Decemberzegels 2016 zijn in aantocht - Postzegelblog

Decemberzegels 2016 zijn in aantocht

10

decemberMorgenochtend 14 november 2016 kunt u hier op Postzegelblog vanaf 9.00 uur kennismaken met de postzegels van de nieuwe, opvallende velletjes Decemberzegels 2016. Hoe zien de vellen Decemberzegels 2016 eruit? Er werd al van alles gespeculeerd.Decemberzegels 2016: kerstboom?

Zo reageerde reageerde Willem Hogendoorn op 12 september 2016 als ter zake deskundige op het artikel Tarief Decemberzegels bekend gemaakt met overtuigend nieuws: “Na contact gezocht te hebben met de ontwerper, hoorde ik dat het een piramide wordt in de vorm van een kerstboom.”

Decemberzegel 1999

nvph-1863
Bovenstaand nieuws deed mij meteen denken aan een Decemberzegel 1999 met daarop een tekening van een menselijke kerstboom (nvph 1863). De niveau-opstelling van 21 postzegels bovenop elkaar als 1, 2-3, 4-5-6, 7-8-9-10, 11-12-13-14-15 & 16-17-18-19-20-21 deed daar sterk aan denken.
Maar helaas Willem, een leuk verzinsel, maar een vel Decemberzegels 2016 bevat twee keer tien postzegels en de een Decemberzegel.

Decemberzegels 2016

Vanwege het embargo tot morgenochtend, loop ik als een kat om de hete brij. Toch wil ik enkele opvallende kenmerken over de Decemberzegels plaatsen:

 • De velletjes Decemberzegels komen geheel overeen met alle eerder uitgegeven velletjes, maar zijn toch ook geheel afwijkend daarvan.
 • PostNL heeft met deze velletjes niet alleen oog (zoals gebruikelijk) voor alle consumenten, maar ook voor een speciale groep consumenten.
 • De consument kan met één speciale Decemberzegel een bijzonder persoon uit zijn/haar familie-, vrienden- of kennissenkring vereren.
 • Deze emissie telt maar één fotografische afbeelding. De resterende postzegels zijn getekend.
 • Enkele detailafbeeldingen van deze nieuwe postzegels zullen voor u bekend overkomen.

De nieuwsgierigheid van de lezers van Postzegelblog is nu misschien nog meer gewekt. Ik ben benieuwd naar ieders mening morgen.

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Nederland KerstNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (4 stemmen, gemiddeld: 3,50 uit 5)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Bate Hylkema schrijft vanaf 1980 artikelen over filatelie en woont in het Friese Beetsterzwaag.

Reacties (10) Schrijf een reactie

 • willem hogendoorn op 13 november 2016 om 09:34

  @bate: Toch mooi dat ik je aan het denken heb gezet :)

 • Prins op 13 november 2016 om 11:33

  Er zijn sinds ergens in de afgelopen week op de link voor de gewone consumenten van PostNL (https://postkantoor.postnl.nl/post-versturen/postzegels/decemberzegels-2016-21-st-p.html)
  toch al drie plaatjes bekend van de kerstzegels. Dat zijn:
  – persoon met kerstmuts in oude stad,
  – sneeuwman in sneeuwbol,
  – kerstboom op bakfiets.
  De zegels in de plaatjes zijn allemaal horizontaal gericht. Ik vind de afbeeldingen erop erg lijken op de decemberzegels van 2014. Ook de kleuren lijken uit het kleurenpalet van de decemberzegels van 2014 afkomstig.

  Ook bij de CollectClub zijn deze drie plaatjes nu te zien, waar dat van de week nog niet het geval was.

 • Bate Hylkema op 13 november 2016 om 13:56

  * Uit de reactie van Jan1964 (11/11, 17.45 uur)op het artikel ‘Tarief Decemberzegels bekend gemaakt'(12/9) blijkt dat hij de nieuwe Decemberzegels gisteren al gezien heeft.
  * Met andere woorden het PostNL-verkooppunt heeft zich niet aan de uitgiftedatum van maandag (morgen 14/11) gehouden.
  * Wie heeft de Decemberzegel 2016 ook al voor de verkoopdatum gezien? Graag een reactie van u. BEDANKT.

