Kultura Polska (1) - Postzegelblog

Kultura Polska (1)

0

Marie Curie is prominent afgebeeld op een Pools velletje uit 1948 en daarom als eerste pagina opgenomen in mijn verzameling over haar. Verder is rechtsboven Chopin afgebeeld, een Pool die ook hier algemeen bekend is door zijn fantastische muziek. Ik heb altijd al willen uitzoeken, wie de andere afgebeelde personen zijn en waarom ze met postzegels zijn geëerd. Met het web, wikipedia en dergelijke eindelijk maar eens een poging wagen. Ik ben benieuwd hoe ver ik kom.

Nog redelijk eenvoudig kwam ik meer te weten over Adam Mickiewicz afgebeeld op de paarse zegel van 20 Zloty.

Adam Mickiewicz, is op 24 december 1798 geboren in Zaosie Wit-Rusland en was een bekende Poolse dichter die als de grootste Poolse dichter van zijn tijd wordt beschouwd. Zijn hoofdwerk, de roman in verzen Pan Tadeusz,is een in Polen nog veel gelezen 19de eeuws klassiek werk.

Na de Poolse Novemberopstaand van 1830 week Mickiewicz uit naar Frankrijk. Een belangrijk deel van zijn productieve leven heeft hij daar doorgebracht. Toen hij in 1855 op weg was naar de Krim, om daar als vrijwilliger in een Pools legioen tegen Rusland te vechten, overleed hij 26 november 1855 in Constantinopel aan cholera.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Historisch Polen RuslandNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (3 stemmen, gemiddeld: 4,67 uit 5)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Tags bij dit artikel

Reacties (0)

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)