het leuk te weten dat er ook in Drenthe Regiopostdiensten bestaan. Nog leuker is dat ik een regio- en streekpostzegel verzamelaar ken, die mij zijn nieuwe ontdekkingen toestuurt. Bert dankjewel voor onze fi(ets)latelie-contacten.

Business Post uit Drachten…is uw beste partner in postbezorging. Zij bezorgen op dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag.

Print Save Regiopost uit Drachten heeft een velletje van tien zegels uitgegeven, waarin er twee een fietsafbeelding hebben. De slogan : “Ode aan de Postlopers”. Ze geven ook de tip: Deponeer nooit post met onze zegels in de rode PTT bus.

Wemeltje Kruit .. op RegioPost uit Annen

Wie was Wemeltje? Zij werd geboren in 1887 en stierf in 1963. Zij was een koopvrouw, woonachtig in een woonwagen. Zij ging op haar fiets door Gasselte en wijde omgeving om haar koopwaar te verkopen.

Op 17 juni 1995 werd het op deze regiopostzegel afgebeelde standbeeld in Gasselte gerealiseerd.

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Thematisch Nederland Fietsen en wielrennenNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (Breng als eerste je stem uit.)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Jan van Tellingen noemt zich 'fietslatelist' omdat hij tegenwoordig alleen nog maar fietsgerelateerde postzegels spaart en erover schrijft op fietsminiatuur.punt.nl.

Reacties (1)

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)