Nieuw gesignaleerde postzegels 2015/7 - Postzegelblog

Nieuw gesignaleerde postzegels 2015/7

0

Er verschijnen met grote regelmaat veel nieuwe postzegels van uiteenlopende onderwerpen. Hieronder vind je een greep uit de recent verschenen postzegels van de gehele wereld.


In Turkije is deze zegel uitgegeven om aandacht te vestigen op verspilling. Letterlijk vertaald staat er: “Verspil geen brood”

Postzegel Turkije 2015

Tijdens de Uruguayaanse oorlog in 1864 werd het stadje Paysandú belegerd door de Brazilianen, die de Uruguayaanse oppositie steunden in hun greep naar de macht. Deze belegering wordt herdacht in onderstaand paartje.

Postzegels Uruguay 2015

Dit jaar verschijnen er natuurlijk vele zegels ter gelegenheid van het einde van de Tweede Wereldoorlog. Hieronder het exemplaar dat Slowakije heeft uitgegeven. Zoals in veel Oost-Europese landen, die bevrijd zijn door de Sovjetunie, heet het op de zegel “Dag van de overwinning op de fascisten”. Dit wordt ook duidelijk in de afbeelding, die de bekende foto toont van soldaten die een Sovjetvlag planten op de Reichstag in Berlijn.

Postzegel Slowakije 2015

Kroatië kwam met dit blokje met bruggen en viaducten.

Postzegel Kroatië 2015

Macau heeft deze serie uitgegeven met fauna die voorkomt in de lokale moerasgebieden.

Macau

In Equatoriaal Guinea wordt dit jaar een topconferentie van de Afrikaanse Unie gehouden. Speciaal voor deze conferentie, die een week duurt, is een stad uit de grond gestampt, genaamd Sipopo. Daar moesten natuurlijk postzegels aan gewijd worden.

Deze kleurrijke zegels komen uit het Australisch Antarctisch territorium en tonen de vele kleuren die dit ijskoude continent kan aannemen.

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Thematisch Nieuwtjes Australisch Antarctica Equatoriaal Guinea Kroatië Sovjet Unie Bruggen Padden en Kikkers Tweede wereldoorlogNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (1 stemmen, gemiddeld: 3,00 uit 5)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Reacties (0)

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)