Een nieuwe toekomst voor Postzegelblog - Postzegelblog

Een nieuwe toekomst voor Postzegelblog

22

Soms moet je keuzes maken in het leven die niet makkelijk zijn. Afgelopen maanden nam ik een erg moeilijke beslissing: na bijna 7 jaar ga ik stoppen met Postzegelblog. De reden is dat ik afgelopen jaar de kans kreeg om een andere droom in vervulling te laten gaan: een eigen webshop. Ik kon www.feelgoodies.nl overnemen en daar is nu (ook) volop werk aan de winkel. Maar het heeft ook een keerzijde, het lukt me niet meer om alle ballen in de lucht te houden. Dat is natuurlijk niet zo vreemd, maar goed, dan moet je dus kiezen…

Gelukkig heb ik iemand gevonden die Postzegelblog niet alleen wil voortzetten, maar bovenal ook verder wil laten groeien! Rob Smit van PostBeeld bleek interesse te hebben om het stokje over te nemen en na een goed gesprek zijn we overeengekomen dat hij per 2 januari 2013 de nieuwe eigenaar zal worden. Omdat zowel Rob als ik het belangrijk vinden dat de overdracht zo soepel mogelijk plaatsvindt, blijf ik de eerste maanden van 2013 nog betrokken en contactpersoon voor de auteurs.

Wat zijn de plannen?

Postzegelblog zal ook in de toekomst gewoon via www.postzegelblog.nl bereikbaar blijven, maar daarnaast ook aan de site PostBeeld.com worden gekoppeld. Door deze samenwerking zullen er bij de artikelen links naar de webwinkel (www.postbeeld.nl) en de catalogus (www.freestampcatalogue.com) worden geplaatst en andersom ook weer links naar Postzegelblog. Dit zal bijdragen aan het bezoek over en weer en bovendien zullen zo ook veel prachtige, oudere artikelen weer makkelijker herontdekt worden.

Een andere, erg fijne ontwikkeling vind ik dat artikelen van Postzegelblog voortaan ook in andere talen vertaald gaan worden. PostBeeld werkt nu al in 6 talen (Nederlands, Engels, Frans, Duits, Spaans en Italiaans) en heeft eigen vertalers in dienst die straks ook Postzegelblog-artikelen kunnen gaan vertalen. Een selectie van de beste artikelen wordt daarmee ook ‘bereikbaar’ voor de rest van de wereld.

Daarnaast heeft PostBeeld klanten over de hele wereld en daar zitten ongetwijfeld filatelisten tussen die ook artikelen willen gaan schrijven. Zulke artikelen kunnen dan weer naar het Nederlands vertaald worden. Kortom, allemaal positieve veranderingen die het verzamelen van postzegels weer een belangrijke impuls kunnen geven.

Verder groeien en bloeien

Ik ben blij dat ‘mijn kindje’ in goede handen komt. Maar ook dat Postzegelblog met de inzet van Rob Smit en PostBeeld nog verder kan groeien en bloeien, en nog meer mensen kan bereiken. Dat waarvoor Postzegelblog ooit in het leven is geroepen, namelijk meer postzegelverzamelaars bereiken en informeren over deze prachtige hobby, wordt nu nog meer waarheid. Een ontwikkeling waar we met z’n allen blij om kunnen zijn!

Mijn dank gaat uit naar de auteurs met wie ik de afgelopen jaren een bijzonder band heb opgebouwd. Stuk voor stuk lieve en bijzondere mensen!  Zonder hen en de vele artikelen van hun hand had de blog niet kunnen bestaan. Mijn dank aan hen is oneindig groot! 2013 wordt een jaar van afscheid, maar geen vaarwel, daarvoor zitten de auteurs, de lezers en de blog te diep in mijn hart.

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
NederlandNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (2 stemmen, gemiddeld: 5,00 uit 5)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Lia Vieveen was een van de twee oprichters van Postzegelblog. De liefde voor postzegels heeft ze van haar vader, internet is haar andere passie.

Tags bij dit artikel

Reacties (22) Schrijf een reactie

 • Jan van Tellingen op 10 november 2012 om 09:26

  Postzegelblog gaat internationaal wereldwijd ! Wie had dat kunnen bedenken. Wat een mooie sprong ! Dat kan alleen maar omdat ‘ons’ Postzegelblog zo goed is ontwikkeld door onze enthousiaste Lia. Ik zou zeggen: Viva Lia ;-) en suk7 met je voortschrijdende ontwikkelingen. Het lijkt mij erg leuk onze artikelen (per auteur) in geprinte versie als een soort tijdschrift of boekje geprint te hebben. Als het kan, wil ik de kosten voor mijn artikelen graag voldoen.

