de Leidse Postzegelhandel - Postzegelblog

de Leidse Postzegelhandel

20

vrouwensteeg De Leidse Postzegelhandel is één van de oudste nog bestaande postzegelwinkel in Nederland (geopend in 1943). Vanaf 1 oktober gaat deze winkel verder als franchisewinkel van PostBeeld.

Dat is goed nieuws voor postzegelverzamelaars in Leiden en omgeving. Het voortbestaan van deze winkel is daarmee in ieder geval voorlopig gewaarborgd. Op zich verandert er niet zo veel, de winkel blijft zelfstandig functioneren en blijft gewoon postzegels, munten, benodigdheden en partijtjes verkopen. Door de samenwerking met PostBeeld krijgen de klanten echter een veel grotere keuze, er kan immers direct uit de grote wereldwijde voorraad van PostBeeld verkocht worden. Achter de toonbank neemt Jaap het stokje van Edith over.

vrouwensteeg

De volledige naam van de winkel wordt vanaf woensdag: PostBeeld – De Leidse Postzegelhandel.

Omdat De Leidse Postzegelhandel traditioneel gezien al veel in munten doet zal binnen het PostBeeld samenwerkingsverband de winkel een grote rol gaan spelen bij het verder uitbreiden van het aanbod munten en bankpapier op de PostBeeld website.

Uiteraard kunnen bestellingen via de website voortaan ook in Leiden afgehaald worden. Bij uw bestelling kunt u dat aangeven.  De openingstijden van de winkel in Leiden blijven ongewijzigd: Woensdag t/m Zaterdag 10-17u. Op vrijdag 3 oktober (Leidens Ontzet) is de winkel gesloten.

Rob Smit, eigenaar van PostBeeld; ‘Ik wil Edith Hessels complimenteren en bedanken voor de voortreffelijke wijze waarop zij lange tijd klanten heeft geholpen en geadviseerd en wens haar alle goeds toe in haar nieuwe levensfase. Ik hoop en vertrouw erop dat we met deze samenwerking  alle bestaande klanten goed kunnen blijven helpen bij het opbouwen van een mooie verzameling en dat we  daarnaast vele nieuwe klanten mogen verwelkomen op deze mooie plek in de binnenstad van Leiden. Onze winkels in Haarlem en Rotterdam blijven ook gewoon geopend, waardoor u voortaan op drie plaatsen bij PostBeeld terecht kunt.’

 

PostBeeld-Haarlem, Kloosterstraat 21, Haarlem, tel:023-5272136, openingstijden di t/m vr 10:00-18:00, za 10:00-17:00.

PostBeeld-De Leidse Postzegelhandel, Vrouwensteeg 3, Leiden, tel: 071-5123233, openingstijden wo t/m za 10:00-17:00.

PostBeeld-Medo, Nieuwe Binnenweg 255, Rotterdam, tel: 010-4768643, openingstijden di, do, za 10:30-17:00.

 

 

 

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegelsNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (1 stemmen, gemiddeld: 5,00 uit 5)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Tags bij dit artikel

Reacties (20) Schrijf een reactie

 • willem hogendoorn op 25 september 2014 om 07:29

  Inderdaad, goed nieuws voor Leiden eo.
  Gefeliciteerd Postbeeld met deze derde vestiging.

 • Theo op 25 september 2014 om 14:40

  In Groningen, op de hoek van de oude Kijkin’tjatstraat tegenover de universiteit was ook een zeer oude postzegelwinkel gevestigd waar ik in een verre verleden mijn postzegels kocht van mijn zakcentjes.
  Maar volgens mij is deze zaak ook al verdwenen zoals veel postzegelwinkels.
  Schijn niet meer uit te kunnen.

 • Hans Ouwehand op 25 september 2014 om 23:21

  Langs deze weg wil ik Edith Hessels bedanken voor de goede service die ik daar jaren heb mogen krijgen en haar veel goeds wensen voor de toekomst.

 • Gerko op 26 september 2014 om 07:45

  @Theo, dat was de “Groninger Postzegelcentrale”, die is inderdaad al jaaaaaaren weg. Ook ik kwam daar als kind. Ook in de Folkingestraat zat zo’n oude postzegelzaak. Momenteel is er in Groningen, voor zover ik weet nog één zaak te vinden, deze is gevestigd aan de Oosterhamrikkade, ver buiten het centrum.

 • Theo op 26 september 2014 om 14:17

  Gerko, leuk dat je mij even hebt bijgepraat.
  Is het juist dat de postzegelwinkels een uitstervend beroep zijn al zijn er natuurlijk optimisten zoals Jaap die vol goede moed, met een beetje hulp van buitenaf, toch weer beginnen.

 • PHILIP LEVERT op 27 september 2014 om 11:44

  Postzegelwinkels uitstervend beroep?
  Inderdaad een krimpende afzet.
  De huidige tijd hangt van gektes aan elkaar, zoals i-pads en zo.
  De jeugd leest niet meer en verzamelt niet meer. Dus ook de boekhandel en de antiekhandel hebben het moeilijk.
  Ook de autodealer beleeft zware tijden want de huidige auto (nieuw alleen betaalbaar voor 50plussers)is technisch beter en leeft langer bij minder onderhoud. De witgoed en bruingoed (electronica) handel kan alleen voortbestaan als filiaal van een keten prijsbrekers. Waar blijven de slijters, de slagers, de groenteboeren? Stukgeconcurreerd door de supers.
  Alleen als ambtenaar heb je nog een leven. Dus: haal een diploma en wordt leraar!

