Drie decemberzegels 2023 ontwerpen bekend - Postzegelblog

Drie decemberzegels 2023 ontwerpen bekend

13

De decemberzegels 2023 komen eraan. Helaas met veel geheimzinnigheid omgeven door PostNL, want er is door PostNL een embargo ingesteld voor publicatie tot 13 november a.s. Op maandag 13 november a.s. zijn ze te koop bij o.a. AH, AKO, Primera, Relay en andere verkooppunten. En natuurlijk ook via de webshop PostNL. Maar er zijn drie zegels bekend en de informatie wordt door PostNL zelf gegeven op hun website. Bate zal u later uitvoerig informeren over deze uitgifte. Nu alvast een sneakpreview van de drie decemberzegels.

Decemberzegels 2023

De decemberzegels van 2023 zijn betoverend mooi. Ze nemen je mee naar een magisch winterlandschap in het hoge noorden, waar illustrator Linde Faas woont. Voor Linde is de decembermaand een tijd van samenzijn en genieten van het geluk in kleine dingen. Samen de boom versieren, of naar de vallende sterren kijken. Dat zie je ook terug op de decemberzegels: iedere zegel vertelt een klein verhaal binnen een grotere winterse vertelling.

Een velletje met 20 kerstpostzegels kost € 19,20. De decemberzegels van 2023 zijn 5 cent goedkoper dan normale postzegels, namelijk € 0,96. Dit speciale decemberzegeltarief geldt van 13 november 2023 t/m 6 januari 2024. Van 13 november 2023 t/m 6 januari 2024 kun je de decemberzegels gebruiken voor al je kerst- en nieuwjaarswensen. Goed om te weten: na 6 januari mag je ze nog steeds gebruiken voor je post. Wel moet je even bijplakken tot de prijs van een normale postzegel.

 

Verzamel de nieuwste Vondels-kerstbal

Voor het 4e jaar op rij ontvang je bij aankoop van 2 vellen decemberzegels weer een unieke kerstbal van Vondels cadeau. Wil jij dit jaar een lief hondje dat een brief vasthoudt in je kerstboom? Zorg dan dat je er snel bij bent, want op=op. En goed om te weten: je krijgt deze kerstbal alleen als je de decemberzegels in de winkel koopt. Als u via de webshop PostNL de 2 vellen decemberzegels bestelt, dan krijgt u GEEN kerstbal. In het verleden werden ze wel verstuurd door PostNL maar kwamen ze bijna altijd beschadigd aan bij de kopers. PostNL is niet in staat om een fragile kerstbal te versturen als pakketje.

 

Update velletje decemberzegels

De Kruidvat heeft 2 dagen geleden (10 november 2023) het complete velletje getoond op haar website. Ook is het velletje te vinden op Goodbookshop.nl. Bij de klantenservice van enkele AH-vestigingen Den Haag kon ik vorige week het velletje al kopen, dus ver voor 13 november a.s. Daarom meld ik deze update ook op mijn blog. De reacties van anderen die zeggen dat ‘embargo’ niet meer van deze tijd is en ‘onzin’ is geef ik groot gelijk. Het zijn maar decemberzegels die al jaren worden uitgegeven. Niet iets bijzonder en is geen speciale uitgifte, ook niet qua ontwerp.

 

Meer info:

Ontwerper, geldigheid, prijs velletje van 20 decemberzegels:

https://www.postnl.nl/versturen/postzegels/speciale-postzegels/decemberzegels/

Voorverkoop decemberzegels. Bestel ze vast in de online voorverkoop:

https://shop.postnl.nl/webshop/postzegels/decemberzegels-postzegelvel-2023

 

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Thematisch KerstNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (6 stemmen, gemiddeld: 5,00 uit 5)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Tags bij dit artikel

Reacties (13) Schrijf een reactie

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)