Postzegelprijs stijgt per 1 januari 2019 - Postzegelblog

Postzegelprijs stijgt per 1 januari 2019

8

De nieuwe tarieven voor het verzenden van brieven via PostNL zijn bekend gemaak. Zoals verwacht zijn veel tarieven voor het versturen van een brief verhoogd. “Het gematigd verhogen van de postzegelprijs is nodig om de post voor iedereen in Nederland betrouwbaar, bereikbaar en betaalbaar te houden”, aldus Resi Becker, directeur Mail Nederland bij PostNL.

De postzegel voor het versturen van brieven binnen Nederland is momenteel €0.83 en zal in januari 2019 €0.87 kosten. Dit is een prijsstijging van 4.8%.
Het basistarief voor het versturen van brieven naar het buitenland is nu €1.40 en zal volgend jaar €1.45 worden. Dit is een stijging van €3.4%.
Het tarief voor de postzegelcode blijft onveranderd.

 

Bij frankeren met de frankeermachine verandert het tarief van 0,77 euro naar 0,81 euro.

De decemberzegel is ook dit jaar 0,05 euro goedkoper dan de reguliere postzegel van 2018, zo meldt PostNL verder. Het gaat daarbij om 0,78 euro voor kerstpost tot 50 gram. De decemberzegels zijn vanaf 5 november te verkrijgen.

Toezichthouder Autoriteit Consument en Markt (ACM) stelt jaarlijks vast met hoeveel procent de tarieven voor het basispakket aan postdiensten mogen stijgen. Hierbij wordt rekening gekeken of een bedrijf op een rendabele manier de post kan bezorgen, zonder dat klanten te veel betalen.

Begin dit jaar steeg de prijs van een postzegel voor brieven in Nederland met 5 cent, net als in 2017. Voor brieven naar het buitenland ging de prijs van een postzegel van 1,33 naar 1,40 euro. Een jaar eerder ging het om een stijging van 8 cent.

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
NederlandNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (3 stemmen, gemiddeld: 3,33 uit 5)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Tags bij dit artikel

Reacties (8) Schrijf een reactie

 • aadb op 5 november 2018 om 16:13

  Zo dan kunnen de Sandd verzenders weer lekker klagen dat Postnl zo duur is terwijl ze zelf de oorzaak zijn van het hele gedoe .Immers hoe simpel mag het zijn de een goedkoper en klanten lopen weg krenten uit de pap gehaald en het vuile werk mag Postnl doen Resultaat minder post en dus een prijs verhoging en mindere service De z.g vrije markt heeft zijn best gedaan eind resultaat zal zijn dat Sandd in de verkoop gaat en Postnl weer de boel oppikt en het met minder personeel moet gaan uitvoeren want er zijn er genoeg postzegellaan uitgestuurd

 • Pieter op 5 november 2018 om 17:05

  Dankzij de 140 miljoen euro winst van vorig jaar is de prijsverhogingsschade dit jaar relatief beperkt gebleven.

 • Piet op 5 november 2018 om 20:53

  @AADB
  Natuurlijk heb je helemaal gelijk, maar..
  1) Wat te denken van de vrije markt in de zorgsector.
  2) Ik kan nu mijn postzegels van € 0,44 uit(weet ik veel) goed gaan gebruiken en dan daalt de winst weer. Want de verkoop daarvan zit al in de resultaten van ??????

 • Cak op 15 november 2018 om 09:33

  Blijdt de postzegel het zelfde?

 • bate hylkema op 15 november 2018 om 09:45

  Zondag wordt u met woord en beeld nader over de kerstzegels van Blokker en Etos geïnformeerd.

 • Geerts op 17 januari 2019 om 14:27

  Het word tijd dat alle postbedrijven weer samen 1 nederlandsche post word dan is het waarschijnlijk goedkoper. Nu komen er op 1 dag soms 4 postbodes langs dat kost geld

 • Eva op 16 augustus 2019 om 11:22

  Weer een verhoging voor 2020 te verwachten?! Niet slim: verlaag de prijzen van de postzegels flink en dan gaan klanten weer meer gebruik maken van de postbus. Dit werkt (en dat blijkt!) averechts, dat begrijpen jullie toch wel post.nl?

 • Edward op 24 augustus 2019 om 15:47

  @Eva, niet slim? Kwestie van bedrijfsvoering. Als er structurele veranderingen in de maatschappij zijn en wij met zijn allen als particulieren minder post versturen, is dit een volstrekt logische stap van Post NL. Het is niet realistisch te veronderstellen dat we opeens weer allemaal brieven en vakantiekaartjes gaan sturen (want we appen, mailen, fecebooken, instagrammen etc.) als die postzegel weer 50c of iets dergelijks zou kosten.

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)