 • yvonne kruse op 10 november 2012 om 09:59

  Gefeliciteerd, Lia!

 • Jos van den Bosch op 10 november 2012 om 10:25

  Lia, hartelijk gefeliciteerd met de volgende stap. Het leven staat niet stil en dus moeten we vooruit! Jij gaat voorwaarts, een andere kant op. Maar gelukkig openen zich voor ‘onze’ postzegelblog ook nieuwe horizonten. Ik blijf trouw al mijn schrijfsels naar Postzegelblog sturen en laat het aan Rob Smit over of hij er wat mee doet of niet. Leuk om je schrijfsels ook eens in het Italiaans te zien. Kan ik ook mijn Duitstalige columns in sturen? Lia veel succes en ik hoop je toch nog wel eens te spreken (bijv. in Apeldoorn of zo..) Rob, hartelijk welkom in de postzegelblogfamilie: ook jij veel succes!

 • Ed op 10 november 2012 om 11:13

  Van harte Lia met deze stap!
  Ook mooi dat het Postzegelblog zich op deze manier verder kan ontwikkelen. Succes Rob en Lia jij natuurlijk ook met je webshop. Tot ziens.

 • Franc Rossi op 10 november 2012 om 11:31

  Lia,
  Proficiat en veel succes met je mooie webwinkel.

 • Jacqueline op 10 november 2012 om 12:00

  Lieve Lia, life is all about making choices and follow your heart. Paulo Coelho schreef heel mooi: ‘Niemand kan vluchten voor zijn hart. Daarom is het beter te luisteren naar wat het zegt…’. Dat heb je met Postzegelblog gedaan, en met succes, en nu met jouw grote droom Feelgoodies. Een nieuwe toekomst voor Postzegelblog en een nieuwe toekomst voor jou! Succes!!

 • Jan Oosterboer op 10 november 2012 om 18:40

  Hallo Lia.
  Gefeliciteerd met je overstap en veel succes met je mooie en interessante webwinkel.
  Groeten: Jan.

 • Willem Meerkerk op 10 november 2012 om 18:45

  Beste Lia, van harte gefeliciteerd met deze overstap! Anderzijds jammer dat je gaat stoppen. Eigenlijk kun je nog niet vertrekken want er liggen nog een stapel ontbrekende Collects ter plaatsing op de site :) Vergeet je deze aktie niet af te ronden of over te dragen? Succes!

 • toon op 10 november 2012 om 21:59

  Lia, bedankt voor onze fijne verstandhouding. Je hebt altijd als een rolmodel het positieve benadrukt. Dat stemt mij heel tevree. Het ga je goed met je nieuwe uitdaging.
  En Rob, welkom in dit wereldje, het zal even wennen zijn, maar dan gaan we met z’n allen weer flitsend verder in de filatelie.

 • Lia Vieveen van Postzegelblog op 11 november 2012 om 11:56

  @allemaal, wat een hartverwarmende reacties! Bedankt voor alle lieve woorden en wensen!

 • wilhelmus op 11 november 2012 om 15:12

  Lia, ik ben blij je persoonlijk te hebben leren kennen.Voor de filatelie, heb je veel betekent.
  Ik hoop dat je ons “bloggers” niet vergeet.
  Ik zal hetin elk geval niet doen.

 • johan w op 11 november 2012 om 18:07

  Hallo Lia, succes met je nieuwe project! groeten Johan W (postzegelforum)

 • Frank Janssen op 11 november 2012 om 18:52

  Lia ik weet het lang wikken en wegen was, maar nu is het echt zover: Postzegelblog zal het zonder jou moeten doen. Ik weet dat het niet gemakkelijk was om deze beslissing te nemen en dat is ook niet meer dan logisch. Iets waar je 7 jaar lang met hart en ziel aan gewerkt hebt, daarvan doe je niet gemakkelijk afstand. Ik heb bewondering voor wat je opgebouwd hebt, zonder jou zou de filatelistische wereld op internet er heel anders uitgezien hebben. Knap hoe je zo’n grote en nog steeds groeiende groep van betrokken auteurs en trouwe lezers hier hebt weten te verzamelen.

