Varend Corso van 23 juni tot en met 26 juni 2022 - Postzegelblog

Varend Corso van 23 juni tot en met 26 juni 2022

0

Het Varend Corso Westland is een jaarlijks terugkerend evenement in de Nederlandse streek het Westland, waarbij met groenten, mooie bloemen en planten versierde boten over het water varen door de kernen van Westland, Midden-Delfland, Delft, Rijswijk, Den Haag, Vlaardingen en Maassluis. De route is in totaal 70 km lang en wordt in vier dagen afgelegd. Voor de mooist versierde boten zijn er prijzen te winnen. Voor de eerste keer varen de boten door Den Haag. Het Westland is tegenwoordig het belangrijkste glastuinbouwgebied van Nederland en kent ook een actieve postzegelvereniging.

Varend Corso

Van donderdag 23 juni tot en met zondag 26 juni 2022 trekt Varend Corso Westland vanuit het Westland over het water door Westland, Schipluiden, Vlaardingen, Maassluis, Den Haag en Delft. Na twee jaar van afwezigheid keert het corso met prachtige bloemen, fraaie planten en heerlijke groenten in de hoofdrol terug. Thema dit jaar is: Finally, It’s Showtime! Dit unieke spektakel staat garant voor een gezellig dagje uit met familie of vrienden. Voor het eerst trekt dit jaar het bloemencorso het centrum van Den Haag in. In Delft en Maassluis wacht een avondprogramma. De parade van zo’n 50 bontversierde boten door de beste en jong getalenteerde arrangeurs van Nederland trekken langs. Op de boten zijn veelal dansers, orkesten en theateracts te zien. Een waar spektakel!

Boot nr 24: Formule Max. Arrangement: Lentiz MBO Westland, team 1, Eigenaar: Scouting De Lier. Foto: R. Koo

Ook Max Verstappen met zijn Red Bull auto was aanwezig tijdens de botenparade in Den Haag. Bovenstaande foto is gemaakt in Den Haag (Bierkade). Dit keer niet in ‘pole position’ maar op plek 24. Vergelijk de overeenkomsten met de Maldiven uitgifte van 2019.

De boten zijn gedecoreerd met gezonde groenten, mooie bloemen, kleurrijk fruit en planten die in de Westlandse kassen worden geteeld. Hiermee laat het Westland zien wat ze in huis heeft. Het Corso is het paradepaardje dat onlangs met andere bloemencorso’s uit het land werd toegevoegd aan de Unesco Erfgoedlijst! Zoek een plekje langs de waterkant in een van de vele steden of dorpen en geniet. Let wel op, want je kunt via de website ter plekke stemmen voor de publieksprijs.

Nederland (1987): Broeker veiling, Gronings landschap, veilingklok.

De laatste versie van Varend Corso in 2019 trok zo’n 550.000 bezoekers. De organisatoren verwachten tussen 400.000 en 500.000 bezoekers. Deze versie is een dag langer om te kunnen varen in Den Haag en levert nieuwe bezoekers op. Wel is op zaterdag 25 juni concurrentie van Veteranendag (defilé en Malieveld) in Den Haag.

 

Postzegelvereniging Monster

De Postzegelvereniging Monster is een actieve vereniging in het Westland en geeft jaarlijks zegels uit onder de noemer ‘Westland mooiste’. De vereniging kent een aantal actieve leden en staat met hun promotiestand op diverse evenementen. In 2019 bestonden ze 65 jaar en brachten een speciale zegel uit.

De laatste keer stonden ze op 11 en 12 juni 2022 tijdens ‘Kom in de Kas’ dagen . De 40e editie van ‘Kom in de Kas’ dagen werd op 1 en 2 april 2017 gevierd met een speciale vel als onderdeel van een postset. In dit landelijk evenement openen groente-, bloemen- en plantenkwekers hun kassen voor het publiek. Het velletje en de bijbehorende kaarten tonen vrieseas, rozen en trostomaten (net als de zegels).

U kent de vereniging wellicht van de jaarlijkse Postex waar ze meestal staan bij de ingang van de beurs met een schaal groenten en fruit om te proeven. De persoonlijke zegels kunt u ook bij hen kopen. Een assortiment van uitgegeven zegels van bloemen en vruchten staan hieronder. Op de site staat een lijst met zegels en afstempelingen die te koop zijn.

Laatste uitgifte op 7 april 2022 is de chrysant Pina Colada. Lees het achtergrondverhaal op hun site hieronder. Deze vereniging combineert de lokale filatelie op een zeer goede wijze met afbeeldingen van producten die afkomstig zijn van hun eigen regio op hun persoonlijke zegels.

 

Meer info:

Varend Corso: https://varendcorso.nl/

WOS (Westland Omroep Stichting):

https://wos.nl/nieuws/artikel/honselersdijk-heeft-mooiste-boot

Omroep West:

https://www.omroepwest.nl/evenementen

https://www.omroepwest.nl/nieuws/4595373/varend-corso-westland-eindelijk-terug-na-corona-ook-te-zien-in-den-haag

Postzegelvereniging Monster: https://postzegelverenigingmonster.nl/

Kom in de Kas 2022: https://www.komindekas.nl/

 

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
ThematischNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (13 stemmen, gemiddeld: 4,46 uit 5)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Reacties (0)

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)