12de Atos Tour 2015 - Postzegelblog

12de Atos Tour 2015

5

Sinds 2004 fietsen Atos collega’s jaarlijks een tweedaagse toertocht om collega’s uit verschillende landen, plaatsen en vakgebieden met elkaar kennis te laten maken en om de onderlinge band te versterken. Wat in 2004 klein begon in Nederland is in 11 jaar uitgegroeid tot een internationaal evenement voor maximaal 60 fietsende deelnemers en een tiental begeleiders.

De eerste 4 jaar is de tweedaagse fietstocht van Eindhoven naar Groningen verreden, waarna in 2008 de route is verlegd van Parijs naar Eindhoven (de steden van licht). Daarmee is de Atos Tour groter en steeds internationaler geworden en de fietsende deelnemers krijgen nu 475 kilometers voor de wielen met ongeveer 4500 hoogtemeters.

De gehele organisatie van de Atos Tour is in handen van het comité met hulp van ambassadeurs per land. De ambassadeurs helpen het comité om de Atos Tour naast de organisatie ook een uitstraling in zijn of haar land te geven.

Het doel van de Atos Tour is om een onderlinge band te realiseren tussen collega’s vanuit diverse achtergronden door samen te sporten en samen bij te dragen aan een goed doel. Veiligheid en saamhorigheid staan daarbij voorop: samen uit, samen veilig thuis. Elke Atos Tour rijden de deelnemers ook voor een goed doel, voor mensen met minder geluk of minder gezondheid. In 2013 rijden de Nederlandse deelnemers voor KiKa en de collega’s uit andere landen voor hun nationale stichting tegen kanker. De strijd tegen kanker is al jarenlang het goede doel waar de deelnemers aan bijdragen; daarbij slaan werkende collega’s, gepensioneerden en bevriende relaties de handen ineen.

Jan Janssen en Joop Zoetemelk zijn natuurlijk twee bekende Nederlandse wielrenners die allebei een mooie “staat van dienst” hebben. Beiden zijn al eerder op een postzegel te zien geweest. Zowel Jan Janssen als Joop Zoetemelk zijn Wereldkampioen geweest in respectievelijk 1964 en 1985.

 

Jan Janssen en Joop Zoetemelk poseren voor een postzegel ten bate van KIKA (kinderen kankervrij). De postzegel, een wettig frankeermiddel, is in eigen beheer gemaakt voor de Atos Tour, een tweedaagse toertocht van Eindhoven naar Parijs op 4 en 5 september.

De Fietslatelist

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
NederlandNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (4 stemmen, gemiddeld: 4,25 uit 5)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Jan van Tellingen noemt zich 'fietslatelist' omdat hij tegenwoordig alleen nog maar fietsgerelateerde postzegels spaart en erover schrijft op fietsminiatuur.punt.nl.

Reacties (5) Schrijf een reactie

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)