De vogel afschieten - Postzegelblog

De vogel afschieten

1

Onlangs werd mij onderstaand poststempel door een postzegelvriend aangeboden. De eerste indruk is dan toch dat hij iets tegen mij (uw redacteur) heeft omdat de tekst en afbeelding nogal grof geweld suggereren. Maar ik meen hem een beetje te kennen dus die eerste indruk vervaagde snel.

Daarom pakte ik het woordenboek erbij. En ook dat bracht opluchting. “Den Vogel abschießen” is een Duits gezegde dat vertaald wordt als “Alle anderen overtreffen”. Nou dat zal hij met betrekking tot mij ook wel niet hebben willen suggereren. Dus ik houd het er maar op dat hij het gewoon een leuk stempel vond met mijn naam erop. Maar waarom nu dit verhaaltje? Nou, de moraal van dit verhaal is dat poststempels op allerlei manieren iets kunnen toevoegen aan een thematische verzameling. In dit geval bijvoorbeeld met betrekking tot het bankwezen of oorlogswapens. Overigens betreft dit stempel een reclame voor een spaarbank.

 Mededelingenblad: ZuidHollandse vereniging van PostzegelVerzamelaars
Auteur: Jan Vogel

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Historisch Duitsland VogelsNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (6 stemmen, gemiddeld: 4,17 uit 5)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Tags bij dit artikel

Reacties (1)

  • Jos van den Bosch op 28 oktober 2016 om 17:14

    Zou natuurlijk ook kunnen verwijzen naar de schuttersfeesten en toernooien waarbij men schiet op de vogel. Zo’n vogel staat op de persoonlijke postzegel die ’t Fakteurke uitgegeven heeft t.g.v. de Limphilex 39 i.s.m. de schutterij St. Sebastianus te Klimmen. Men noemt dit ook het ‘Vogelschieten’. Wie de vogel schiet wordt ‘keizer'(en mag het volgend jaar het feest organiseren!)

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)