Postzegelblog, een Fiets en de “Fietslatelist” tezamen op POSTEX 2010 - Postzegelblog

Postzegelblog, een Fiets en de “Fietslatelist” tezamen op POSTEX 2010

3

Je bent een fervent mooi-weer fietser en verzamelaar van fietspostzegels en je weet dat Postzegelblog eveneens is vertegenwoordigd in Apeldoorn. Wat doe je dan op deze dag met heel mooi weer. Juist ja.
Je doet beiden. Dus zondag op tijd …….

een heerlijk en stevig ontbijt genuttigd alvorens naar Apeldoorn te reizen. Het was heerlijk rustig op de weg. Een uur later liep ik de Amerika-hal binnen en kreeg een tas vol folders, boekjes en twee reclamepennen. Nog voordat ik de stand van Postzegelblog bereikte, had ik deze foto al gemaakt.

Een fiets helemaal met postzegels beplakt !! Uiteraard was er een wedstrijd aan verbonden met de vraag: “Hoeveel postzegels zijn er op deze fiets geplakt”? Dat moet je een “Fietslatelist” natuurlijk niet vragen, want die verzamelt postzegels met fietsen erop en geen fietsen met postzegels erop geplakt!

Nadat ik een groot gedeelte van de postzegelshow had bekeken, heb ik me “gemeld” bij Postzegelblog. Mijn eerste persoonlijke ontmoeting met Lia was er eentje alsof we elkaar al aardig kende. Dat klopt natuurlijk ook wel als je vanaf begin dit jaar een vaste auteur bent geworden. Helaas maakte de geplande vergadering “het ontmoeten” wat kort.

Ik was uiteraard wel getriggerd om toch ook nog enkele fietspostzegels te “scoren”. Ik heb opnieuw contact gezocht met ’t Crayenest uit Gieten, een specialist in thema zegels, waar ik vroeger al jaren een abonnement had.

Ten behoeve van een update van mijn artikel over de Giro d’Italia heb ik deze zegel gevonden. Uitgebracht t.g.v. het 100 jaar bestaan van dit geweldige wielerevenement.

Ook heb ik nu een update te maken voor mijn artikel Wereldkampioenschappen op de fiets.

In 2003 werd het WK op de weg in Canada verreden.

Als uitsmijter trof ik een opvallende en leuke filatelistische fietskaart aan voor mijn verzameling fietskaarten.

En zo gaan we maar door met de fietsen. Na thuiskomst even een heerlijke kop soep genuttigd, de bidons gevuld en samen nog een geweldige fietstocht kunnen maken over de Utrechtse Heuvelrug. En vanuit Amerongen via de dijk met de koppies in de zon en de wind in de rug weer op huis aan. Zondag, 17 oktober 2010 was voor mij in alle opzichten een fijne fietsdag.

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Thematisch Fietsen en wielrennenNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (2 stemmen, gemiddeld: 5,00 uit 5)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Jan van Tellingen noemt zich 'fietslatelist' omdat hij tegenwoordig alleen nog maar fietsgerelateerde postzegels spaart en erover schrijft op fietsminiatuur.punt.nl.

Tags bij dit artikel

Reacties (3) Schrijf een reactie

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)