Caribische jurken in Japanse techniek - Postzegelblog

Caribische jurken in Japanse techniek

0

Juli is het, en zomer. Nou ja..zomer.. veel hebben er nog niet van gemerkt. Nee dan Aruba; daar is het op het moment dat ik dit schrijf 35 graden. Dat is pas zomer, heerlijk. Dat warme tropische weer, en natuurlijk etnische invloeden, geven vorm aan de Caribische garderobe. En dat brengt me bij een mooie serie postzegels die Aruba uitgaf.

Caribische eilandvrouwen in prachtige jurken

Omdat het Caribisch gebied zo warm is wordt er voor kleding veel gebruik gemaakt van stoffen als linnen en katoen. Met name voor lange broeken, jurken en rokken worden deze luchtige stoffen gebruikt. Daarbij hebben natuurlijk lichte kleuren de voorkeur omdat donkere tinten de warmte van de zon te veel vasthouden.

Caribische eilandvrouwen droegen altijd helder gekleurde rokken en bijzondere gevouwen hoofddoeken. Vrouwen én mannen werden ook gezien in ‘madras’, een soort plaid-achtige print met levendige kleuren.

Op de serie die Aruba uitgaf is de Hari-E techniek toegepast. Bij deze traditionele Japanse techniek wordt door papier te scheuren, kleuren en lijmen een plaatje gemaakt.

De zegels kregen de titels:

175c: Dansen met de zee
200c: Dansen met de lucht
200c: Dansen met de maan
250c: Dansen met de zonsondergang

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Aruba Nederlandse AntillenNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (2 stemmen, gemiddeld: 5,00 uit 5)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Jacqueline van der Pas spaarde in haar jeugd fanatiek postzegels en schrijven is haar passie.

Tags bij dit artikel

Reacties (0)

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)