 • Theo op 27 september 2014 om 13:44

  Philip,
  Allereerst, waarom hebben alleen ambtenaren een (goed) leven)?
  Wil jou er op attent maken dat de ambtenaren er in de laatste 5 jaren geen cent hebben bijgekregen!!
  Ik ben trouwens een gepensioneerde ambtenaar.
  En waarom kunnen alleen 50+ een nieuwe auto betalen?
  Neem van mij aan dat dat absoluut niet zo is. Er zijn er helaas meer dan genoeg die problemen hebben met het fatsoenlijk rondkomen, laat staan dat zij een nieuwe auto kunnen bekostigen!

 • PHILIP LEVERT op 27 september 2014 om 18:26

  Theo, ben zelf ook gepensioneerd ambtenaar (tenminste over 50% van mijn beroepsleven) en vind het leven goed vergeleken met vele bedrijfsleven familieleden en kennissen, ondanks de
  pensioendaling laatste 5 j.
  Dat alleen 50plussers een nieuwe auto kunnen betalen is gepubliceerd door de branche. Natuurlijk kunnen andere 50plussers amper rondkomen, maar life is a bitch.
  Stel voor het verder alleen over postzegels te hebben.

 • Theo op 27 september 2014 om 19:00

  Philip, Daar is deze site immers voor!

 • PHILIP LEVERT op 28 september 2014 om 11:44

  Kocht 2 weken terug schriftelijk op de veiling Noorwegen 1945-1985 compleet postfris in mooi Leuchtturm album voor
  200 euri, thuisbezorgd en inclusief de veilingkosten. Aankoop gedaan omdat mijn Noorwegen incompleet was en grotendeels van plakker voorzien.

  Denk dat een postzegelwinkeltje daar niet tegen kan concurreren, helaas.
  Ga zelf liever naar gezellig snuffelwinkeltje dan naar kille veilingzaal, maar tja…

 • Postzegelblog op 28 september 2014 om 12:13

  @ Philip
  Het is duidelijk dat je nog nooit de partijen en collecties in onze winkels bekeken hebt als je zoiets schrijft. Zowel in Haarlem, Leiden en Rotterdam staan honderden laaggeprijsde partijen en collecties.

 • Postzegelblog op 28 september 2014 om 12:15

  Dat geldt overigens ook voor vele andere postzegelwinkels

 • PHILIP LEVERT op 28 september 2014 om 16:50

  Zal eens komen kijken.
  De partijen die ik zag op de beurs in Apeldoorn waren onder de maat, helaas.

 • Rob op 28 september 2014 om 17:09

  Begrijp de plotselinge link naar Apeldoorn niet zo goed. PostBeeld heeft daar in ieder geval nog nooit gestaan (dit jaar wordt de eerste keer) verder kan ‘eens komen kijken’ natuurlijk altijd tegenvallen omdat er een grote roulatie in partijen is en de beste collecties meestal snel verkocht worden. Regelmatig kijken is aan te bevelen. Mocht je interesse hebben voor bepaalde gebieden dan kun je dat ook altijd aangeven, waarbij je een berichtje kunt krijgen bij binnenkomst van een collectie van dat gebied.

 • PHILIP LEVERT op 28 september 2014 om 19:43

  Rob, bedoelde inderdaad Postex omdat er gewoonlijk een aantal stands zijn met partijen. Leuk dat Postex er nu ook gaat staan. Ik heb er een aantal jaren
  verschillende luchtpostcollecties tentoongesteld, maar niet in 2013 en 2014.

 • PHILIP LEVERT op 28 september 2014 om 19:43

  Sorry: 2e keer Postex lees: Postbeeld.

 • Jos van den Bosch op 30 september 2014 om 09:43

  Hé Postbeeld staat ook op Postex? Kun je dan ook kennis maken met de redacteuren van Postzegelblog? Kom als zuiderling niet zo vaak boven de rivieren, zou leuk zijn eens nader kennis te maken.

 • Postzegelblog op 3 oktober 2014 om 13:45

  Tijdens de Postex zullen vrijdag Rob, Caroline en Ruth aanwezig zijn. Op zaterdag zijn Rob en Tim er. Zondag komen Rob en Jaap naar de Postex.

 • Jos van den Bosch op 3 oktober 2014 om 14:10

  Zoals het er nu uitziet, kom ik op vrijdag buurten. Leuk om jullie eens te ontmoeten.

 • Flaton op 4 oktober 2014 om 15:07

  Tip voor nieuwe Leidsche vestiging.

  Maak reclame bij aantrekkelijke doelgroep, namelijk de vele Japanse en Chinese studenten in Leiden. Zij sturen het e.e.a. naar hun ouders. Dus ook aantrekkelijk voor de postzegelhandel.

  Ook heeft Leiden het zeer beroemde Japan museum Siebold. Bijvoorbeeld Japanse historie, kunst en beroemde Japanse ontwerpers op postzegels kan misschien reden zijn tot samenwerking met dit museum.

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)