Het eerste postzegelboekje van Faeröer - Postzegelblog

Het eerste postzegelboekje van Faeröer

2

1Maar weinig postzegelverzamelaars zijn op de hoogte van het bestaan van het eerste postzegelboekje uitgegeven door de postadministratie van de Faeröer eilanden. Niet zo verwonderlijk, want het was een wel heel eenvoudig boekje. Vele verzamelaars van de Scandinavische postzegels kennen dit boekje natuurlijk wel.

2

Het met de hand gemaakte boekje bevatte twee postzegels uitgegeven op 30 januari 1975. Deze twee postzegels maakten deel uit van de serie van 14 permanente postzegels. In de Facit Speciaal Catalogus is dit boekje vermeld, met een oplage van 253.750 stuks.

3

In het boekje zijn de postzegels, afkomstig uit vellen, met de velranden vastgeplakt.

4

Het zijn drie strookjes met paartjes van de 10 oyru en één strookje met een paartje van 70 oyru. Totaal voor een frankeerwaarde van 2 krónur.

5

Deze totaalwaarde is vermeld op het eenvoudige omslagje met daarbij de tekst: Postzegels van de Faeröer.

6

Op de achterzijde van het boekje is vermeld: Denk aan de postcode, versierd met een postale bij. Het zou meer dan acht jaar duren voordat de post van de Faeröer eilanden met een nieuw postzegelboekje zou komen.

7

Dit tweede boekje werd uitgegeven op 2 mei 1983 met twee postzegels waarop oude schaakstukken zijn afgebeeld. Deze postzegels waren niet als velzegels verkrijgbaar en aan de boven- en onderzijde ongetand. Waarom het eerste postzegelboekje zo onbekend is? Waarschijnlijk omdat dit boekje niet in de meeste voordruk albums is opgenomen en omdat de postzegels uit het boekje niet afwijken van de zegels uit vellen. Maar toch is de verzameling Faeröer niet ´compleet´ zonder dit boekje.

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Historisch FaroerNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (4 stemmen, gemiddeld: 5,00 uit 5)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Tags bij dit artikel

Reacties (2) Schrijf een reactie

 • Lars op 15 april 2014 om 09:02

  Altijd leuk die handgemaakte boekjes!
  Bij Thailand Post doen ze dat nog steeds zo met boekjes voor verkoop in supermarkten. Veel verzamelaars weten ook niet dat deze boekjes bestaan. Ook worden ze niet in de catalogi vermeld. Het is bij Thaise verzamelaars zelfs niet eens bekend hoeveel verschillende er bestaan!

 • hans op 20 juni 2014 om 21:53

  Mooie postzegels voor deze verlaten eilandengroep!

  Streymoy Faeröer Eilanden is werkelijk een prachtig eiland.

  bezienswaardigheden Streymoy Faeröer Eilanden

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)