Dag van het Geluk en de vijfde plek van Nederland op de wereldranglijst - Postzegelblog

Dag van het Geluk en de vijfde plek van Nederland op de wereldranglijst

0

De ‘Internationale Dag van het Geluk’ (International Day of Happiness) wordt wereldwijd jaarlijks op 20 maart gevierd. Ingesteld door de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in 2012. Op deze dag wordt het ‘gelukkigste land ter wereld’ bekendgemaakt in het World Happiness Report. Nederland staat dit jaar op plek vijf van deze lijst. Gedragswetenschapper Eva Kruijs heeft tips voor mensen die het geluk niet hebben gevonden. Dat geldt speciaal voor die mensen die elke dag negatief reageren op anderen of op onderwerpen bv op sociale media en blogs. Benieuwd hoe u het geluk vindt tussen de postzegels ?

Hoe wordt u gelukkig?

Hoe kunt u gelukkig voelen? Lees de tips: https://www.dayofhappiness.net/#join

VN drie uitgaven uit 2014: International Day of Happiness

Gedragswetenschapper Eva Kruijs geeft in de METRO van 20 maart een advies aan mensen die structureel negatief reageren op anderen of op onderwerpen. Kruijs beschrijft in haar boek zeven stappen om gelukkig te worden. ‘Stap 1: Mindset veranderen. Voorbeeld: verander het woord ‘rot’ of ‘lomp’ in ‘fascinerend’. Zo zorg je ervoor de negatieve lading verdwijnt. Een andere tip. Vraag jezelf tijdens een onprettige situatie af of het belangrijk is om je er druk over te maken? Zo nee, leg er geen focus op. Is het wel belangrijk vraag jezelf dan af of je er invloed op hebt. Ís het antwoord ‘nee’, laat het dan gaan’. Benieuwd naar de andere zes stappen, koop haar boek en/of lees verder op haar site: https://www.jouwgidsnaargeluk.nl/

Herkent u deze hit uit 1967: https://www.youtube.com/watch?v=mRCe5L1imxg

Gelukkigste land ter wereld

Het kleine land Bhutan stelde in 2011 aan de Verenigde Naties voor om een ‘International Day of Happiness’ te organiseren met bijbehorende ranglijst van alle landen. in 2012 werd de dag voor het eerste gevierd en elk jaar wordt deze dag op 20 maart gehouden.

VN (1984): vlag Bhutan.

In totaal worden 156 landen beoordeeld op verschillende criteria om te bepalen hoe blij de mensen in het land zijn. Daarnaast werden immigranten uit 117 landen gevraagd naar hun tevredenheid. Maar hoe kun je geluk meten? Natuurlijk heeft iedereen een ander gevoel van geluk. Daarom combineert het onderzoek landgegevens zoals het gemiddelde inkomen samen met een bevolkingsonderzoek. De deelnemers krijgen vragen over hun perceptie. Voelen de inwoners zich gelukkig, denken ze dat ze hun eigen leven kunnen leiden, en vertrouwen respondenten in hun regering? Deze factoren spelen een centrale rol bij het rangschikken van geluk. De landen in Noord-Europa presteren bijzonder goed en de laagste rangen worden bijna allemaal ingenomen door Afrikaanse landen.  De gelukselementen zijn:

 • Vrijheid
 • Zorg
 • Vrijgevigheid
 • Eerlijkheid
 • Gezondheid
 • Inkomen
 • Goed bestuur

VN (2017): International Day of Happiness

De 10 gelukkigste landen ter wereld

Finland is het gelukkigste land ter wereld. Het Scandinavische land stond ook vorig jaar op de eerste plaats van het World Happiness Report. Opvallend is dat de top vijf met gelukkigste landen ter wereld vrijwel volledig bestaat uit landen uit Noord-Europa. Nederland steeg dit jaar van de 6e naar de 5e plaats op de ranglijst. De TOP 10:

 • 1. Finland
 • 2. Denemarken
 • 3. Noorwegen
 • 4. IJsland
 • 5. Nederland
 • 6. Zwitserland
 • 7. Zweden
 • 8. Nieuw-Zeeland
 • 9. Canada
 • 10. Australië

Finland (2017): Natuur in vier jaargetijden.

 

Henk van der Liet (hoogleraar Scandinavische taal en cultuur (UvA)) geeft een verklaring waarom Finland op nummer één staat en wij op nummer vijf. We kunnen leren van een goede verdeling tussen privé en werk. Als de Finnen aan het werk zijn dan zijn ze ook echt aan het werk en als je thuis bent ben je niet meer aan het werk. Ze trekken erop uit, de natuur in. Verder brengen veel
Scandinaviërs hun tijd veel thuis door en komen ze veel in contact met vrienden en familieleden. Dat noemen ze ‘hygge’,  maar ‘gezelligheid’ komt heel dichtbij als vertaling.Het volledige rapport: http://worldhappiness.report/

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Australië Canada Denemarken Finland Noorwegen Nederland Verenigde Naties Zweden ZwitserlandNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (14 stemmen, gemiddeld: 5,00 uit 5)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Reacties (0)

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)