Bonsai - Postzegelblog

Bonsai

0

persiano_japanese_white_pine_150p.jpgIedereen kent het woord en iedereen weet, dat daarmee de miniatuur boompjes mee worden bedoeld waarover sommige mensen net zo kunnen praten als verstokte postzegelverzamelaars. Maar waar komt Bonsai vandaan?

Bonsai komt uit China, maar het woord is Japans en is een samentrekking van twee woorden: bon (is platte schaal) en sai (is groeien). In Nederland is dit vertaald als ‘boom in een pot’. Door de diplomatieke contacten en de handel tussen Japan en China, kwamen de miniatuur boompjes in de 13de eeuw in Japan terecht. De Japanners namen de kunst van het laten opgroeien van de kleine boompjes over en wisten die kunst nog verder te vervolmaken. Vanuit Japan heeft het Bonsai boompje de gehele wereld veroverd. Voor het eerst waren ze in Europa te zien op een tentoonstelling in 1904 die in Londen werd gehouden. Hierna volgde Nederland, waar de boompjes een kleine rage werden.

korean_hornbeam_in_fall_150p.jpg persiano_cork_bark_elm_nc_150p.jpg

Op de Floriade van 1972 was een groot paviljoen door Japan ingericht waar vele bijzondere Bonsai boompjes te bewonderen waren. In dat jaar werd de Nederlandse Bonsai Vereniging opgericht.

bonsai_936-190p.jpg bonsai_934-190p.jpg

Volgens Bonsai hobbyisten is het kweken van Bonsai boompjes een kunstvorm, waarbij de bomen die in de natuur groeien als voorbeeld dienen. Er zijn geen speciale boomsoorten voor nodig. Bijna alle in Nederland voorkomende bomen en struiken zijn geschikt om er miniatuur boompjes van te maken.

bonsai_935-190p.jpgDe afbeeldingen op de Chinese postzegels bewijzen, dat prachtige resultaten kunnen worden gekregen met geduld en veel goede zorg. Zelf zin om met Bonsai aan de gang te gaan? Kijk dan eens op de website van bonsainederland.nl. Veel succes!

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
HistorischNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (Breng als eerste je stem uit.)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Tags bij dit artikel

    Reacties (0)

    Schrijf een reactie

    (registratie is niet nodig)