Sterrenbeeld Steenbok, streeft naar de top - Postzegelblog

Sterrenbeeld Steenbok, streeft naar de top

0

1 postzegel Steenbok Griekenland 2007Het tiende teken van de dierenriem, van 23 december tot 19 januari, is de Steenbok. De Steenbok is een serieus en rustig teken. Hij staat niet graag in het voetlicht. Dan voelt hij zich absoluut niet op zijn gemak. Toch wil de Steenbok aanzien in de maatschappij. Hij is ambitieus en wil de top bereiken.

De Steenbok, vastberaden zijn doel bereiken

Daarbij heeft hij een groot plichtsbesef en verantwoordelijkheidsgevoel. Zeker wanneer hij een gezin heeft, komt dit sterk naar voren. De Steenbok is heel volhardend bij zijn ambitieuze drang naar succes. Hij is erg gedisciplineerd en heeft een groot uithoudingsvermogen. De Steenbok geeft alles om zijn doel te bereiken. Zijn wilskracht is enorm. Hierdoor gunt hij zich vaak geen tijd voor plezier. Het evenwicht tussen werk en ontspanning is meestal ver te zoeken.

Zwaar aan het leven tillen

Vaak vindt de Steenbok het leven veeleisend en zwaar. Hij beseft wel dat hij de lat voor zichzelf hoog legt, maar zal toch niet snel zijn doelen bijstellen. Misschien is het wel zijn gebrek aan zelfvertrouwen, dat hem zo volhardend maakt. Door een doel te bereiken kan hij zichzelf iets bewijzen.

4 postzegel Steenbok Australië 20075 postzegel Steenbok Oekraïne 2008

Zo zien Australië en Oekraïne de Steenbok. De postzegels werden in 2007 respectievelijk 2008 uitgebracht.

De starre maar trouwe Steenbok

De Steenbok maakt een koude en onbenaderbare indruk. Hij is emotioneel moeilijk te bereiken. Maar wanneer je eenmaal in zijn hart zit, dan heb je een vriend voor het leven. De Steenbok is betrouwbaar en bij problemen kun je altijd op hem rekenen.

2 postzegel Steenbok Bosnië Herzegovina 20043 postzegel Steenbok Hongarije 2005

De Steenbok op de postzegel van Bosnië Herzegovina uit 2004 lijkt van steen te zijn. Die van Hongarije (2005) wordt omgeven door veel frutsels en dat past in zijn geheel niet bij de gestructureerde Steenbok.

Waarom heeft de Steenbok een vissenstaart?

De steenbok heeft een vissenstaart. Maar waarom? Met een vissenstaart kun je immers geen bergen beklimmen. De vissenstaart zou als betekenis hebben dat het bereiken van de top geen einddoel mag zijn. De top moet voor de Steenbok dienen als een als een plek om de oceaan in het oog te krijgen. Het bereiken van de top mag niet worden aangewend om macht te krijgen en te overheersen.

6 postzegel Steenbok Rusland 20047 postzegel Steenbok Sri Lanka 2007

Op de sterrenbeeldpostzegels van Rusland (2004) en Sri Lanka (2007) hebben de Steenbokken duidelijk een vissenstaart.

8 postzegel Steenbok Oostenrijk 20059 postzegel Steenbok Singapore 2009

Bij de Steenbok van op de postzegel van Oostenrijk uit 2005 is geen vissenstaart te bekennen. En op die van Singapore uit 2009 ook niet. Daar zien we alleen een lieflijke Kitty.

Ascendant Steenbok

Je ascendant geeft aan hoe je je naar anderen gedraagt en hoe je overkomt. Als je ascendant Steenbok is kun je een wat stijve en zakelijke indruk maken. Je stelt je terughoudend en soms zelfs wantrouwend op. Maar je ernst compenseer je met een goed gevoel voor humor. Je streven naar succes en uit zich in “geen woorden maar daden”. Op anderen heb je een kalmerende invloed. Je straalt betrouwbaarheid en verantwoordelijkheid uit.

Postzegelminnende Steenbokken, herkent u zich hierin?

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Australië Bosnië Herzegovina Griekenland Oostenrijk Rusland AstrologieNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (2 stemmen, gemiddeld: 3,00 uit 5)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Jacqueline van der Pas spaarde in haar jeugd fanatiek postzegels en schrijven is haar passie.

Reacties (0)

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)