Chinees Nieuwjaar Jaar van de Draak start op 10 februari 2024 - Postzegelblog

Chinees Nieuwjaar Jaar van de Draak start op 10 februari 2024

0

De draak is het vijfde dier in de twaalf jaarlijkse cyclus van de Chinese dierenriem volgens de Chinese kalender. Karaktereigenschappen: trots en levendig, enthousiast, onweerstaanbaar, geestdriftig, succesvol, krachtig, extravert, inspirerend en voelt zich uitverkoren. Het jaar van de draak begint op 10 februari 2024 en eindigt 28 januari 2025. Niet alleen Aziatische landen geven Chinees Nieuwjaar zegels uit. In elk geval zijn filatelisten zeer verheugd over de creatieve ontwerpen van de Chinese astrologie zegels wereldwijd.

Happy New Year 2024

We nemen afscheid van het Jaar van de konijn en verwelkomen het Jaar van de draak. Mensen zijn geboren, net als de slang, onder het teken van geluk. De draak is in China ook het teken van de keizer en is bij ouders die een kind willen bijzonder populair. In de jaren van de draak is er steeds een merkbare toename van geboorten omdat ouders het gunstig vinden om een kind onder dit teken geboren te laten worden.

Nederland (2023): Jaar van het konijn / Jaar van de draak.

 

China, Taiwan, HongKong, Macau

De landelijke viering van het Chinese Nieuwjaar zal op 24 februari 2024 in het Atrium Den Haag van het Stadhuis en in China Town in Den Haag georganiseerd worden. Alle activiteiten zijn gratis te bezoeken.

China (2024): Year of the dragon

Het Chinees nieuwjaar in Den Haag kent een lange traditie. In 2002 is de gemeente Den Haag met de Chinese gemeenschap, de LFCON en de Chinese ambassade overeengekomen dat de ’Nationale Chinese Nieuwjaarsviering (CNY) vanaf dat jaar in Den Haag zal worden gehouden. De festiviteiten vinden plaats in het Atrium Den Haag, maar ook in Chinatown, met optochten in de straten en op het Plein en in de binnenstad van Den Haag.

Taiwan (2024): Year of the dragon

De Chinese nieuwjaarsviering in Den Haag is een bijzonder evenement. Het onderscheidt zich van de nieuwjaarsvieringen in de andere grote steden door de omvang, het programma en de unieke samenwerking met de gemeente Den Haag. Kenmerkend is dat jong en oud, zowel internationaal als nationaal inclusief de Haagse stadsbewoners actief meedoen. Den Haag beschikt hiermee over een uniek platform in Nederland, waarin de wederzijdse cultuur, kennisuitwisseling en gemeenschappelijke waarden centraal staan.

HongKong (2024): Year of the dragon

Drakendansen, straatfeesten en een vuurwerkshow. Van zaterdag 10 tot woensdag 21 februari is het Chinees Nieuwjaar 2024 in Rotterdam. En dat wordt extra groots gevierd, want volgens de Chinese horoscoop breekt het jaar van de draak aan. De stad komt vol te hangen met lampionnen en er is elf dagen lang van alles te beleven. Zie het volledige programma in de link hieronder.

Macau (2024): Year of the dragon

 

Meer info:

Chinees Nieuwjaar Den Haag: https://www.chineesnieuwjaar-denhaag.nl/

Chinatown Den Haag: https://chinatowndenhaag.com/

Chinees Nieuwjaar Rotterdam: https://rcny.nl/

Eerdere blogs Chinees Nieuwjaar: https://www.postzegelblog.nl/tag/chinees-nieuwjaar/

 

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Thematisch China Volksrepubliek China vóór 1949 TaiwanNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (7 stemmen, gemiddeld: 4,14 uit 5)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Reacties (0)

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)