 • aadb op 13 november 2016 om 14:09

  Tja wat een narigheid allemaal eerst dagen wakker gelegen omtrent de verkiezingen in de USA en daar bij ook nog de vraag hoe zouden de december zegels eruit zien wat een leven !Maar inmiddels is alles opgelost en met name de doorbraak van het door Postnl voor de zoveelste maal opgelegde embargo waar andere zich alwetend verdekt opstellen want wie weet kom je in de problemen en zit je dagen vast op het kantoor van de filatelistische dienst .Uitgaande van de praktijk blijkt dat zo,n beetje elke vakkenvuller van AH weet dat er decemberzegels zijn ,die men al afgelopen di/wo gezien had en zelf de verkoop er van zagen .Nu is AH die op de kleintjes let maar zijn door Postnl waarschijnlijk opgelegde embargo gewoon negeert en gewoon zijn duimpje opsteekt met als boodschap prima komt dik voor elkaar niet de enige die omgaat met embargo,sDe Bruna,s kunnen er ook wat van .De hele filatelistische wereld die wel op de hoogte zou moeten zijn is in rep en roer want hun klanten komen aandragen met info waar ze bij Postnl nog niets van afweten .Krijtjes sjablonen en wie weet wat nog meer frutsels krijgt men bij aankoop van wat velletjes .Velletje van 21 stuks gewoon 2×10 + 1
  Hoe moeilijk kan het zijn om gewoon met Pasen reeds aan te kondigen dat er decemberzegels komen in een velletje van 21 en klaar is Kees .Waarom deze onzinnige embargo,s schreeuw het van de daken als je iets wil verkopen maar hou op met deze onzin waaruit blijkt voor de .zoveelste maal dat het geen enkel zin heeft

 • Jan1964 op 13 november 2016 om 16:07

  Ik heb ze niet gekocht maar de afbeeldingen opgevraagd. Tevens gemeld dat ik het vreemd vind dat het velletje niet getoond wordt maar drie losse zegels wel.

 • Jan1964 op 13 november 2016 om 16:10

  De beschrijving van de postzegels op de webpagina van Collect Club. Waarom wel beschrijven maar niet tonen ? Ze lijken veel op de Decemberzegels van 2014.

  Een vel Decemberzegels 2016 bevat twee keer tien postzegels en de extra Decemberzegel. De tien illustraties op de postzegels hebben het karakter van een sfeervol miniverhaaltje. Elke illustratie refereert aan de feestelijke decembermaand: een slee vol cadeautjes, een schaats op het ijs, een kristallen sneeuwbol met sneeuwpop, eekhoorns die eikeltjes verzamelen, kerstkoekjes, een kerstboom in een bakfiets, glühwein met kerstballen, champagneglazen, een vrouw met ijsmuts en sjaal op een winteravond en een platenspeler met feestelijke kerstmuziek. De kleuren op elke postzegel zijn vol en warm met een verlooptint. De sfeer op de postzegels wordt versterkt met kristalvormen die steeds een andere functie hebben – van vuurwerk tot sneeuwvlokken, van champagnebelletjes tot zelfs de glanzende spiegeling op de kerstballen en het singletje op de draaitafel. Ook het kleurgebruik heeft zijn eigen logica. Zo zitten de eekhoorns in een groene omgeving, staat de schaats op blauw ijs en is de ophaalbrug tegen het avondrood afgebeeld. De extra Decemberzegel heeft een achtergrondkleur uit hetzelfde palet als de andere postzegels. Het beeld is een foto van vijf gespreide handen die samen een ster vormen. Dit beeld staat symbool voor saamhorigheid en het verbinden van mensen en past bij de gedachte om deze postzegel te gebruiken voor een kaart naar een bijzonder persoon. Voor de typografie werd gebruikgemaakt van de moderne, ronde, vriendelijke en bescheiden Brauer van Philippe Desarzens van Elektrokosmos uit 1999/2006, een doorontwikkeling van het gelijknamige lettertype van Pierre Miedinger uit 1974.

 • Rob op 13 november 2016 om 20:49

  De zegels liggen al sinds midden afgelopen week bij handelaren en verkoopadressen. Niets geen info over embargo erbij. Bij PostBeeld staan ze sinds vandaag gewoon op de website, inclusief afbeeldingen van zegels en velletje.

 • aadb op 13 november 2016 om 20:53

  Rob ze zijn er wel maar men mag er niet mee naar buiten komen zoals het met alle postzegel al jaren gesteld is .Geheimzinnig doen terwijl bijna iedereen op de hoogte is .Zoals aangegeven wil je wat verkopen dan schreeuw je het van de daken aan geheimzinnigheid heeft niemand iets .

 • Franc Rossi op 13 november 2016 om 22:31

  Een fdc is al lang niet meer op de eerste dag van uitgifte. In mijn artikel van 26 juli 2013, inzake zegels bloeddonordag, is al duidelijk dat eerdere aankoop mogelijk is.

 • Willem op 14 november 2016 om 08:02

  Ze staan vandaag al ruim voor 09.00 uur op de site van de collectclub in diverse varianten (trekpleister en kruidvat).

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)