Het vermelden waard (3) - Postzegelblog

Het vermelden waard (3)

2

In deze rubriek willen we telkens een korte melding maken van een nieuwe postzegel die ons inziens leuk, mooi of interessant genoeg is om even te vermelden. Dit keer: Tattoos en mondkapjes.

Corona heeft wereldwijd in vele postzegeluitgaven geresulteerd. Zie onder andere hier. Zo ook Oostenrijk al eerder met een postzegel op wc-papier als symbool van de run op de winkels. Oostenrijk vond het nu tijd om met een Corona herdenkingszegel te komen en gebruikt daarvoor een mini mondkapje gemaakt van echt FFP2 mondmasker materiaal met daarop rode borduursels aangebracht.

In de race om de meest gekke en unieke postzegel strijden Oostenrijk en Spanje al enige jaren om de eerste plaats. Spanje heeft er weer een puntje bijgehaald door een postzegel uit te geven waarmee je niet alleen een brief kunt versturen maar ook nog eens een tijdelijke tatoeage kunt zetten. Wel eentje waarbij je je uitspreekt dat je postzegels leuk vind.

Door op de afbeeldingen te klikken kom je rechtstreeks op de desbetreffende pagina in Freestampcatalogue. Je kunt de zegels daar vaak uitvergroot bekijken en kunt de zegels direct bestellen of op je verlanglijstje zetten.

 

 

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Nieuwtjes Oostenrijk SpanjeNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (Breng als eerste je stem uit.)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Reacties (2) Schrijf een reactie

  • willem.hogendoorn op 8 oktober 2021 om 21:30

    Ik houd wel van rariteiten en heb daar zelfs een insteekalbum voor gereserveerd. Maar als ik deze uitgaven nu zie, bekruipt mij toch het gevoel van: is dit nog wel filatelistich? Zijn deze zegels bedoeld om op een brief te plakken? Ik ben benieuwd hoe anderen daar tegen aan kijken.

  • Evelien op 9 oktober 2021 om 20:36

    Deze mondkapjes zegel van Oostenrijk lijkt mij net als eerdere bijzondere uitgaven (zoals de Dirndl en Lederhosen) meer bedoeld als collector’s item dan als praktisch gebruiksvoorwerp. Dan is er ook nog het aspect van de prijs. De toiletpapier zegel van Oostenrijk kost bijvoorbeeld € 2,75 plus nog eens € 2,75 voor het goede doel, terwijl het normaliter € 0,74 kost om een binnenlandse kaart te versturen.

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)