  Het is in belangrijke mate jouw persoonlijke verdienste dat Postzegelblog is uitgegroeid tot een levende online community van postzegelverzamelaars en – hoewel ik zelf geen verzamelaar ben – kwam (en kom) ik er graag. Ik heb volop genoten van de de dagelijkse stroom artikelen en de vaak levendige discussies. Fijn dat je ook op zoek bent gegaan naar een opvolger en dat het je gelukt is om iemand te vinden die dit verder wil uitbouwen. Rob wil ik natuurlijk van harte feliciteren met deze mooie aanwinst en veel succes toewensen met alle mooie toekomstplannen met Postzegelblog.

  Lia, ik sluit me aan bij de anderen hier: dankjewel voor al dat moois en natuurlijk wens ook ik jou net zoveel succes toe met Feel Goodies. Ook dat voelt goed…! :)

 • Klaas Keijzer op 12 november 2012 om 10:35

  Hoi Lia,
  Dank voor alles wat je met Postzegelblog voor filatelerend Nederland in het algemeen, onze vereniging in het bijzonder hebt gedaan.
  Met jouw “kindje” postzegelblog.nl heb je op een betekenisvolle wijze inhoud gegeven aan de richting van het postzegelen anno nu. Ook met de overdracht aan Rob met Postbeeld komt dat postzegelen anno nu wel goed.
  Wij zien de toekomst van de samenwerking met Postzegelblog met vertrouwen tegemoet.
  Lia, zeer bedankt!

 • HugoB op 12 november 2012 om 16:15

  Lia, via Postzegelblog ben ik in de postzegelwereld ‘gerold’ en dat had ik voor geen goud willen missen. Nog steeds lees ik traditiegetrouw elke dag je blog en mede dankzij de vele auteurs en lezers is het na die zeven jaar een bron van informatie geworden voor verzamelend Nederland. Hopelijk zullen nog meer filatelisten zich bewust worden van dit uitmuntende medium en (eigenlijk) ben ik er al van overtuigd dat dit gaat lukken!
  Veel succes toegewenst met Feel Goodies!

  Hugo

 • Frans Hemelop op 12 november 2012 om 19:28

  Dag Lia,
  Bij de ‘Pilgrim Fathers’ in 2009 heb ik kennis met je kunnen maken. Jouw enthousiasme heeft er zeker aan bijgedragen dat ‘de persoonlijke postzegel’ hét visitekaartje is geworden voor onze jaarlijkse Postzegeltotaaldag (in 2013 op 27 januari).
  Heel veel dank voor het inspirerende blog; het is een volwassen ‘kindje’ geworden.
  Je blijft bij je leest; in de toekomst zullen veel mensen van het blog zich zeker en vast goed gaan voelen bij de volgende stap in het succes.
  Veel geluk daarbij – ook namens de Leidsche vereeniging van postzegelverzamelaars.
  En hartelijke groet van
  Frans Hemelop

 • Lars op 12 november 2012 om 19:54

  Lia,
  Jammer dat je gaat! Veel succes met je nieuwe website!
  Ik hoop alleen niet dat meneer Rob Smit het Postzegelblog gaat gebruiken als uithangbord voor zijn advertenties.
  En dat hij niet mijn anti-NVPH reacties gaat censureren. haha

  Rob,
  Ik heb gelezen dat u lid bent van de cataloguscommissie. Dus bij deze:
  http://www.postzegelblog.nl/2009/07/06/jongerenzegel-1997-in-twee-tandingen/

 • Frits van Beekum op 12 november 2012 om 21:34

  Lia,
  Heel veel succes met je nieuwe project!

 • paulv op 12 november 2012 om 23:24

  Het was misschien voorbestemd,
  PostBlog
  PostBeeld

  ;-)

 • goudzoeker op 13 november 2012 om 16:51

  Waar blijven de reacties van de handelaren? Anders zijn ze zo actief op dit blog. Zijn ze er gelukkig mee dat het straks onder de vlag van PostBeeld opereert.

 • Marc37 op 13 november 2012 om 17:08

  Lia, heel veel succes met je nieuwe uitdaging.

 • paulv op 31 december 2012 om 19:43

  Waarde Lia, hartstikke bedankt voor vele jaren informatie over onze hobby te vergaren, redigeren en verspreiden in woord en beeld. En dank voor het ruimte bieden onze meningen te ventileren. Soms leek dat laatste nog wel belangrijker dan het artikel bovenaan de pagina.
  Veel succes met je nieuwe uitdagingen.

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)