Start Formule 1 seizoen 2024 in Bahrein - Postzegelblog

Start Formule 1 seizoen 2024 in Bahrein

1

Waarom staat hiernaast Ginger Spice in een blog over de Formule 1? Deze blog gaat niet alleen over de Formule 1 maar ook over de machtsstrijd binnen het team van Red Bull waar Christian Horner het slachtoffer lijkt te worden. De eerste twee Grand Prix zijn gereden en Max Verstappen heeft ze beiden gewonnen, dus niets nieuws onder de hete zon in het Midden-Oosten. Wordt het een interessant gevecht tussen Red Bull en de andere teams of wordt Max weer wereldkampioen met een straatlengte voorsprong?

Machtsstrijd binnen Red Bull

De positie van Christian Horner als teambaas van Red Bull Racing lijkt te wankelen. Er is een onderzoek naar mogelijk grensoverschrijdend gedrag van de Brit. De onrust bij Red Bull werd gemeld in oktober van 2023 via de Braziliaanse media. Er was sprake van een machtsstrijd binnen Red Bull. Christian Horner zou meer macht naar zich toe willen trekken en daarbij Helmut Marko eruit willen werken. Marko is als adviseur de bepalende man van Red Bull Racing. Marko neemt nog altijd de belangrijkste beslissingen binnen het team.

Horner en Marko ontkenden de geruchten. Zo zou Max Verstappen hoogst persoonlijk naar de leiding van Red Bull zijn gestapt met de volgende mededeling: ‘Als Marko moet vertrekken, dan vertrek ik ook’. Die boodschap kwam aan bij de top van Red Bull: het contract van Marko werd verlengd tot en met 2026. Horner, Newey (Chief Technical Officer) en Marko lagen allemaal vast tot en met 2026 en Verstappen zelfs tot en met 2028. Die rust werd echter begin februari 2024 flink verstoord door het nieuws van beschuldigingen van grensoverschrijdend gedrag van Christian Horner.

Red Bull Racing-teambaas Christian Horner is na een intern onderzoek vrijgepleit van grensoverschrijdend gedrag eind februari 2024. Dat heeft de succesvolle Formule 1-renstal van Max Verstappen bekendgemaakt aan de vooravond van de start van het nieuwe seizoen. Naar de 50-jarige Brit liep een onderzoek wegens grensoverschrijdend gedrag jegens een vrouwelijk teamlid. Waar hij precies van werd beschuldigd, is niet duidelijk. “Het onafhankelijke onderzoek naar de beschuldigingen tegen meneer Horner is afgerond en Red Bull kan bevestigen dat de klacht is afgewezen. De indiener heeft het recht op hoger beroep”, is te lezen in een verklaring. “Red Bull heeft vertrouwen dat het onderzoek eerlijk, grondig en onpartijdig is geweest.” “Red Bull zal zich blijven inzetten om de best mogelijke werkomstandigheden na te streven.”  Horner heeft de aantijgingen altijd tegengesproken. Het besluit betekent dat Verstappen komend weekeinde in Bahrein het nieuwe seizoen kan beginnen met Horner aan de pitmuur. De twee werken al acht seizoenen succesvol samen.

Centraal Afrika (2013): Formula 1 – Sebastian Vettel (3x wereldkampioen).

Horner is vanaf de entree van de renstal in de Formule 1 in 2005 al teambaas bij Red Bull Racing, dat zich met het geld van de Oostenrijkse energiedrankjesfabrikant Red Bull van een team met een rebels imago tot een uiterst succesvolle renstal heeft ontwikkeld. Onder Horners leiding veroverde Red Bull Racing zeven wereldtitels bij de rijders (vier voor de Duitser Sebastian Vettel en drie voor Max Verstappen) en zes kampioenschappen bij de constructeurs. Er lag een grote druk op de Britse renstal om voor de start van het seizoen duidelijkheid te verschaffen in de affaire rond de teambaas. Onder meer Ford, dat vanaf 2026 de motorleverancier van Red Bull Racing wordt en nu als partner bij het team is betrokken, riep op tot opening van zaken.

Sierra Leone (2019): Formula 1 – Max Verstappen.

 

Christian Horner met Spice Girl

In Engeland staat Christian Horner als de man van de voormalige popster en ex-Spice Girl Geri Halliwell. Horner trouwde in 2015 met Geri Halliwell. Op zijn 50e verjaardag gaf hij een groot feest met artiesten zoals Rod Stewart, Ronnie Wood, Gary Barlow (Take That) en Bernie Ecclestone. Op de racecircuits leerde Horner Spice Girl Geri Halliwell kennen. Horner was nog getrouwd met Beverly Allen met wie hij in 2013 een dochter kreeg. Kort na de geboorte ging het koppel uit elkaar. Het jaar erna koos hij voor Halliwell. In 2015 getrouwd met de Spice Girl en in 2017 werd hun zoontje geboren. Omdat ook Halliwell al een kind had uit een vorige relatie, hebben ze samen drie kinderen.

Het stel woont in een miljoenenvilla met paardenstallen en een groot stuk land. Engelse media schatten zijn salaris bij Red Bull Racing op ruim negen miljoen euro. Tijdens de affaire ‘grensoverschrijdend gedrag’ haalde Horner vaak alle Britse media.

