Sterrenbeeld Boogschutter, eerlijk en energiek - Postzegelblog

Sterrenbeeld Boogschutter, eerlijk en energiek

1

1 postzegel Boogschutter Oostenrijk 2005Het sterrenbeeld Boogschutter hoort bij mensen die geboren zijn van 22 november tot en met 21 december. Hij wordt afgebeeld als de Centaur, half paard en half mens. Aan de ene kant is hij aardegebonden en aan de andere kant wil hij zijn horizon verbreden. Hij richt zijn pijl en boog naar “het hogere”. De Boogschutter heeft een optimistische instelling en is spontaan en enthousiast. Gerechtigheid, eerlijkheid en de waarheid zijn heel belangrijk voor de Boogschutter. Dit pakt echter niet altijd goed uit.

De eerlijke maar tactloze Boogschutter

De Boogschutter staat voor eerlijkheid. Al dan niet gevraagd, geeft hij over allerhande zaken onverbloemd zijn mening. Bot en tactloos kan de Boogschutter anderen vertellen hoe zij hun leven moeten leiden. Het is niet zijn bedoeling maar door zijn drang naar eerlijkheid kan hij mensen flink kwetsen.

2 postzegel Boogschutter Oekraïne 20083 postzegel Boogschutter Oekraïne 2008 UV
Deze postzegel in 2008 uitgebracht door Oekraïne heeft een bijzondere eigenschap. Wanneer je de zegel met de goedmikkende Boogschutter onder een UV-lamp legt, dan licht op de achtergrond het teken Boogschutter op zoals hij aan de sterrenhemel te zien is.

Levenslustig en behoefte aan vrijheid

Aan energie en levenslust heeft de Boogschutter geen gebrek. Hij is graag onder de mensen en wordt door zijn spontaniteit gemakkelijk in een groep opgenomen. De Boogschutter wil graag het hoe en waarom van dingen weten. Hij is op zoek naar de zin en de wijsheid van het leven. Daarom zoekt hij vaak het gezelschap van mensen die iets interessants te vertellen hebben. Overigens is hij niet snel te beïnvloeden en heeft een grote behoefte aan vrijheid. De Boogschutter kan het absoluut niet verdragen wanneer anderen zijn vrijheid belemmeren.

4 postzegel Boogschutter Rusland 20045 postzegel Boogschutter Bosnië Herzegovina 2004
De Boogschutter op de postzegel die Rusland in 2004 uitbracht, heeft een serieuze blik in zijn ogen. Die blik past wel bij “het op zoek zijn naar de waarheid”. Op de zegel van Bosnië Herzegovina, ook uit 2008, kijkt de Boogschutter heel passend, vastberaden.

De Boogschutter, op zoek naar avontuur

Het avontuur lonkt. De Boogschutter houdt van uitdaging en wil alles uit het leven halen dat erin zit. Hij wil zich ontwikkelen, stilstand is achteruitgang, en doet dan ook graag nieuwe ervaringen op. Dat verklaart ook de reislust van de Boogschutter. Door te reizen kan hij immers zijn horizon verbreden en nieuwe zienswijzen ontdekken.

6 postzegel Boogschutter Australië 20077 postzegel Boogschutter Griekenland 2007
Uit de postzegel van Australië (2007) komt het avontuurlijk en reislustige van de Boogschutter goed naar voren. De Boogschutter op de postzegel van Griekenland (2007) heeft een gespierd lichaam. Boogschutters zijn vaak erg sportief, ze moeten immers hun energie kwijt.

De Boogschutter als ascendant.

Wanneer je boogschutter als ascendant hebt, maak je een positieve en enthousiaste indruk. Het valt op dat je altijd op zoek bent naar nieuwe doelen en uitdagingen. Mensen in jouw omgeving worden door je uitstraling geïnspireerd.  Je bent levendig en avontuurlijk. Jouw “altijd op zoek zijn” blijkt uit het feit dat je graag met mensen praat die iets interessants te vertellen hebben en natuurlijk uit je reislust. Pas op met het betweterig en recht door zee vertellen van de waarheid, oftewel “ jouw waarheid”. Dat wordt je niet altijd in dank afgenomen.

8 postzegel Boogschutter Singapore 20099 postzegel Boogschutter Hongarije 2005
In 2009 bracht Singapore deze postzegel uit. Een schattige Boogschutter, niet erg realistisch maar toch wel leuk. De postzegel ernaast is er een uit de “tierlantijnen”-serie van Hongarije uit 2005.

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Australië Bosnië Herzegovina Griekenland Oostenrijk Rusland AstrologieNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (Breng als eerste je stem uit.)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Jacqueline van der Pas spaarde in haar jeugd fanatiek postzegels en schrijven is haar passie.

Reacties (1)

  • bert van eekelen op 25 december 2011 om 21:16

    Ben ook een verzamelaar van postzegels met boogschutters, wil graag met je incontact komen.

    Met vriendelijke groet

    Bert van Eekelen

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)