In kort bestek…(298) Vier Belgische velletjes vol nostalgie - Postzegelblog

In kort bestek…(298) Vier Belgische velletjes vol nostalgie

0

De Belgische bpost deelt het jaar al jaren in in enkele uitgiftedata. Voor dit jaar zijn dat 22 januari, 29/30 maart, 7/8 juni, 24 augustus en 19 oktober.

De 20e januari is inmiddels gepasseerd en op die dag zijn weer boeiender zegels, allen in velletjes, verschenen te beginnen met de presentatie van iconische motoren van Belgische makelij. NB. Oostenrijk heeft al enkele jaren een reeks die aan motoren is gewijd.

De bpost over deze uitgave “Hoewel vooral Japanse en Duitse merken nu de markt van de motoren beheersen was dat ooit anders. België heeft een rijke motorgeschiedenis, die in het begin van de 20e eeuw haar hoogtepunt bereikte. Deze iconische motoren zet bpost in de kijker met een uitgifte”.

De volgende motoren worden tentoongesteld: FN 4 Cylinder 1912, Piedboeuf 1903, Elektrische Socovel 1941, Gillet Sport “Tour du monde”Lt Fabry 1926 en Soreléa Atlatic 1955. Op het velletje een historische foto van een race op het Circuit Jules Tacheny. Mettet. Waardeaanduiding 2, oplage 35.147 velletjes.

Ook het tweede velletje dat 22 januari uitgebracht werd is puur nostalgie. Het voert ons terug naar vervlogen tijden “de tijd dat het hele dorp samen kwam bij de muziekkiosk voor een optreden of dansfeest. Je hoort bijna de blazers van de fanfare en het vrolijke geroezemoes van de mensen”.

Afgebeeld worden op de zegels in het nostalgische velletje: Brugge, Péruwelz, Kiosk in de tuin van het Chinees paviljoen te Laken, Gent en Verviers. Waardeaanduiding 2, oplage: 37.147.

Maar er verscheen nog meer op 20 januari. Met een velletje met als titel Verrassende glaskunst wordt op vijf zegels met de waardeaanduiding 1 gefocust op sierlijke vazen. Oplage net als de andere twee 35.147.

Tot slot wordt met een velletje met tien identieke portretzegels en aanhangsels met daarop bakelieten voorwerpen de Belgische uitvinder van bakeliet Leo Baekeland (1863-1944) geëerd. Op de zegels: een koffiemolen, strijkijzer, scheermesje, lamp, nietmachine, stopcontact, een pijp, een telefoon en een radio. Waardeaanduiding 1, oplage: 13.105.

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
België Duitsland Japan OostenrijkNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (3 stemmen, gemiddeld: 4,00 uit 5)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Hero Wit schrijft als filatelistisch journalist al 50 jaar filatelistisch columns in verschillende kranten en vanaf de start ook voor Postzegelblog.