Engeland (2024): 30 jaar Spice Girls (1994)

Royal Mail heeft aangekondigd dat de legendarische Spice Girls zal worden herdacht met postzegels. Uitgiftedatum: 11 januari 2024. Die gelegenheid markeert de 30e verjaardag van de oprichting van de groep. “We zijn zo opgewonden om gevierd te worden door Royal Mail, naast enkele van de meest iconische en invloedrijke muzieklegendes”, zeiden de Spice Girls in een verklaring via het Britse postagentschap. “Toen we de Spice Girls oprichtten hadden we niet kunnen dromen dat we dertig jaar later de eerste vrouwelijke groep zouden zijn die een hele postzegelcollectie zou wijden, dat is Girl Power!”

Engeland (2024): 30 jaar Spice Girls (1994)

De collectie bevat 10 postzegels met afbeeldingen van de Spice Girls – Victoria Beckham (Posh Spice), Emma Bunton (Baby Spice), Melanie Brown (Scary Spice), Geri Halliwell (Ginger Spice) en Melanie Chisholm (Sporty Spice) – zowel individueel als in groepsprestatiefoto’s. Er is ook een velletje met vijf zegels met daarop de individuele leden. Dus in totaal 15 zegels.

Pepsi CD (1997): Spice Girls Step To Me UK Promo CD single (CD5 / 5″) met 4 nummers.

“De Spice Girls, opgericht in 1994, zijn de grootste vrouwelijke groep aller tijden, met een wereldwijde recordomzet van meer dan 100 miljoen”, aldus Royal Mail in een persbericht. “Emma, ​​Geri, Mel B, Melanie C en Victoria – ook bekend als Baby, Ginger, Scary, Sporty en Posh Spice – waren de speerpunten van hun eigen opkomst om dominantie in kaart te brengen in een tijd waarin meidengroepen niet als commercieel levensvatbaar werden beschouwd. Hun aanstekelijke popgeluid en gedurfde ‘Girl Power!’ filosofie veranderde het gezicht van muziek en inspireerde een generatie artiesten en fans.

 

2 maart: Grand Prix Sakhir (Bahrein)

De Grand Prix van Bahrein is een race uit de Formule 1-kalender, gehouden op het Bahrain International Circuit in het woestijngebied Sakhir, dertig kilometer van de hoofdstad Manamah. De wedstrijd werd voor het eerst gereden in 2004 en het was de eerste Formule 1-wedstrijd ooit die gehouden werd in het Midden-Oosten. Luchtvaartmaatschappij Gulf Air is hoofdsponsor van de race.

Bahrein (2004): Formule 1

Fernando Alonso was van 2010 tot en met 2017 de recordhouder met drie overwinningen. Sebastian Vettel wist dit record in 2018 te verbreken door zijn vierde overwinning te behalen. Drie jaar later werd Lewis Hamilton de meest succesvolle coureur op het circuit van Bahrein, door het behalen van zijn vijfde overwinning.

De Grand Prix van Bahrein die op 13 maart 2011 verreden zou worden werd vanwege de protesten in Bahrein afgeblazen. Oud-wereldkampioen Damon Hill riep in juni 2011 op tot een boycot van de race vanwege het bloedvergieten in het land, en maakte daarbij de vergelijking met de apartheid in Zuid-Afrika. Op 10 juni werd de race officieel vervangen door de GP van India.

In 2021, 2022 en 2023 werd deze race als eerste race van het seizoen verreden. Tot en met 2019 was de Grand Prix van Australië de eerste race van het seizoen, maar vanwege de coronapandemie die in 2020 uitbrak werd het wedstrijdschema aangepast. Op 11 februari 2022 werd bekendgemaakt dat Bahrein het contract voor het organiseren van een Formule 1-race verlengd heeft tot en met 2036.

 

9 maart: Grand Prix Djedda (Saoedi-Arabië)

De Grand Prix van Saoedi-Arabië verscheen voor het eerst in oktober 2020 op de voorlopige Formule 1-kalender. In november 2020 werd aangekondigd dat de stad Djedda de eerste editie mocht organiseren. Het Jeddah Corniche Circuit, een stratencircuit van 6,175 km, ligt langs de oevers van de Rode Zee.

First version of the Jeddah Street Circuit, without pit lane. Bron: Wikipedia.

In augustus 2019 werden de plannen voor de bouw van een motorsportcomplex in de stad Qiddiya bij Riyad openbaar gemaakt. Het project werd bedacht door een motorsportadviesbureau onder leiding van de voormalige Formule 1-coureur Alexander Wurz, met als doel een circuit van wereldklasse te creëren dat alle FIA-categorieën kan herbergen en langer is dan het tot nu toe langste circuit van Spa-Francorchamps. In januari 2020 werden de plannen officieel bevestigd. Het parcours werd ontworpen volgens de FIA-normen. Verwacht werd dat het circuit klaar zou zijn voor een F1-race in 2023, maar uiteindelijk werd de eerste F1-race al in 2021 verreden.

 

Meer info:

Alles over de Formule 1:  https://www.formule1.nl/

 

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Thematisch Bahrein Centraal Afrika Groot Brittannië Saoedi ArabiëNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (11 stemmen, gemiddeld: 3,91 uit 5)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Reacties (1)

  • Lars op 20 maart 2024 om 12:09

    De velletjes met zegels met de naam van de Comoren erop zijn nepzegels. Een illegale uitgifte wordt dat genoemd.

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)