Wie is B? - Postzegelblog

Wie is B?

1

blokje_mode_armani753-100p.jpgItaliaanse mode was het motief van een serie Italiaanse postzegels, samengebracht in een blokje van 6 stuks. Wij kennen de rookworst, de Hollandpan, de bakfiets, en de fluitketel van Lapin van Nicolaï Carels van de Hema, maar Italië is natuurlijk beroemd om de modeontwerpers.

blokje_mode749-400p.jpg 

Het blokje werd uitgegeven op 30 augustus 2002; elke postzegel had de waarde van 41 eurocent. Er werden 2½ miljoen blokjes gedrukt.

blokje_mode_krizia750-150p.jpg krizia-200p.jpg

De eerste postzegel toont een creatie van Krizia in Milaan. Krizia is de naam van Mariuccia Mandelli die de naam in 1950 koos voor haar atelier. Zij leidde de naam af van de titel van de niet-afgemaakte dialoog van Plato over de vrouwelijke ijdelheid maar veranderde de letter C van Crizia in de letter K om het wat exotischer te laten klinken.

blokje_mode_gabbana751-150p.jpg dolce__gabbana-200p.jpg

Domenico Dolce is op 13 augustus 1958 geboren in Polizzi Generosa, vlak bij Palermo op Sicilië. Hij begon al vroeg als ontwerper in de studio van zijn vader Saverio. Stefano Gabbana is geboren in Milaan op 14 november 1962 en zijn familie kwam oorspronkelijk uit Venetië. Na zijn studie grafisch ontwerpen wierp hij zich op de mode. In 1982 gingen zij samenwerken en de inspiratie kwam vooral voort uit het Siciliaanse verleden van Dolce. In 1985 mochten zij hun eerste modeshow houden in Milaan, wat hun doorbraak betekende.

blokje_mode_ferre752-150p.jpg gianfranco_ferre-200p.jpg

Gianfranco Ferré is op 15 augustus 1944 in Legnano. Hij volgde een studie als architect. Zijn eerste opdracht was het ontwerp van een studie voor een meubelfabriek. Hij hield veel van reizen en hij ontwierp enkele sieraden voor een vriendin. Deze sieraden vielen de eigenaren van een boetiek in Portofino zo in de smaak, dat hij zich voortaan ging bezighouden met het ontwerpen ervan.

blokje_mode_ferre752-150p.jpg armani-200p.jpg

Giorgio Armani werd geboren in Piacenza op 11 juli 1934. Hij introduceerde een geheel nieuw concept voor dameskleding en had bijna net zoveel invloed op de mode ontwikkelingen als Cristian Dior met ‘New Look’ en de minirok van Mary Quant. Armani heeft meer dan 300 vestigingen in 25 landen en 60 steden in alle delen van de wereld.

blokje_mode_prada755-150p.jpg miuccia_prada-200p.jpg 

Prada is de naam van een Italiaans modehuis, oorspronkelijk in 1913 opgericht door Mario Prada onder de naam Fratelli Prada. In 1978 kwam het bedrijf in handen van Miuccia Prada. Er werden voornamelijk lederwaren vervaardigd maar Miuccia schakelde over naar de haute couture. Het materiaal ‘leer’ werd in ere gehouden en nog steeds kan men schoenen en handtassen kopen onder de naam ‘Prada’.

blokje_mode_b754-150p.jpg letter_b757-150p.jpg

Maar dan blijft er nog één postzegel over. Hier geen naam van een ontwerper, maar alleen een rode gestileerde letter B. Wie is B?

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
HistorischNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (Breng als eerste je stem uit.)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Tags bij dit artikel

  Reacties (1)

  • toon op 9 oktober 2007 om 10:00

   Leuk hoor Cees! Een puzzel op de vroege ochtend. Het heeft me wel een uurtje beziggehouden, want jij hebt ons op het verkeerde been gezet. Ik bestudeerde de hele Italiaanse modewereld naar een B. Niks niet. Kijk ik nog eens naar het logo: maar dat is geen B, maar een LB!
   En dat brengt mij al snel bij Laura Biagiotti, modeontwerpster. Het logo wordt echter niet overal gebruikt. Ik heb het gevonden bij de cosmetica:
   http://www.parfumwebshop.nl/parfum/damesgeuren/laura-biagiotti/cat_67.html
   Ik houd wel van zulke puzzels. Prima Cees.

  Schrijf een reactie

  (registratie is niet nodig)